Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μία αμιγώς "Τουριστική Βιβλιοθήκη" είναι απαραίτητη

Περικλής Ν.Λύτρας - 15 Ιούνιος 2018, 09:45

Ούτε μία αμιγώς "Τουριστική Βιβλιοθήκη" δεν υπάρχει στον τόπο μας για τις ανάγκες τόσων και τόσων ασχολούμενων με τον τουρισμό με πάμπολλες ιδιότητες επαγγελματικές, επιχειρηματικές, ερευνητικές, εκπαιδευτικές και διδακτικές.Ευρισκόμενοι στο 2018, ο τουρισμός σε ιστορικά υψηλά για την Ελλάδα, η ανώτατη τουριστική εκπαίδευση με τρία πανεπιστημιακά τμήματα (έχει ήδη εξαγγελθεί και τέταρτο), με ακόμη 4-5 ακόμη τουριστικά τμήματα ΤΕΙ, με τις σχολές του υπουργείου τουρισμού (ΑΣΤΕΡ και ΑΣΤΕΑΝ) και τα λοιπά εκπαιδευτήρια, με τεράστιο όγκο πλέον τουριστικών επιστημονικών βιβλίων στην ελληνική γλώσσα και πολλαπλάσια σε άλλες γλώσσες, κι όμως...

Ούτε μία αμιγώς “Τουριστική Βιβλιοθήκη” δεν υπάρχει στον τόπο μας για τις ανάγκες τόσων και τόσων ασχολούμενων με τον τουρισμό με πάμπολλες ιδιότητες επαγγελματικές, επιχειρηματικές, ερευνητικές, εκπαιδευτικές και διδακτικές.

Γιατί άραγε; Μήπως φιλοτιμηθεί κάποιος; Κάποιος χορηγός; Κάποιος τουριστικός φορέας; Το ίδιο το Υπουργείο Τουρισμού μήπως; Κάποιος που να αποβλέπει στην υστεροφημία του;

Παρ‘εκτός κι αν υπάρχει διαφωνία με το σκεπτικό της πρότασής μου...

Ο καθηγητής κ. Περικλής Λύτρας είναι πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρ. αναπληρωτής πρύτανης ΤΕΙ Αθήνας.


Share |
1 Σχόλια
Σχόλια Αναγνωστών

Εταιρεία: Ιδιότητα:
O/Η "Αναστασία Δήμου" έγραψε στις 20-06-2018 11:07:

Αξιότιμε κ. Λύτρα,
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το 2006 ξεκίνησε ένα μεγάλο project που χρηματοδοτόθηκε από κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των βιβλιοθηκών τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ο.Τ.Ε.Κ. (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), όσο και των κατά τόπους εκπαιδευτηρίων που ανήκαν στον Οργανισμό (Σχολές Ξεναγών, ΑΣΤΕ και ΕΠΑΣ). Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου project, ο Οργανισμός προμηθεύτηκε ολοκληρωμένο βιβλιοθηκονομικό σύστημα, καθώς και βιβλία που κάλυπταν τις ανάγκες των σχολών - κατά κύριο λόγο τουριστικά βιβλία. Ωστόσο, πριν κάποια χρόνια ο Ο.Τ.Ε.Κ. έκλεισε, και οι υπηρεσίες του μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Τουρισμού. Δυστυχώς, δεν γνωρίζω περισσότερα για την τύχη των βιβλιοθηκών, ωστόσο για κάποιο διάστημα και όσο το project ήταν σε εξέλιξη, στελεχωνόταν από ειδικευμένο προσωπικό (βιβλιοθηκονόμους και πληροφορικούς) που είχαν την ευθύνη των βιβλιοθηκών αυτών, ενώ υπήρχε και online κατάλογος, μέσω του οποίου δινόταν η δυνατότητα αναζήτησης του υλικού. Ενδεχομένως, κάποιες να βιβλιοθήκες να λειτουργούν ακόμα, όπως στο ΕΠΑΣ Ηρακλείου, το οποίο - αν δεν κάνω λάθος - διέθετε μόνιμο προσωπικό στη βιβλιοθήκη του.

Με εκτίμηση,
Α.Δ.
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top