Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΣτ. Πολυκράτης (επίτ. πρόεδρος ΣΕΤΚΕ): 'Προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμοί οδήγησαν τον κλάδο στη διάλυσή του'

Στ. Πολυκράτης (επίτ. πρόεδρος ΣΕΤΚΕ): 'Προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμοί οδήγησαν τον κλάδο στη διάλυσή του'

Ο επιτιμος πρόεδρος της Συνομοπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) κ. Στυλιανός Πολυκράτης, καλεί όλους τους 'υγιείς συνδικαλιστές' να επαναφέρουν τον κλάδο 'στη συνδικαλιστική ηρεμία και αγωνιστική συσπείρωση και στην επανένωσή του με απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες'.

Με μεγάλη μου λύπη παρακολουθώ τις εξελίξεις στο μεγάλο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων, την ΣΕΤΚΕ. Έναν κλάδο που με πολύ μόχθο και αγώνες ετών φθάσαμε, με τους συνεργάτες μου αλλά και όλα τα μέλη του ΔΣ στην κορυφή των εξελίξεων, των γεγονότων και της απόλυτης αναγνωρισιμότητας και αποδοχής από τα πολιτικά και συνδικαλιστικά όργανα της πολιτείας και του τουρισμού. Οι επιτυχίες του κλάδου είναι σημαντικές και γνωστές. Κάνοντας δε στιγμιαία ιστορική ανασκόπηση υπενθυμίζω ότι η οργάνωση του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων ξεκίνησε με την πανελλήνια ομοσπονδία με τον τίτλο ΠΟΤΜΑ με έδρα τότε το Ηράκλειο της Κρήτης και το έτος 1987 εκπροσωπούσε μόνο 25 σωματεία, όταν δε αποσύρθηκα το 2010 παραδώσαμε 250 σωματεία 19 ομοσπονδίες και το κορυφαίο όργανο τη ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Ως πρόεδρος του φορέα για 24 χρόνια ηγήθηκα του κλάδου μέσα σε ένα πνεύμα δημοκρατικού διαλόγου, συναίνεσης και απόλυτης παραδοχής από όλα τα μέλη του Δ.Σ. Κυριαρχούσε τότε το ‘εμείς’ από το ‘εγώ’, με το συμφέρον του κλάδου πάνω από την προσωπική προβολή και επιδιώξεις, κατορθώσαμε δε να στήσουμε σχεδόν από το μηδέν αυτόν το μεγάλο κλάδο με 40.000 τότε επιχειρήσεις, αφήνοντας την κομματική μας ταυτότητα στο σπίτι μας.

Δυστυχώς σήμερα προσωπικές φιλοδοξίες, εγωισμοί και καθεστωτικές αντιλήψεις από συνδικαλιστές που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του καταστατικού και των συνδικαλιστικών νόμων του κράτους, οδήγησαν τον κλάδο στην απαξίωση, την απομόνωση και τελικά στη διάλυσή του, αφού 7 μεγάλες ομοσπονδίες που εκπροσωπούν πλέον του 60% των καταλυμάτων της χώρας βρίσκονται εκτός ΣΕΤΚΕ.

Για τη σημερινή κατάσταση δεν ευθύνεται μόνο ένας, αλλά περισσότερο οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και ειδικά τα μέλη του ΔΣ της ΣΕΤΚΕ που ανέχθηκαν αντιδημοκρατικές και αυταρχικές συμπεριφορές χωρίς να αντιδράσουν, αφήνοντας τον ενορχηστρωτή της διάλυσης να δρα ανενόχλητος.

Είναι καιρός να αφυπνισθούν όλοι και κυρίως αυτοί που ευθύνονται για την απαξίωση του κλάδου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπούν και στην ιστορία του κλάδου.

Καλώ σε αγωνιστική συστράτευση όλους τους υγιείς συνδικαλιστές, παλιούς και νέους για να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν στο να επαναφέρουμε τον κλάδο στην ηρεμία τη συνδικαλιστική και αγωνιστική συσπείρωση και στην επανένωσή του με απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024