Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηTuk Tuk Hellas: Η νέα funky μόδα στη μετακίνηση ήρθε για να μείνει

Tuk Tuk Hellas: Η νέα funky μόδα στη μετακίνηση ήρθε για να μείνει

Η νέα, εξελιγμένη μορφή και τεχνολογία του E-Tuk (η ονομασία Tuk Tuk αντικαταστάθηκε από το οικολογικό e και το μισό Tuk) σε συνεργασία με τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία υπέρ των ηλεκτρικών οχημάτων, οδήγησε στην διθυραμβική είσοδο του αυτοκινήτου στην ευρύτερη αγορά.

Το εθνικό όχημα της Ταϊλάνδης μεταμορφώθηκε, έγινε οικολογικό και 100% ηλεκτρικό και επαναλανσαρίστηκε από την Ολλανδία. Με εξαιρετική επιτυχία, προωθήθηκε σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Γερμανία, το Μαυροβούνιο, το Βέλγιο και πολλές άλλες. 
 
Η νέα, εξελιγμένη μορφή και τεχνολογία του E-Tuk (η ονομασία Tuk Tuk αντικαταστάθηκε από το οικολογικό e και το μισό Tuk) σε συνεργασία με τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία υπέρ των ηλεκτρικών οχημάτων, οδήγησε στην διθυραμβική είσοδο του αυτοκινήτου στην ευρύτερη αγορά. 
 
Στην παρούσα φάση, σε μεγάλες πρωτεύουσες ανά τον πλανήτη, το E-Tuk χρησιμοποιείται ως εργαλείο τουρισμού, promotion, μεταφορών και γενικά μιας ευρύτερης έννοιας επαναπροσδιορισμού του συμβατικού αυτοκινήτου με κάτι πιο καθαρό, ηλεκτρικό και τεχνολογικά άρτιο. 
 
Η εταιρεία Tuk Tuk Hellas είναι νεοσύστατη και μετρά μόλις δύο μήνες στην ελληνική αγορά. Αποτελείται από ανθρώπους νέους, με μεράκι για τη δουλειά και με φρέσκιες ιδέες για το κομμάτι ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα. Άλλωστε η πράσινη επιχειρηματικότητα έχει προωθηθεί σαν έννοια και στη χώρα μας, άρα ήρθε ο καιρός να γίνει και πράξη. 
 
Λίγα λόγια για τα οχήματα λοιπόν. Οι τύποι των οχημάτων είναι δύο, το LIMO GT και το VENDO GT. Το πρώτο είναι επιβατηγό με θέσεις για 5 άτομα συν του οδηγού και το δεύτερο είναι το φορτηγό, που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε concept τύπου mini bar, beer bar, coffee truck, bakery truck και πολλά άλλα. 
 
Οι τομείς στους οποίους είναι αξιοποιήσιμα τα οχήματα αυτά είναι αμέτρητοι, γι’αυτό και θα αφήσουμε τους ειδικούς να μιλήσουν για το προϊόν αυτό παρακάτω. 
 
Γιώργος Παλαμάρης, CEO
 
– Κ. Παλαμάρη, πώς γεννήθηκε η ιδέα για την Tuk Tuk Hellas;
Η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού μου ταξίδιού στην Λισαβόνα, όπου είδα για πρώτη φορά αυτά τα όμορφα οχήματα. Εκεί λοιπόν πρωτοσκεφτηκα να τα φέρω σε Ελλάδα και Κύπρο. Ήρθα σε επικοινωνία με το εργοστάσιο Tuk Tuk Factory στην Ολλανδία, όπου με ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε εισαγωγέας σε Ελλάδα και Κύπρο. Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι επαφές και τα πρώτα ηλεκτρικά Tuk Tuk ήρθαν να ηλεκτρίσουν τους ελληνικούς και κυπριακούς δρόμους. Μέσα σε λίγες μέρες οραματίστηκα τις δύο χώρες γεμάτες απο e-tuk!
 
– Πώς εξαπλώθηκε η ιδέα σε παγκόσμιο επίπεδο και γιατί η Ελλάδα οφείλει να το ακολουθήσει;
Στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης και της στροφής προς οικολογικές λύσεις ήταν δεδομένο ότι θα εξαπλωθεί γενικότερα η ιδέα του ηλεκτρικού οχήματος και ειδικά στον τουρισμό. Βέβαια, το συγκεκριμένο όχημα δεν είναι μόνο ηλεκτρικό αλλά και αθόρυβο. Είναι επίσης διαφορετικό και διασκεδαστικό! Επίσης το vendo, σου δίνει τη δυνατότητα να το μετατρέψεις σε ότι έχεις φανταστεί! Όσο για την Ελλάδα, η χώρα μας είναι απο τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ήταν λοιπόν απλά θέμα χρόνου να σκαρφιστεί κάποιος την ιδέα και να φτάσουν τα οικολογικά tuk tuk μέχρι εδω! 
 
– Πώς συμπεριφέρεται το κράτος στα ηλεκτρικά οχήματα και πως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο του οικολογικού και ηλεκτρικού οχήματος;
Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την κυκλοφορία των συγκεκριμένων οχημάτων υπάρχει ήδη. Ωστόσο, το ελληνικό κράτος μπορεί να κάνει επιπλέον προωθητικές κινήσεις. Οι επιδοτήσεις θα διευκολύνουν την εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα. Όλα τα κράτη στρέφονται προς αυτήν τη κατεύθυνση οπότε θέλω να πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να γίνει αυτό και στη χώρα μας.



