Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΈκκληση της ΠΟΞ για στήριξη των ξενοδοχειακών ενώσεων στους υποψήφιους του τουρισμού

Έκκληση της ΠΟΞ για στήριξη των ξενοδοχειακών ενώσεων στους υποψήφιους του τουρισμού

Η ΠΟΞ θεωρεί ιστορική ευκαιρία να επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ανθρώπων του κλάδου στα κέντρα λήψης αποφάσεων. 'Θέλουμε ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, που θα σχεδιάζει στρατηγικά και θα συνδιαμορφώνει τις εθνικές πολιτικές για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ανταγωνιστική και ποιοτική'.

Σε επιστολή του προέδρου της ΠΟΞ, κ. Γρηγόρη Τάσιου προς τα μέλη της Ομοσπονδίας τονίζεται ότι “αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την πορεία του τουρισμού για τα αμέσως επόμενα χρόνια” και ζητάται από τις ξενοδοχειακές ενώσεις να στηρίξουν τους ξενοδόχους που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια, προκειμένου “να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε”.

Ολοκληρη η επιστολή:

“Προς τις Ξενοδοχειακές Ενώσεις – Μέλη της ΠΟΞ

Αγαπητά Μέλη

Οι επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον του τουρισμού και για τον κλάδο της φιλοξενίας. Οι πολιτικές που θα κληθεί να εφαρμόσει η Ε.Ε. μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στη συνεργασία μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, ώστε να καταστεί η Ευρώπη κορυφαίος τουριστικός προορισμός και η χώρα μας να καρπωθεί τα οφέλη που της αναλογούν.

Θέλουμε ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σύμμαχο και με αναβαθμισμένο ρόλο, που θα σχεδιάζει στρατηγικά και θα συνδιαμορφώνει τις εθνικές πολιτικές για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ανταγωνιστική και ποιοτική, προς το συμφέρον της τουριστικής βιομηχανίας και των περιφερειών.

Για να γίνουν πράξη τα παραπάνω, έχουμε ανάγκη από τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις, θα ασκεί επιρροή στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών, θα εξασφαλίζει αποφασιστικότερα τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και θα μεριμνά ώστε η σύννομη εφαρμογή όλων των αναπτυξιακών μέτρων που σχεδιάζονται, θα απελευθερώνει όλο το ανταγωνιστικό δυναμικό του τομέα.

Από την άλλη, οι εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδείξουμε και να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα σέβονται και θα υποστηρίζουν τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα. Θα συνεργάζονται διαρκώς μαζί του και θα αναλαμβάνουν έμπρακτα τη δική τους ευθύνη στο κομμάτι των υποδομών, όσο και στην παροχή υπηρεσιών και της ανταποδοτικότητας τελών. Θα προωθούν δυναμικότερα την προβολή των προορισμών, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών και την τόνωση των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.

Η εικόνα των προορισμών μας εξάλλου, είναι το α και το ω για μια υγιή τουριστική ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τους επισκέπτες μας, θα στέκεται δίπλα στον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο και τον τουρίστα και θα αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου μας και την πολιτιστική κληρονομιά μας.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι ευρωεκλογές, μαζί με τις περιφερειακές / αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στη χώρα μας την Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Ανάμεσα στους υποψηφίους, είναι και συνάδελφοί μας – ξενοδόχοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτές και έχουν ήδη ριχτεί στη “μάχη του σταυρού” πανελλαδικά ή στις περιφέρειές τους.

Επειδή αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την πορεία του τουρισμού για τα αμέσως επόμενα χρόνια, θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τους ξενοδόχους που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια, προκειμένου να ενώσουμε δυνάμεις και να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Θεωρούμε ιστορική ευκαιρία να επιδιώξουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ανθρώπων του κλάδου μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτονόητα αντιλαμβάνεστε τα οφέλη που θα προκύψουν από την εκπροσώπησή μας σε αυτά μέσω των δικών μας ανθρώπων. Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλείστε οι Ξενοδοχειακές Ενώσεις να στηρίξετε τους υποψηφίους – ξενοδόχους που κατεβαίνουν σε αυτές τις εκλογές, ώστε να ενδυναμωθεί η παρουσία του κλάδου μας, ευρωπαϊκά και αυτοδιοικητικά.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων χρειαζόμαστε κι εμείς από την πλευρά μας την υποστήριξή τους, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ευελπιστούμε να καταφέρουν να εκλεγούν, ώστε από το νέο πόστο τους να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ξενοδοχία και τον ελληνικό τουρισμό.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Γρηγόρης Τάσιος”

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024