Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζGreek Travel Show 2018

Greek Travel Show 2018

Στην έκθεση τιμώμενες περιοχές ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Λαμιέων.

Με 110 συμμετοχές, 9 περιφέρειες και πολλούς δήμους από όλη την Ελλάδα, αλλά και με μια ευρεία γκάμα τουριστικών προτάσεων για όσους θέλουν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους διεξήχθη στις 4 με 6 Μαΐου η 2η Greek Travel Show, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών Helexpo Maroussi“.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 Μαϊου στα οποία παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος, δήμαρχοι και αντιπεριφεριάρχες από όλη την Ελλάδα. Την έναρξη της έκθεσης έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.
Στην έκθεση τιμώμενες περιοχές ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Λαμιέων. Την Κυριακή 6 Μαΐου, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί της Ρούμελης από χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας και του Ομίλου Χορού και Πολιτισμού “Χορόπολις” που ξεσήκωσαν τους επισκέπτες της έκθεσης.

Η Le Gourmet Λαμίας, υπό την καθοδήγηση του σεφ Βαλάντη Γραβάνη, έφτιαξε παραδοσιακά εδέσματα με υλικά από παραγωγούς του τόπου.

Η διευθύντρια τουρισμού κα Ιουλία Μαρκούλα έκανε παρουσίαση του προορισμού “Ήπειρος“, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια των επισκεπτών.
Στο σχεδιασμό της περιφέρειας για την παράλληλη προβολή τοπικών/παραδοσιακών χαρακτηριστικών της Ηπείρου, ως και του γαστρονομικού της “πλούτου”, περιλαμβανόταν η παρουσίαση το Σάββατο το απόγευμα ηπειρωτικών χορών από το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης- Ραφήνας-Μαραθώνα και την Κυριακή η προσφορά ηπειρωτικών εδεσμάτων, που παρασκευάζονταν στο περίπτερο της περιφέρειας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση Greek Travel Show 2018

Το περίπτερο της Πρεσβείας των Φιλιππίνων στην έκθεση Greek Travel Show 2018

Το Προξενείο της Κένυας έδωσε επίσης το “παρών” στην έκθεση.

Για πρώτη φορά φέτος δημιουργείται ειδικός χώρος στην έκθεση για την προώθηση του Ποδηλατικού Τουρισμού, σε συνεργασία με το Σήμα Πιστοποίησης “Bike Friendly Hotel”.
Στη “Γειτονιά του Ποδήλατου” υπήρχαν ξενοδοχεία, γραφεία και εταιρείες που ενημέρωσαν τους επισκέπτες της έκθεσης για τις ιδιαίτερες υπηρεσίες που προσφέρουν στους τουρίστες-ποδηλάτες ή σε όσους θέλουν απλώς να εξερευνήσουν με ένα ποδήλατο την περιοχή που επιλέγουν.
Ένας εκ των συμμετεχόντων της “Γειτονιάς του Ποδήλατου”, η εταιρεία e-biker shop, και ο κ. Θέμος Παπαλάς μίλησαν στο TravelDailyNews Greece & Cyprus για τις επιλογές ηλεκτρικών ποδηλάτων που παρέχουν σε επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες.
Η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, υπέυθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας NATTOUR, όπου διαχειρίζεται το σήμα πιστοποίησης Bike Friendly Hotel, μίλησε μαζί με τον κ. Χρήστο Πετρέα, τουριστικό σύμβουλο, για τον ποδηλατικό τουρισμό και την αύξηση που αυτός παρουσιάζει.
Από αριστερά προς τα δεξιά ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο δήμαρχος Λαμιέων κ.κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, κ. Στράτος Ιωάννου και η υπεύθυνη της Greek Travel Show κα Κατερίνα Τραπτσιώνη.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας έδωσε έναν χαρούμενο τόνο στην έκθεση με την μουσική που επιμελήθηκε, διασχίζοντας όλη την έκθεση το πρωί της Κυριακής.

Το περίπτερο του Δήμου Καβάλας στην έκθεση Greek Travel Show 2018.


Από την πλευρά της τιμώμενης περιφέρειας ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, κ. Στράτος Ιωάννου, επισήμανε ότι η Ήπειρος έχει τουρισμό 4 εποχών και τόσα πολλά τουριστικά θέλγητρα, που σε άλλες περιπτώσεις δεν τα διαθέτουν ολόκληρες χώρες. Μάλιστα, σημείωσε ότι στην Ήπειρο υπάρχει μεγάλο ποσοστό επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, ενώ προανήγγειλε νέες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα για τα 5 αρχαία θέατρα της περιοχής.

Ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης επισήμανε πως ο Τιμώμενος Δήμος της φετινής Greek Travel Show έχει μία στρατηγική συμμαχία με τη ΔΕΘ-Helexpo, ενώ αναφέρθηκε στα πολυάριθμα μνημεία πολιτισμού και ιστορίας της περιοχής και ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί στην Λαμία στις 18-21 Μαΐου το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Μυκηναϊκού Πολιτισμού.

Η εταιρεία Cruiseway Travel, ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς οργανισμούς κρουαζιέρας στην Ελλάδα, έδωσε το “παρών” στον έκθεση.
Η Περιφέρεια Αττικής υποδέχτηκε τους επισκέπτες της έκθεσης για το τουριστικό προϊόν της, ως ιδανικό προορισμό ολιγοήμερων διακοπών, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού της.
Επικεντρωμένες στην προσέλκυση και ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, σύμφωνα με τη στρατηγική που έχει εκπονηθεί, ήταν οι επαφές των εκπροσώπων του Δήμου Αστυπάλαιας στην έκθεση.
Το νησί του Πόρου ήταν αυτό που τράβηξε αρκετά βλέματα λόγω του όμορφου σχεδιασμού του περιπτέρου που παρουσίασε στην έκθεση.
Το τουριστικό γραφείο Versus Travel συμμετείχε στην Greek Travel Show 2018 με ένα εντυπωσιακό περίπτερο.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024