Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τουρισμός 2017: Προκλήσεις - Χαμηλές προσδοκίες εσόδων με δυσανάλογα μεγάλους αριθμούς τουριστών

Μανώλης Γκύζης - 21 Μάρτιος 2017, 12:05

Εγχώρια οι 'βραχιολάδες', όπως το’χουμε ξαναγράψει εξαντλητικά, θα ξοδεύουν ελάχιστα και η προστιθέμενη αξία των ελπίδων μας θα είναι για 'κλάματα'.


Η Ελλάδα το βιώνει και αυτό. Γιατί όπως “διεπίστωσε” θριαμβολογούσα στην ITB του Βερολίνου πριν λίγες ημέρες η ερίτιμος υπουργός Τουρισμού της χώρας μας η αύξηση των αφίξεων θα φτάσει από Γερμανία το 12% περίπου.

Λαμβανομένου δε υπ‘όψιν ότι η TUI που κυβερνάται από το βρετανικό της management προβλέπει και από Βρετανία μεγάλη άνοδο, αντιλαμβάνεται κάθε αληθινός γνώστης του δύσμοιρου τουρισμού μας, ότι το Mega-Group θα “πακετάρει” εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά, αντάμα με τη μεταφορά δια του αεροπορικού της στόλου και όλων των άλλων προαγορασμένων υπηρεσιών θα στραγγαλίσουν ξανά τα έσοδα από τη μεγίστη ετούτη βιομηχανία της πατρίδας.

Εγχώρια οι “βραχιολάδες”, όπως το’χουμε ξαναγράψει εξαντλητικά, θα ξοδεύουν ελάχιστα και η προστιθέμενη αξία των ελπίδων μας θα είναι για “κλάματα”.

Επαίρεται η καλλιεπής αλλά άσχετη υπουργός για τα 28 εκατ. επισκεπτών, με μόνο όμως 14,5 δις ευρώ έσοδα, ενώ πέρυσι με 25 εκατ. τουρίστες εισπράξαμε 13,5 δισ. ευρώ.

Συμπέρασμα: Καλά πλουτίζουν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί Tour Operators στην υγεία των πληβείων. Θα μας φέρει μάλιστα η ΤUI UK διεθνή πλατφόρμα για την τέλεση πολιτικών γάμων. Ίσως από εκεί να εισπράξουμε κάτι που να αξίζει τον κόπο.

Κατά τα λοιπά η μεσογειακή διατροφή που θα λανσάρει στην Κρήτη πάλι το TUI Group αναμένεται να αποδώσει λίγα για την Ελλάδα, αφού σίγουρα οι προαγορές πακέτων του είδους θα δώσουν ρεσιτάλ.

Καμαρώστε κυρία υπουργέ, γιατί τα διεθνή μεγαλοσυγκροτήματα και τα εγχώρια mega-hotels που θαυμάζετε θα χορτάσουν έσοδα.

Το ελληνικό περίπτερο που φωτογραφηθήκατε μαζί με συνεργάτες σας και άλλους, ελάχιστα έχει τη συγκριτική δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει την τουριστική καθίζηση της “άγριας” Τουρκίας. Κρίμα, γιατί χρόνια τα λέμε με έμφαση. Χρειαζόμαστε υπουργούς του τομέα, όχι με φωτογένεια, αλλά με γνώση αυτής της πολύπλοκης, απαιτητικής αποστολής. Μήπως κραυγάζουμε σε ώτα μη ακουόντων;Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Thomas Ellerbeck, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος TUI Care. - See more at: http://traveldailynews.gr/news/article/64427#sthash.uCLbUDh7.dpuf

Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Thomas Ellerbeck, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος TUI Care.Ο Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του, με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top