Μαριάννα Παρασκευά, Marketing Manager-Concept Manager

– Κα Παρασκευά, σε επίπεδο promotion και new trending, πως θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα οχήματα αυτά;
Η ιδέα της εποχής μας είναι η ανανέωση των αντικέ προϊόντων με μια πνοή σύγχρονη και άκρως τεχνολογική. Η αναβίωση των 60s με τη ματιά του τώρα είναι ότι πιο hot σαν τάση. Το όχημά μας αυτό συμβαδίζει πλήρως με αυτή τη φιλοσοφία. Τώρα άλλο ένα trend της εποχής είναι η διαμόρφωση οχημάτων για promotional σκοπούς, πχ food trucks, mini bars κ.ά. Το VENDO GT μπορεί να κατασκευαστεί και να διαμορφωθεί όπως το έχει ονειρευτεί ο κάθε πελάτης. 
 
– Ποιο θα ήταν το όνειρό σας ως marketeer όσον αφορά στην Tuk Tuk Hellas;
Θα οραματιζόμουν την Ελλάδα πλήρως συμβατή με το προϊόν μας και κάθε μεγάλο event ή έκθεση στην Ελλάδα να πλαισιώνεται με ένα μοναδικό VENDO GT Concept. 
 

Ιωάννης Σφηνιάς, Sales Manager Tuk Tuk Hellas
 
– Κε Σφηνιά, μια τόσο εξειδικευμένη πώληση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, πόσο εύκολη μπορεί να γίνει και πώς;
Η πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων eTuks μπορεί να γίνει πιο γρήγορη και πιο απλή με την προϋπόθεση να υπάρχουν οι εξής συνιστώσες, 1) άριστη γνώση του προϊόντος, 2) άμεση αναγνώριση και κάλυψη των αναγκών / επιθυμιών του πελάτη. Έτσι και αλλιώς, τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος μετατρέπονται σε οφέλη πρακτικά και, κυρίως, οικονομικά για τον επενδυτή / αγοραστή. 
 
– Ποιοι παράγοντες πιστεύετε πως επηρεάζουν αρνητικά την αγορά ενός τέτοιου οχήματος στην Ελλάδα;
Οι περισσότεροι παράγοντες που δε βοηθούν την ανάπτυξη και την προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων είναι κυρίως από το κράτος και είναι οι παρακάτω:
• Απουσία κινήτρων απόκτησης ηλεκτρικών οχημάτων
• Απουσία κινήτρων δημιουργίας μονάδων φόρτισης 
• Δυσκολία έκδοσης νέων αδειών ή ενεργοποίησης παλαιών αδειών για σταθερό ή κινούμενο σημείο πώλησης προϊόντων.
• Υψηλός ΦΠΑ
 
– Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι πρέπει να προωθηθεί το όχημα και γιατί;
Το όχημα αποτελεί τεχνολογικό επίτευγμα και η καλύτερη μορφή επένδυσης για την πράσινη επιχειρηματικότητα. 
 
Το LIMO GT μπορεί να προωθηθεί σε γραφεία ενοικίασης, τουριστικά γραφεία και ξενοδοχειακές μονάδες. Λόγω του μεγέθους του είναι ιδανικό για touring και sightseeing.
 
Το VENDO GT είναι ιδανικό για επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και διαφημιστικές, εταιρείες δημοσίων σχέσεων και events. 

Δήμητρα Καραθανάση, Tuk Tuk Hellas Tour manager
 
– Kα Καραθανάση, τι είναι το Tuk Tuk Tour;
Το Tuk Tuk Tour είναι το νέο trend της πόλης. Αποτελεί τον πιο πρωτοποριακό, διασκεδαστικό και 100% οικολογικό τρόπο για να περιηγηθείς στην πόλη. Οι επιβάτες μπορούν τώρα να ξεναγηθούν σε σημεία της πόλης που κανένα άλλο μέσο δε μπορεί να προσεγγίσει, απολαμβάνοντας 360 μοίρες θέα.
 
– Πώς μπορώ να κλείσω τη διαδρομή μου με το tuk tuk;
Οι κρατήσεις των e-TUK διαδρομών γίνονται πολύ εύκολα μέσω της φόρμας κράτησης στην ιστοσελίδα της Tuk Tuk Hellas Tour: https://www.tuktukhellastour.com/, είτε με ένα απλό email στο  booking@tuktukhellas.com όταν πρόκειται για ένα customized Tour. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα μας στο TripAdvisor και να κάνετε την κράτησή σας. 
 
– Τί μου προσφέρει μια customized tuk tuk διαδρομή σε σχέση με το συμβατικό touring;
Σε ένα customized tour ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει τη διάρκεια της περιήγησης, τα αξιοθέατα και τις περιοχές που θα ήθελε να επισκεφθεί, καθώς και επιπλέον activities που θα ήθελε να κάνει κατά τη διάρκεια του tour (στάση για φαγητό , καφέ, ψώνια κ.λπ.). Αποτελεί επίσης ένα μοναδικό εργαλείο στα χέρια των εταιρειών που θέλουν να εντυπωσιάσουν τους πελάτες τους, προσφέροντάς τους μια ποιοτική περιήγηση στην πόλη με τον πιο στιλάτο και διασκεδαστικό τρόπο.
 
Η Tuk Tuk είναι εδώ και περιμένει να την εξερευνήσετε. Βρείτε όλες τις πληροφορίες στο www.tuktukhellas.com
 
 
Tuk Tuk Hellas
Χειμάρρας 6,
151 25 Μαρούσι
Αθήνα, Ελλάδα
Tηλ: +30 21 3041 6484


 
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024