Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Regus: 6 τεχνολογίες για το μέλλον της εργασίας

27 January 2017, 11:10

Στο μέλλον η γραμμή που χωρίζει τα laptop, τα tablet και τα κινητά θα γίνει ακόμη πιο θολή. Στο μέλλον, η συσκευή που θα κουβαλάμε θα φοριέται σαν ρολόι ή κολιέ και θα ξεδιπλώνει όταν χρειάζεται να κάνουμε ένα τηλεφώνημα ή να στείλουμε ένα email.


Πριν από δεκαπέντε χρόνια, το να στέλνεις email μέσω κινητού τηλεφώνου αποτελούσε μια φουτουριστική ιδέα. Σήμερα, μπορούμε να συνδεθούμε με το γραφείο απ’οπουδήποτε βρισκόμαστε και να μπαίνουμε και να βγαίνουμε από συναντήσεις με το πάτημα ενός κουμπιού. Πώς λοιπόν η τεχνολογία του μέλλοντος θα επηρεάσει τον τρόπο που εργαζόμαστε, τα επόμενα χρόνια; Από τις ολογραφικές συνεδριάσεις μέχρι τους ρομποτικούς συναδέλφους, ιδού 6 προβλέψεις από την εταιρεία Regus για το πως μπορούν να αλλάξουν οι εργασιακές συνήθειες.

1. Θα μπορούμε να φοράμε τους υπολογιστές μας
Η γραμμή που χωρίζει τα laptop, τα tablet και τα κινητά θα γίνει ακόμη πιο θολή. Στο μέλλον, η συσκευή που θα κουβαλάμε θα φοριέται σαν ρολόι ή κολιέ και θα ξεδιπλώνει όταν χρειάζεται να κάνουμε ένα τηλεφώνημα ή να στείλουμε ένα email. Και η μπαταρία θα φορτίζει με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, έτσι δε θα χρειάζεται καν να παραμένουμε κοντά σε πρίζα.

2. Δε θα χρειάζεται να κοιτάζουμε οθόνες για να δουλεύουμε
Οι ερευνητές στο Massachusetts Institute of Technology έχουν αναπτύξει ένα πρωτότυπο, που ονομάζεται SixthSense: μια συσκευή που φοριέται και μετατρέπει τον κόσμο γύρω σου σε υπολογιστή. Θέλεις να γράψεις ένα email; Πρόβαλε ένα πληκτρολόγιο στον αέρα και άρχισε να πληκτρολογείς. Θέλεις να ψάξεις στο Internet; Εμφανίζεται μπροστά σου μια οθόνη, στην οποία μπορείς να πλοηγηθείς με μικρά νεύματα.

3. Θα έχουμε όλοι να κάνουμε με zettabytes
Αποχαιρετίστε τα gigabytes – υπολογίζεται ότι, μέχρι το 2025, θα υπάρχουν 100 zettabytes δεδομένων αποθηκευμένα παγκοσμίως (αυτό σημαίνει 100 εξάκις εκατομμύρια bytes). Αρκετά για 36 δισεκατομμύρια χρόνια βίντεο HD.

4. Οι συνάδελφοί μας θα είναι ολογραφικά άβαταρ
Αντί να εμφανίζεται το πρόσωπό σου σε μια οθόνη υπολογιστή όταν συνδέεσαι σε μια τηλεδιάσκεψη, ένα άβαταρ σου σε 3D θα εμφανίζεται κυριολεκτικά μέσα στο δωμάτιο. Ύπάρχουν ήδη εταιρείες τεχνολογίας που δουλεύουν πάνω στην τεχνολογία ολογραφικής τηλεπαρουσίας, η οποία χρησιμοποιεί υπέρυθρες κάμερες για να δομήσει το ολόγραμμα 3D ενός χρήστη από απόσταση, ώστε να είναι δυνατές οι συσκέψεις πρόσωπο με πρόσωπο. Εάν αυτές οι υπέρυθρες κάμερες βρίσκονται σε κάθε δρόμο και κάθε κτήριο, θα μπορούμε ελεύθερα να εξερευνήσουμε ολόκληρες πόλεις ως ολογραφικά άβαταρ, – χωρίς να αφήνουμε καθόλου την άνεση του σπιτιού μας. Θα μπορούσατε εύκολα να εργάζεστε και να κοινωνικοποιείστε σε πολλές διαφορετικές χώρες με το πάτημα ενός κουμπιού και έτσι το κοινωνικό και επαγγελματικό σας δίκτυο θα ήταν πραγματικά διεθνές.

5. Η ζωή μας θα διοικείται από ρομπότ
Τα ρομπότ θα χρησιμοποιούνται για πολλούς διοικητικούς ρόλους. Θα απαντούν τηλέφωνα, θα κλείνουν ταξίδια, θα παραγγέλνουν φαγητό, θα πληρώνουν λογαριασμούς και θα ισοσκελίζουν λογιστικά βιβλία Πέρα από αυτό, θα μπορούσατε να έχετε ένα ρομπότ να σας κουρεύει το γρασίδι στο σπίτι ή ένα ψυγείο που προτείνει τι να μαγειρέψετε χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχει μέσα. Επιπλέον, το αυτοκίνητό σας θα πηγαίνει στον αυτόματο, μέσω GPS – το μόνο που θα χρειάζεται να κάνετε είναι να εισάγετε τον προορισμό σας και να κάθεστε.

6. Θα είμαστε πιο χαρούμενοι και πιο παραγωγικοί
Η νέα δεοντολογία ‘δουλεύω από όπου με βολεύει’ επιτρέπει στους ανθρώπους να επιλέξουν το πως, πότε και από που εργάζονται. Αυτό μπορεί να μας κάνει πιο παραγωγικούς. Η British Telecom διαπίστωσε ότι οι ευέλικτα εργαζόμενοι υπάλληλοί της (που εργάζονται απ’όπου επιλέξουν) είναι 20% πιο παραγωγικοί απ’ότι οι συνάδελφοί τους στο γραφείο. Παίρνουν επίσης λιγότερες άδειες για λόγους υγείας και δηλώνουν μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση. Όταν η ευέλικτη εργασία γίνει ο κανόνας, θα μπορούμε όλοι να καρπωθούμε αυτά τα οφέλη.



H Regus είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή χώρων εργασίας με ένα δίκτυο 2.850 τοποθεσιών σε πάνω από 1.000 πόλεις και κωμοπόλεις, σε 107 χώρες, παρέχοντας υπηρεσίες σε 2,3 εκατ. μέλη. Μέσα από την ποικιλία τύπων γραφείου που παρέχει, καθώς το εικονικό γραφείο και την αποκατάσταση χώρου εργασίας, επιτρέπει σε ανθρώπους και επιχειρήσεις να εργαστούν απ’όπου επιθυμούν, όταν το επιθυμούν και με τον τρόπο που επιθυμούν με ένα ευρύ φάσμα τιμών. Οι πελάτες μας περιλαμβάνουν κάποιους από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, νεοφυείς εταιρείες, ιδιώτες και εταιρείες με τζίρο πολλών εκατομμυρίων. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία: στο Μαρούσι, τον Πύργο Αθηνών και την Καλλιθέα, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top