Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση 8% στις τουριστικές αφίξεις της ΕΕ, με +17% εκατ. νέες αφίξεις

23 Οκτώβριος 2017, 15:12

Η Ισπανία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση (+12%), ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο (+11%) και τη Γαλλία (+8%). Η Γερμανία (+4%) και η Ιταλία (+3%) σημείωσαν επίσης καλά αποτελέσματα.


Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (μέχρι τον Ιούνιο του 2017) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση, 14 από τις 28 χώρες της ΕΕ κατέγραψαν διψήφια αύξηση στις αφίξεις. Εκτιμάται ότι, συνολικά, οι 28 προορισμοί της ΕE κατέγραψαν 231 εκατ. αφίξεις διεθνών τουριστών από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2017, δηλαδή 17 εκατ. περισσότερες από τα 214 εκατομμύρια της ίδιας περιόδου του 2016. Αυτό αντιστοιχεί σε μια αξιοσημείωτη αύξηση κατά 8% σε σχέση με το περασμένο έτος, καθιστώντας την τρέχουσα περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου την ισχυρότερη από το 2010.

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την έντονη ανάπτυξη σε πολλούς προορισμούς και την ανάκαμψη αυτών που υπέστησαν πτώση τα προηγούμενα χρόνια. Η αύξηση των διεθνών εισπράξεων από τον τουρισμό που ανέφεραν οι 28 κορυφαίοι προορισμοί της ΕΕ ήταν αρκετά σημαντική. Η Ισπανία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση (+12%), ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο (+11%) και τη Γαλλία (+8%). Η Γερμανία (+4%) και η Ιταλία (+3%) σημείωσαν επίσης καλά αποτελέσματα.

Η αύξηση των διεθνών δαπανών για τον τουρισμό ήταν επίσης μεγάλη στις τέσσερις κορυφαίες αγορές των 28 χωρών της ΕΕ. Η Γερμανία (η τρίτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο) σημείωσε αύξηση 3% μέχρι τον περασμένο Ιούνιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο (+8%) αυξήθηκε κατά 11% το α’ εξάμηνο του 2017, ενώ η Ιταλία σημείωσε αύξηση ύψους 5%.

EU-28 Tourism at a Glance
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top