Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Kι όμως, κάποτε όλα πραγματοποιούνται...

Περικλής Ν.Λύτρας - 01 Ιούνιος 2018, 11:53

Στη 26η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ άκουσα τον πρόεδρό του, κ. Γιάννη Ρέτσο, να κάνει λόγο για στοχοθέτηση των επιδιώξεων του ΣΕΤΕ σε 4 άξονες: Τουρισμό και πολιτισμό, επαγγελματική συνείδηση, τουριστική εκπαίδευση και εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του αγροτο-διατροφικού τομέα. Νοιώθω περήφανος καθόσον για τα τρία πρώτα 'παλεύω' εδώ και πάνω από 30 χρόνια ως ακαδημαϊκός δάσκαλος.


Με πολύ μεγάλη χαρά χθες βράδυ στη 26η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ άκουσα τον πρόεδρό του, κ. Γιάννη Ρέτσο, παρουσία του πρωθυπουργού και της υπουργού Τουρισμού, να κάνει λόγο για στοχοθέτηση των επιδιώξεων του ΣΕΤΕ σε 4 άξονες:

  • Τουρισμό και πολιτισμό
  • Επαγγελματική συνείδηση,
  • Τουριστική εκπαίδευση και
  • Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του αγροτο-διατροφικού τομέα.
Νοιώθω περήφανος καθόσον για τα τρία πρώτα “παλεύω” εδώ και πάνω από 30 χρόνια ως ακαδημαϊκός δάσκαλος, αν και όταν τα πρωτόγραφα κάποιοι επιχειρηματίες στον τουρισμό με “λοιδορούσαν” ή “κάγχαζαν”.

Για του λόγου το αληθές:

  • Για το πρώτο στο βιβλίο μου “Τουριστική Κοινωνιολογία”, Εκδόσεις Interbooks, 1987, κεφάλαιο 6.6 “Τουρισμός και
  • Πολιτισμός: Μία αδήριτη σχέση”, σελ. 162-164.
  • Για το δεύτερο στο βιβλίο μου “Τουριστική Ψυχολογία”, Εκδόσεις Interbooks, 1988, κεφάλαιο 4.4. “Το θέμα της τουριστικής (επαγγελματικής) συνείδησης”, σελ. 185-188.
  • Για το τρίτο στο ίδιο με πριν βιβλίο, κεφάλαιο 6.5. “Η αναγκαιότητα της ‘τεχνοκρατικής παιδείας’ των διευθυντικών στελεχών ξενοδοχείων”, σελ. 312-318.

Το να “ευλογεί κάποιος τα γένια του”, σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο. Αλλά το να βλέπει, να μετουσιώνονται σε πράξη κάποια από τα γραφόμενά του έστω και τόσο αργότερα, αποτελεί μεγάλη τιμή για αυτόν.
Ο καθηγητής κ. Περικλής Λύτρας είναι πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρ. αναπληρωτής πρύτανης ΤΕΙ Αθήνας.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top