Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προσέξτε λίγο τους 'golden agers'

Περικλής Ν.Λύτρας - 13 Ιούλιος 2018, 12:07

Ενώσεις Συνταξιούχων από κάποιες χώρες, όπως λ.χ. αυτές της Αυστρίας που επισκέφθηκαν οργανωμένα τη χώρα μας, έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται συστηματικά και μάλιστα για 3, 4 και 5 εβδομάδες διακοπών.


Σίγουρα δε μιλάω για τον εαυτό μου (έχω ακόμα χρόνια...) και ασφαλώς το ενδιαφέρον μου για το παρόν σχόλιο δεν είναι ιδιοτελές.

Πρόκειται για τους αποκαλούμενους στον διεθνή τουρισμό ως “golden agers”, δηλαδή την κατηγορία εκείνη των απανταχού του πλανήτη συνταξιούχων, που διαθέτουν για τις τουριστικές επιχειρήσεις γενικώς τέσσερα εξαιρετικά πλεονεκτήματα:

  • Άφθονο χρόνο για πολυήμερα ταξίδια,
  • Χρήματα και ποιοτικό ξόδευμά τους,
  • Διάθεση για ταξίδια και σε πολλούς προορισμούς,
  • Ταξίδι όχι σε περιόδους αιχμής.

Πολλές χώρες αυτό το έχουν ήδη κατανοήσει στην προσπάθειά τους –όπως και εμείς– να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο με κύριο μέλημα τις ανοιξιάτικες εκδρομές, ιδίως στις χώρες της Μεσογείου.

Ενώσεις Συνταξιούχων από κάποιες χώρες, όπως λ.χ. αυτές της Αυστρίας που επισκέφθηκαν οργανωμένα τη χώρα μας, έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται συστηματικά και μάλιστα για 3, 4 και 5 εβδομάδες διακοπών.

Και όχι μόνο στην κρουαζιέρα, όπου οι golden agers εδώ και μία δεκαπενταετία τουλάχιστον, αποτελούν τη σημαντικότερη σε ποσοστό πελατεία τους, αλλά και σε πολλούς χερσαίους προορισμούς.

Δεν είμαι εγώ που υποδείξω ούτε στο Υπουργείο Τουρισμού, ούτε στον ΕΟΤ, ούτε στον ΣΕΤΕ, ούτε στους κλαδικούς φορείς τι πρέπει να κάνουν. Ενώσεις συνταξιούχων και μάλιστα πολλές έχουν όλες οι χώρες πάντως....


Ο καθηγητής κ. Περικλής Λύτρας είναι πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρ. αναπληρωτής πρύτανης ΤΕΙ Αθήνας.


Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top