Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΗ TUI επεκτείνει το αεροπορικό έργο της ριζοσπαστικά στην Ευρώπη

Η TUI επεκτείνει το αεροπορικό έργο της ριζοσπαστικά στην Ευρώπη

Η TUI, στη σύμπραξή της με την Etihad Aviation Group, θα συνεισφέρει 14 αεροσκάφη και θα κατέχει το 24,8% της νέας εταιρικής δομής.

Η τουριστική και αεροπορική ηγέτιδα δύναμη TUI, δε χάνει την ευκαιρία να αποδείξει ότι επάξια κατέχει αυτόν τον τίτλο παγκοσμίως.
 
Και τούτο γιατί προχωρεί στη δημιουργία μιας νέας αεροπορικής εταιρείας που από τον Απρίλιο του 2017 θα εκκινήσει με προίκα ένα στόλο 60 αεροσκαφών, πιθανότατα διτυπικό να οργώνει τους ευρωπαϊκούς ουρανούς.
 
Έτσι η σύμπραξη της EAG και της TUI μαζί με την Etihad Aviation Group, που διαθέτει τις τουριστικές δραστηριότητες της Air Berlin που είναι ήδη στο χρηματιστήριο, θα δώσουν αυτή τη νέα πνοή που προαναφέρθηκε στην αεροπορική αγορά.
 
Η TUI στη σύμπραξη θα συνεισφέρει 14 αεροσκάφη και θα κατέχει το 24,8% της νέας εταιρικής δομής.
 
Η Etihad θα κατέχει το 25% και το ρωμαλαίο επιχειρηματικά και κεφαλαιακά ιδιωτικό ίδρυμα ΝΙΚΗ, Private Stiftung, την απομένουσα πλειοψηφία των 50,2%.
 
Έδρα της νέας εταιρίας ορίστηκε στην Αυστρία η Βιέννη. Κύριοι καταρχήν προορισμοί στο πτητικό της έργο θα είναι η Γερμανία και αρκετές πόλεις της, η Αυστρία, η Ελβετία, όπως επίσης η Ελλάδα και η Ισπανία.
 
Τo λεπτομερές πρόγραμμα για τις πόλεις καθεμιάς από τις παραπάνω χώρες εκπονείται τώρα από την εταιρεία.

Κατά βάσιμη πιθανολόγηση θα επιλεγούν πόλεις με χαμηλά τέλη. Και τούτο για να κατορθώσει η νέα προσπάθεια να δημιουργήσει προϋποθέσεις γρήγορης και αποτελεσματικής κερδοφορίας.
 

Το εγχείρημα έχει “οσμή” LCC αερομεταφορέα.
 
Πιστεύουμε με τη μακρόχρονη εμπειρία μας στον τομέα των αερομεταφορών, ότι δύσκολα θα πέσουμε έξω στις προβλέψεις μας. Ο χρόνος θα δείξει αφού και οι επιβάτες θα ωφεληθούν τα μέγιστα στο κόστος του εισιτηρίου και την ασφάλεια της μεταφοράς τους, γιατί η TUI αλλά και οι παρόντες συνεταίροι της διακρίνονται για την ποιότητα του στόλου που πάντοτε χρησιμοποιούν.

 

O Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του , με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974.

 

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024