Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μας δανείζουν για να πληρώνουμε τις δόσεις των τόκων, ενώ το χρέος διογκώνεται

Νίκος Σκουλάς - 16 Ιούνιος 2017, 15:15

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας συνεχίζονται έως το 2022 με την ανέφικτη υποχρέωσή μας να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% επί του ΑΕΠ. Να βγάλουμε δηλαδή 'από τη μύγα ξύγκι'.


Μας δανείζουν για να πληρώνουμε τις δόσεις των τόκων, ενώ το χρέος διογκώνεται. Αυτή είναι η απλή αλήθεια για το Eurogroup χωρίς αλχημείες, ωραιοποιήσεις και γελοία προπαγάνδα εις βάρος του λαού που υποφέρει.

Μας δίνουν 8,5 δισ. ευρώ. Απ’αυτά, 7,4 δισ. ευρώ πάνε στην πληρωμή του τοκοχρεολυσίου των δανειστών και τα υπόλοιπα σε εκπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες. Το χρέος διογκώνεται στα 337,5 δισ. ευρώ, πάνω από 180% του ΑΕΠ. Απολύτως μη βιώσιμο.

Για απομείωση του χρέους, καμία δέσμευση από τους δανειστές πέραν από κάποιες αόριστες αναφορές (δημιουργική ασάφεια). Τα σκληρά μέτρα λιτότητας συνεχίζονται έως το 2022 με την ανέφικτη υποχρέωσή μας να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% επί του ΑΕΠ. Να βγάλουμε δηλαδή “από τη μύγα ξύγκι”.

Στην απίθανη περίπτωση που το πετύχουμε αυτό, με τη δέσμευσή μας να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2% για άλλα 20 χρόνια, θα συνεχίσει η υπερφορολόγηση και η μείωση μισθών και συντάξεων των μικρών και αδύνατων για να εισπράττουν οι δανειστές αμείωτους τους τόκους τους όταν ο λαός μας σφαδάζει στη φτώχεια και στη μιζέρια.

Αυτή είναι η ζοφερή αλήθεια. Και όμως οι κυβερνητικοί φωστήρες πανηγυρίζουν για την επιτυχία τους αφού με τη δόση αυτή δεν πτωχεύουμε επί του παρόντος.

Προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, προσθέτοντας την “ύβριν” της χυδαιότητας ενώ εμείς, οι πολίτες (τα υποζύγια) “καθεύδομεν ύπνον μακάριον”. Πότε επί τέλους θα ξυπνήσουμε και θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας;

Ο κ. Νίκος Σκουλάς διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) από το 1981 έως το 1985, υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (1987-1988), υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας (1988-1989) και υπουργός Τουρισμού (1989). Επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Minoan International College, με έδρα την Κρήτη που φιλοξένησε φοιτητές από 22 χώρες, προσφέροντας σπουδές και καριέρα στο τουριστικό και ξενοδοχειακό μάνατζμεντ και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα, εγχειρίδια και βιβλία στους τομείς διοίκησης επιχειρήσεων, τουρισμού και διακίνησης τροφίμων.


Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top