Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζHORECA 2018: Η πιο ποιοτική όλων των εποχών, σύμφωνα με τους διοργανωτές

HORECA 2018: Η πιο ποιοτική όλων των εποχών, σύμφωνα με τους διοργανωτές

Με κατακόρυφη αύξηση των ποιοτικών επισκεπτών από 49.712 επιχειρήσεις, η 13η HORECA 2018 αποδεικνύει ότι αποτελεί το πλέον ουσιαστικό και στοχευμένο εμπορικό forum στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 125.000 επαγγελματίες από 49.712 επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού αλλά και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου πέρασαν μεταξύ 9-12 Φεβρουαρίου τις πύλες της 13ης HORECA 2018, κάνοντας για άλλη μία φορά ρεκόρ επισκεψιμότητας.


Μάλιστα, μολονότι το ποσοστό αύξησης των επισκεπτών ήταν μικρό σε σχέση με τα νούμερα της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με την επεξεργασία των barcode προσκλήσεων προκύπτει θεαματική αύξηση του ποιοτικού επισκεπτικού κοινού.


Επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Crist, στη 13η ΗΟRECA. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τα νέα προϊόντα με σύγχρονο design και υψηλή ποιότητα κατασκευής, καθώς και για τη μοναδική δυνατότητα που προσφέρει στους πελάτες της, υλοποιώντας κάθε πρωτότυπη ιδέα τους και προτείνοντάς τους ολοκληρωμένες λύσεις για αναβάθμιση των χώρων της επιχείρησής τους.


Αναλυτική αναζήτηση και σύγκριση τιμών για πάνω από 1.300.000 ξενοδοχεία, σε πάνω από 200 ιστοσελίδες κρατήσεων, στα χέρια σας. Αυτό προσφέρει σήμερα στην αγορά η trivago.


Σημαντική ήταν και η ομολογουμένως αυξημένη προσέλευση  ξενοδόχων και επιχειρηματιών από την αγορά του επισιτισμού και της καφεστίασης, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το έντονο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τους συγκεκριμένους κλάδους – ειδικά σε μία εποχή που ο τομέας του τουρισμού σημειώνει σημαντική αύξηση, ενώ και η εστίαση παρουσιάζει εξαιρετική άνθιση.


Ο Όμιλος της Sysco αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους προμηθευτές ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής (Information Technology Integrators) στην αγορά του Hospitality τόσο στην Ελλάδα με την Sysco ΑΕ όσο και στην Κύπρο με την Sysco Cyprus Ltd.


Το περίπτερο της Flexibook, η οποία προσφέρει μια συνολική λύση για την online παρουσία του ξενοδοχείου.


Οι μπύρες ΝΗΣΟΣ των Κυκλάδων προσφέρονται στα σημαντικότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, στους καταλόγους πολλών ποιοτικών εστιατορίων αλλά και στους χώρους εστίασης των Μουσείων της Ακρόπολης, Μπενάκη και Γουλανδρή. Ακόμη, συνοδεύουν τα περισσότερα επιβατικά πλοία του Αιγαίου.


Γαστρονομικό ενδιαφέρον είχε επίσης η φετινή HORECA, με τα special events που έλαβαν χώρα στο Gastronomy Forum.


Στην κεντρική σκηνή του Beer & Spirits Show ανέβηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες bartenders και bar managers, οι οποίοι παρουσίασαν τις νέες τάσεις στη διεθνή σκηνή των cocktail, ενώ πρότειναν αποτελεσματικές λύσεις για την οργάνωση και τη στελέχωση των bar.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία κατά το χαιρετισμό της τόνισε ότι: “Εκθέσεις όπως η HORECA χαρίζουν προστιθέμενη αξία στο ελληνικό Τουριστικό Προϊόν” και ευχήθηκε την επιτυχία της έκθεσης, την οποία, όπως σημείωσε, θεωρεί δεδομένη. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο κ. Νίκος Χουδαλάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Forum ΑΕ, ο οποίος τόνισε πως η επιτυχία της έκθεσης αντανακλά πάνω από όλα τη δυναµική, αλλά και τις τεράστιες προοπτικές που έχει ο Ελληνικός Τουρισµός και ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του ΞΕΕ, που επισήμανε ότι “η ΗΟRECA είναι το σημείο συνάντησης των ανθρώπων της τουριστικής αγοράς αφού κατά τη διάρκειά της συνάπτονται κάθε χρόνο σημαντικές εμπορικές συμφωνίες“. Τέλος, καλή επιτυχία στην έκθεση, από το βήμα των εγκαινίων, ευχήθηκαν ο γεν. δ/ντής του ΣΕΤΕ, κ. Γιώργος Αμβράζης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Eπιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης κ. Γιάννης Αυγεράκης και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθήνας, κ. Τάσος Πρωτοψάλτης.


1. Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, 2. Κατάμεστη η αίθουσα των εγκαινίων, 3. Ο πρόεδρος της FORUM ΑΕ και διοργανωτής της HORECA, Ν. Χουδαλάκης, 4. Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Α. Βασιλικός 5. Όλα τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς του Τουρισμού στηρίζουν τη HORECA



Το περίπτερο της Epsilon Net AE, ενός αναπτυσσόμενου Ομίλου Εταιρειών, που δραστηριοποιείται από το 1999 στους τομείς της πληροφορικής, (Epsilon Software), της δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου στο διαδίκτυο (Epsilon Network) και της εκπαίδευσης (Epsilon Net Training).



Το ομώνυμο λογισμικό της εταιρείας hotelgenius είναι ένα καινοτόμο λογισμικό σε μορφή cloud, το οποίο περιλαμβάνει 3 βασικά εργαλεία – Website Builder, Booking Engine & Mobile Concierge App – και επιτρέπει στους ξενοδόχους να διαχειριστούν όλα τα κανάλια πωλήσεων και επικοινωνίας του ξενοδοχείου τους μέσω ενός ενιαίου συστήματος (Central Dashboard).


Το περίπτερο της Booking.com.


Το περίπτερο της Expedia.


Μεγάλη ήταν η προσέλευση των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών μικρών τουριστικών καταλυμάτων στη φετινή HORECA, με ποσοστό 23%.


Το περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό.


Το περίπτερο της WebHotelier και της primalRES.


Το περίπτερο της m-hospitality μαζί με την Zoottle.


Το περίπτερο της Megasoft.


Το περίπτερο της AXIA.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024