Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςΟι πιο ακριβές και οι πιο φθηνές ευρωπαϊκές πόλεις για ταξίδι με ημερίσιο budget 50 ευρώ

Οι πιο ακριβές και οι πιο φθηνές ευρωπαϊκές πόλεις για ταξίδι με ημερίσιο budget 50 ευρώ

Η Αττάλεια* δεν αναδείχθηκε μόνο φθηνότερη πόλη, αλλά και ο 5ος πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός πέρυσι.

Ο ιρλανδικός ΟΤΑ Alpharooms Ireland ανέλυσαν πρόσφατα τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, για να δουν υπολογίζουν πόσο διαρκεί ένας ημερήσιος προϋπολογισμός 50 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη το μέσο κόστος των τροφίμων, των μεταφορών, των αξιοθέατων, ακόμη και του αλκοόλ σε κάθε πόλη – τα ευρήματά τους αποκάλυψαν τις πιο φιλικές προς το πορτοφόλι εντός τουρίστα πόλεις για το 2019.

Μερικά από τα συμπεράσματα:

  • Στο Δουβλίνο ένας ημερήσιος προϋπολογισμός 50 ευρώ θα λήξει στις 3 το μεσημέρι.
  • Παραδόξως, 50 ευρώ θα είναι αρκετά πολύ περισσότερο στη Ρώμη από ό,τι στο δημοφιλές θέρετρο Benidorm της Ισπανίας.
  • Η Πράγα είναι σχεδόν τρεις φορές φθηνότερη από το Λονδίνο (το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ο ακριβότερος προορισμός).
  • Η Αττάλεια δε αναδείχθηκε μόνο φθηνότερη πόλη, αλλά και ο 5ος πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός πέρυσι.

Ο Alpharooms Ireland ανέλυσε το μέσο κόστος ενός πρωινού, ενός μεσημεριανού, ενός δείπνου μιας μπύρας, ενός κοκτέιλ, δύο εισιτηρίων μίας διαδρομής και τριών αξιοθέατων, για να καταλήξει ότι:

  • Στο Λονδίνο, τα 50 ευρώ θα σωθούν στις 12:30
  • Στη Ρώμη, το Δουβλίνο και τη Βιέννη, στις 15:00
  • Στο Παρίσι, το Benidorm και το Άμστερνταμ, στις 18:00
  • Στην Κωνσταντινούπολη, την Πράγα και την Αττάλεια, τα 50 ευρώ θα διαρκέσουν όλη την ημέρα και θα περισσέψουν και χρήματα.

Το Λονδίνο είναι η ακριβότερη ευρωπαϊκή πόλη, για επίσκεψη με ημερήσιο προϋπολογισμό 50 ευρώ
Το Λονδίνο έχει από καιρό τη φήμη για δαπάνες και για όσους ταξιδεύουν με ημερήσιο προϋπολογισμό 50 ευρώ στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο προϋπολογισμός αυτός θα λήξει στις 12:30. Αυτό θα συμβεί εάν υπολογιστούν το πρωινό, η μεταφορά και επίσκεψη στο κορυφαίο αξιοθέατο στην πόλη – το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Οι τιμές των τροφίμων και ποτών είναι από τις πιο ακριβές στην Ευρώπη, ακολουθώντας μόνο το Παρίσι. Για να γνωρίσει κανείς δύο από τα πιο γνωστά αξιοθέατα (το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και τον Πύργο του Λονδίνου), αλλά και να απολαύσει μια μπύρα κατά τη διάρκεια του γεύματος και ένα κοκτέιλ το βράδυ, θα του κοστίσει περίπου 117,78 ευρώ την ημέρα.

Η Αττάλεια βρίσκεται στην κορυφή ως ο φθηνότερος προορισμός
Τόσο η Κωνσταντινούπολη όσο και η Αττάλεια βρίσκονται στους πέντε κορυφαίους προορισμούς του 2018 (στην 3η και 5η θέση αντίστοιχα). Επίσης στην κατάταξη με τους φθηνότερους προορισμούς για επίσκεψη με 50 ευρώ την ημέρα, έρχονται στην πρώτη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Ειδικότερα στην Αττάλεια, μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα, να εξερευνήσει τις πλατείες και να γευματίσει όλη την ημέρα με μόλις 31 ευρώ. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την Κωνσταντινούπολη, με κόστος μόνο 43 ευρώ για μια μέρα επίσκεψης στα μεγαλύτερα αξιοθέατα και δοκιμάζοντας την τοπική κουζίνα (με μπύρα).



*Η έρευνα περιλαμβάνει και την Τουρκία, αν και η χώρα γεωγραφικά δεν υπάγεται στην Ευρώπη, αλλά στην Ασία.

Στη φωτογραφία, η παραλία της Antalya (Αττάλειας).

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024