Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το νέο Concorde γεννιέται

Μανώλης Γκύζης - 16 Μάιος 2017, 13:49

Η πτήση Λονδίνο – Νέα Υόρκη θα πραγματοποιείται σε περίπου 190 λεπτά, σπάζοντας συνολικά δύο και πλέον φορές η ταχύτητά του το φράγμα του ήχου.


Ο Richard Branson, ο μεγαλοφυής αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας των αιθέρων, ξαναχτυπά. Σε συνεργασία με την εταιρεία Boom που οδηγεί άλλος μεγάλος επιχειρηματίας σκαπανέας των ειδικών αεροπορικών κατασκευών, έχουν σε γραμμή παραγωγής τον διάδοχο του εν θέματι υπερηχητικού.

Φυσικά, από τις 200 και πλέον θέσεις του Concorde, θα διαθέτει το Boom μόνο 55 θέσεις. Αντιστάθμισμα η μεγαλύτερη ταχύτητά του στα 2340 περ. km/ώρα, έναντι των 2180 km/ώρα του τέως Γαλλικού μεγαλουργήματος.

Το Concorde “έσβησε” άδοξα σε εκείνο το περίφημο, ατύχημα της πτώσεώς του πριν μερικές δεκαετίες. Ένα αεροπορικό ατύχημα που αποδίδεται με εκτιμήσεις πολύ σοβαρών ειδικών της αεροναυπηγικής, σε περίεργες συγκυρίες Αμερικανών ανταγωνιστών, των οποίων εκτόπισε τα συμφέροντα αερομεταφοράς.

Έτσι η πτήση Λονδίνο – Νέα Υόρκη θα πραγματοποιείται σε περίπου 190 λεπτά, σπάζοντας συνολικά δύο και πλέον φορές η ταχύτητά του το φράγμα του ήχου.

Η Virgin Galactic, το υπερδημιούργημα του Richard Branson, πρωτοπορεί χωρίς “φραγμούς”, αφού προσπαθεί και στον τομέα του διαστήματος να ξαναστείλει παρά κάποιες προτερόχρονες αποτυχίες, εμπορική πτήση λίγων εκλεκτών πολυεκατομμυριούχων πελατών σε τροχιά στο διάστημα.

Βλέπουμε ότι το Boom, το οποίο θα έχει σίγουρα πολύ ακριβά εισιτήρια, λόγω της χαμηλής του χωρητικότητας, θα καταφέρει να δείξει τί “ανήμερο θηρίο πρωτοπορίας” είναι ο άνθρωπος, στον αγώνα του για το βέλτιστο, το καινοφανές.O Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του, με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974.


Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top