Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΕλένη Βρυώνη (ΣΙΤΕΣΑΠ): Ο αυξημένος ΦΠΑ στο ναύλο είναι η ταφόπλακα του θαλάσσιου τουρισμού

Ελένη Βρυώνη (ΣΙΤΕΣΑΠ): Ο αυξημένος ΦΠΑ στο ναύλο είναι η ταφόπλακα του θαλάσσιου τουρισμού

Η κα Ελένη Βρυώνη, πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ, μίλησε στο TravelDailyNews Greece & Cyprus σχετικά με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στο ναύλο των σκαφών, γεγονός που θα οδηγήσει τον θαλάσσιο τουρισμό σε πολύ δυσμενή θέση.

Στην παρακάτω βιντεοσυνέντευξη, η κα Ελένη Βρυώνη, πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ, απαντά στις εξής ερωτήσεις:

  • Γιατί υπήρξαν διαμαρτυρίες σχετικά με την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας;
  • Ποιές είναι οι καταστροφικές επιπτώσεις αυτής της υπουργικής απόφασης;
  • Ποιές είναι οι επόμενες ενέργειές σας; Αυτές θα επηρεάσουν την ανταγωνιστικότητα του κλάδου;
  • Τι συμβαίνει στις γύρω χώρες σχετικά με το ίδιο γεγονός;
  • Ποιά είναι τα επόμενα βήματα του κλάδου;
Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, υπήρξε συνάντηση όλων των επαγγελματικών φορέων που εμπλέκονται στον θαλάσσιο τουρισμό και στις δραστηριότητες επαγγελματικών τουριστικών σκαφών, με  πρωτοβουλία των Διοικητικών Συμβουλίων των επαγγελματικών σωματείων Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ, ‘Ενωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού – ΕΠΕΣΤ, και Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού – GYA, υπό την αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – ΝΕΕ, στο κτίριο του ΝΕΕ, στον Πειραιά.
Στην συνάντηση αυτή πάρθηκε μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία επιβάλει ΦΠΑ 24% στις αγορές σκαφών που μέχρι σήμερα απαλλασσόταν, και επιβαρύνει υπέρμετρα τον ΦΠΑ επί όλων των υπηρεσιών που παρέχονται στα σκάφη, που είχαν απαλλαγές, ενώ δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους Φορείς.

Special Features Editor - TravelDailyNews Media Network | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο Χρήστος Πετρέας είναι συνεργάτης Σύνταξης – Special Features Editor του Travel Daily News Media Network. Ως επιστημονικός / επιχειρησιακός / τουριστικός / στρατηγικός / εκπαιδευτικός / σύμβουλος σε υπουργεία, φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις, επαγγελματικά ασχολείται με θέματα στρατηγικής επιχειρηματικής, τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης και μάρκετινγκ προορισμών καθώς και ειδικών – εναλλακτικών μορφών, με υπέρ 25ετή εμπειρία στην Ελλάδα και σε ξένες χώρες (Βαλκάνια, Ευρώπη, ΗΠΑ, Αφρική, Μεσόγειο). Έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και έχει εκτεταμένο επιστημονικό, συγγραφικό και αρθρογραφικό έργο, από το 1988 (>200 συγγραφές – εργασίες – δημοσιεύσεις), στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024