Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΌλες οι εξελίξεις για τον Ελληνικό Τουρισμό όπως παρουσιάσθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

Όλες οι εξελίξεις για τον Ελληνικό Τουρισμό όπως παρουσιάσθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

Όλες οι εξελίξεις για τον Ελληνικό Τουρισμό όπως παρουσιάσθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2003 ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος συγκάλεσε την 3η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού (ΕΣΤ). Ο ρόλος του ΕΣΤ είχε αμφισβητηθεί τελευταία από πολλούς όμως ο υπουργός μετά από τις αλλαγές στην ηγεσία της γενικής γραμματείας τουρισμού του ΥΠΑΝ και του ΕΟΤ ετοίμαζε και αλλαγές στο ρόλο του ΕΣΤ το οποίο είχε σκοπό να αναβαθμίσει.

Παράλληλα, μία σειρά και άλλων αλλαγών έχουν ήδη δρομολογηθεί από το ΥΠΑΝ με πρώτη αυτή της αλλαγής στη δομή της δημόσιας διοίκησης του Ελληνικού Τουρισμού. Αλλαγή επίσης υπάρχει και στην περίοδο έναρξης της διαφημιστικής καμπάνιας του Ελληνικού Τουρισμού που πάντα ξεσηκώνει ενστάσεις και διαμαρτυρίες από τους κλαδικούς φορείς (μέχρι σήμερα τουλάχιστον).

Το εξαετές Στρατηγικό Σχέδιο για τον Ελληνικό Τουρισμό φαίνεται να τυγχάνει της κοινής αποδοχής όμως μένει να αποδειχθεί ότι οι στόχοι του είναι εφικτοί και υλοποιήσιμοι.

Τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού ίσως είναι κοντά η στιγμή που θα αποτελέσουν ουσιαστικό εργαλεία για κράτος και επιχειρηματίες μετά την εφαρμογή του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού, μιας και μέχρι σήμερα αποτελούν μεν ιδανικό υλικό για δημοσιογραφικές παρατηρήσεις, όχι όμως και αξιόπιστο επιστημονικό υλικό για επιχειρηματικές αποφάσεις.

Τέλος, η ώρα για την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΠΑΝ φαίνεται να φτάνει μιας και ‘ωριμάζουν τα έργα’ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υπουργός και όχι γιατί μειώνεται η γραφειοκρατία και απλοποιούνται οι διαδικασίες.

Τα παραπάνω και όλα τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού αλλά και στον Τύπο μπορείτε αναλυτικά να μελετήσετε μέσα από τις παρουσιάσεις του TravelDailyNews.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024