Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΕπιπλέον 800 χιλιάδες αφίξεις τουριστών στην Κύπρο από το 2013

Επιπλέον 800 χιλιάδες αφίξεις τουριστών στην Κύπρο από το 2013

Βάσει στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για το 2016, ότι η Κύπρος πέτυχε ενάμιση φορά μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση τουριστών από Πορτογαλία, διπλάσια από Ισπανία, Κροατία και Μάλτα, τετραπλάσια από Ελλάδα και πενταπλάσια από εκείνη της Ιταλίας.

Στην ομιλία του κατά τη φετινή Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ, ο πρόεδρος Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άγγελος Λοΐζου επεσήμανε τα θέματα που αφορούν τους Κυπρίους ξενοδόχους και αυτά είναι, μεταξύ άλλων:

  • Η αντίδραση και ανταπόκριση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στα υψηλά επίπεδα ζήτησης που χαίρει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια.
  • Η αντιμετώπιση του εσωτερικού τουρισμού και η οφειλόμενη εκτίμηση και πλήρης σεβασμός προς τον Κύπριο πελάτη.
  • Η περαιτέρω επένδυση στους ανθρώπινους πόρους, με την παρότρυνση συμμετοχής του εργατικού τους δυναμικού σε προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης, σε νέες ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία, αλλά και στην υιοθέτηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και εξειδίκευσης σε νέες κατηγορίες υπηρεσιών. Η καινοτομία είναι σημαντική για να επιτευχθεί αειφόρος ανάπτυξη.
  • Ο προβληματισμός του ΚΟΤ για το σύστημα αναστολής εργασίας του προσωπικού στη ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά τη χειμερινή περίοδο το οποίο θεωρεί ότι δυσκολεύει τις μεγάλες προσπάθειες αντιμετώπισης της εποχικότητας, η οποία να σημειωθεί ότι σταδιακά, με πολύ κόπο και επιμονή, παρουσιάζει σημαντικά σημάδια βελτίωσης

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΚΟΤ κ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΟΙΖΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΥΞΕ

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024