Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οι εξελίξεις και οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού από τον ΣΕΤΕ

21 Δεκέμβριος 2017, 15:05

Η περιοδική σειρά Ελληνικός Τουρισµός – Εξελίξεις και Προοπτικές του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ καταγράφει µετεκµηριωµένο τρόπο την πορεία και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισµού, αναλύοντας τόσο το περιβάλλοντων αγορών του, εγχώριο και διεθνές, όσο και το περιβάλλον λειτουργίας των επιχειρήσεων εντός τηςχώρας.


Με δεδομένη την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού και την καθοριστική σημασία που έχουν οι οικονομικές συνθήκες στις χώρες προέλευσης για την ταξιδιωτική συμπεριφορά των εισερχόμενων τουριστών, το 4ο τεύχος της περιοδικής μελέτης “Ελληνικός Τουρισμός – Εξελίξεις και Προοπτικές” από το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ εστιάζει στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και στο οικονομικό περιβάλλον των αγορών του ελληνικού τουρισμού – αλλά και πολλών εξαγωγικών επιχειρήσεων:

  • Σύμφωνα με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το Παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,7% (έναντι 3,6% το 2017), των ΗΠΑ κατά 2,5% (2,3%), της ΕΕ-28 κατά 2,1% (2,3%) και της Κίνας κατά 6,5% (6,8%).
  • Θετική προοπτική εμφανίζουν και οι κυριότερες Ευρωπαϊκές αγορές μας με θετική μεταβολή του ΑΕΠ για το 2018: Γερμανία +2,1%, Γαλλία +1,7%, Ιταλία +1,5%, Βρετανία +1,3%. Σημαντική θετική μεταβολή του ΑΕΠ αναμένεται να έχουν και οι γειτονικές Βουλγαρία με +3,8% και Τουρκία με +4,0% που αποτελούν πολύ σημαντικές αγορές για τις βόρειες Περιφέρειες της χώρας.
  • Παράλληλα, οι επιχειρηματικές και καταναλωτικές προσδοκίες έχουν βελτιωθεί λόγω του διαφαινόμενου σημαντικού περιορισμού των κινδύνων κάποιας κρίσης στην επόμενη 5ετία.
  • Παρ’ όλ’ αυτά εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές μακροοικονομικές ανισορροπίες μεταξύ χωρών με μεγάλα πλεονάσματα από την μια πλευρά και μεγάλα ελλείμματα από την άλλη, καθώς και εντός του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

 

 

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top