Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΕπικοινωνώ, άρα υπάρχω

Επικοινωνώ, άρα υπάρχω

Αν γνωρίζαμε το μυστικό αυτής της διαφορετικότητας, θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με τους άλλους αποτελεσματικά και να πετύχουμε το στόχο μας.

 

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι από εμάς δεν κατανοούμε τους άλλους συχνά και δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους.

Αυτή η ατελέσφορη επικοινωνία συμβαίνει διότι είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας και δεν αναγνωρίζουμε αλλά και ούτε παραδεχόμαστε την διαφορετικότητα του άλλου.

Αν γνωρίζαμε το μυστικό αυτής της διαφορετικότητας, θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με τους άλλους αποτελεσματικά και να πετύχουμε το στόχο μας.

Ακούω συχνά πολλούς επαγγελματίες οι οποίοι λένε πως τα έψαλλαν σε κάποιον πελάτη τους γιατί είχε παράλογες απαιτήσεις. Στην ερώτησή μου αν τελικώς επιτευχθεί η πώληση η απάντηση είναι πάντα όχι. Να ξέρετε πως ένας πωλητής πληρώνεται για να πετύχει μια πώληση και όχι να τα ψάλλει στον πελάτη.

Θα ήταν ευχής έργο πάντως ο καθένας από μας να μπορούσε να βρει ένα “κουμπί” και να κατάφερνε να πουλήσει και ο άλλος να αγοράσει με χαρά .

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε κατηγορίες, όσον αφορά στην επικοινωνιακή τους δεξιότητα, με κοινά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, ντυσίματος, τρόπου έκφρασης, τόνου φωνής, λέξεων τις οποίες χρησιμοποιούν. Όλα επικοινωνούν κάτι.

Το μυστικό λοιπόν είναι να μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει με ευκολία τον τύπο του άλλου και να του το πει με τέτοιο τρόπο  ώστε να το δεχθεί ο δέκτης.

Μια από τις πιο βλακώδεις εκφράσεις είναι: “Εγώ λέω ό,τι μου έρχεται στο κεφάλι και  σε όποιον αρέσει”.

Ο τρόπος λοιπόν με τον οποίο θα πούμε κάτι, το πόσο κοντά θα φτάσουμε στον άλλο, αν θα τον ακουμπήσουμε, αν θα τον αγκαλιάσουμε, αν θα του ασκήσουμε έλεγχο ή θα τον αφήσουμε ελεύθερο να δράσει είναι και το κλειδί για να επικοινωνήσουμε σωστά μαζί του.

Χρειάζεται γνώση λοιπόν για να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τους τύπους των ανθρώπων και να “χειριζόμαστε” αναλόγως τις καταστάσεις.

Αν βρίσκετε ενδιαφέροντα όλα τα παραπάνω και θέλετε να δείτε πως μπορούν να γίνουν στην πράξη, μπορείτε να παρευρεθείτε στο σεμινάριο του TravelDailyNews με τίτλο “Επικοινωνιακός γίνεσαι, δε γεννιέσαι“, που διοργανώνεται την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στο ξενοδοχείο AIROTEL Parthenon Hotel (Μακρή 6, Αθήνα).

 

 

Ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι πτυχιούχος Ο.Π.Α., Τμήμα Διοίκησης και Μάρκετινγκ. Είναι κάτοχος Μ.Β.Α. από το Kingston University και έχει πιστοποίηση για την προβολή στα social media. Έχει εργαστεί για 25 χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε επιχειρήσεις Μ.Μ.Ε. (ΑΝΤ1, ΕΘΝΟΣ, ΙΜΑΚΟ) και στην εκπαίδευση (Derby University, London Centre of Management, Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης). Έχει συνεργαστεί με πλήθος επιχειρήσεων. Είναι ομιλητής σε συνέδρια και αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ισοτόπους για θέματα του γνωστικού του αντικειμένου.

Έχει γράψει τέσσερα βιβλία: “156 σταγόνες σοφίας για το Personal Development”, “156 σταγόνες σοφίας για την πώληση”, “156 σταγόνες σοφίας για το γάμο” και “156 μαθήματα ηγεσίας”. Έχει ασχοληθεί με την πολιτική επικοινωνία. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα λαογραφίας και γλωσσολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται εθελοντικά για τη διάδοση της αιμοδοσίας και έχει λάβει μετάλλια και διακρίσεις.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024