Τελευταία νέα

Ellinair

Η Ellinair προσφέρει ένα in flight χαλαρωτικό περιβάλλον, δίνoντας έμφαση στις υπηρεσίες και την ταυτότητα, εντάσσοντας και το πολυπόθητο από τον ταξιδιώτη τοπικό αφήγημα (local storytelling) στo προφίλ της, μέσω του τρίγλωσσου περιοδικού «Anemos» που βρίσκεται σε όλες τις πτήσεις.

Η άνθηση του προορισμού της Θεσσαλονίκης φέρνει την πόλη στην κορυφή των επιλογών των Ελλήνων ταξιδιωτών για city break, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ενώ η αυξανόμενη αναγνωρισιμότητά της ως προορισμού και για τους ξένους επισκέπτες έχει φέρει αύξηση κινητικότητας στον αεροπορικό της χάρτη. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η πλέον αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, η Ellinair, έχει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη και επενδύει σε προορισμούς από και προς αυτήν. Αξιοποιώντας τα διδάγματα των παγκόσμιων leaders του χώρου, που ποντάρουν στην μοναδικότητα της εκάστοτε τοποθεσίας, η Ellinair προσφέρει ένα in flight χαλαρωτικό περιβάλλον, δίνoντας έμφαση στις υπηρεσίες και την ταυτότητα, εντάσσοντας και το πολυπόθητο από τον ταξιδιώτη τοπικό αφήγημα (local storytelling) στo προφίλ της, μέσω του τρίγλωσσου περιοδικού «Anemos» που βρίσκεται σε όλες τις πτήσεις.
 
Δίνοντας το στίγμα ενός brand που εξελίσσεται παράλληλα με τις ανάγκες της εποχής και δεν μένει στην κλασική έννοια της πτητικής εμπειρίας, προσφέρεται για αποδράσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα, με εκκίνηση από τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αθήνα, στην οποία τον περασμένο χειμώνα η αεροπορική εγκαινίασε βάση προκειμένου να εξυπηρετεί με ευελιξία και τους Αθηναίους.

 
Σχετικά με τα μεγέθη, το 2018 εξελίχθηκε σε μια πολύ καλή χρονιά για την Ellinair. Έχοντας ξεπεράσει το φράγμα του 1 εκατ. επιβατών και με το δίκτυο των προορισμών της να ξεπερνά πλέον τις 40 πόλεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ellinair προβλέπει για το 2019 αυξήσεις στα μεγέθη της. Με την Ellinair ο όμιλος Μουζενίδη, προσφέρει καλύτερη, εύκολα ελεγχόμενη ποιότητα υπηρεσιών και άμεση μεταφορά από σημείο σε σημείο, στους επιθυμητούς χρόνους -αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ακρίβειας χρόνου των πτήσεων άγγιξε το 90%, με το υπόλοιπο 10%, να μην υπερβαίνει σε αναμονή τα 15 λεπτά.
 
Παράλληλα, το 2019 σηματοδότησε την επέτειο των πέντε ετών λειτουργίας της εταιρείας, συμπίπτοντας με την επίτευξη μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας με τον κολοσσό των ρωσικών αερογραμμών Aeroflot. Η συνεργασία ανακοινώθηκε τον Μάιο και σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ellinair κ. Θάνος Πασχάλης, τόνισε ότι η συμφωνία “καταδεικνύει εμπράκτως, την εξωστρέφεια της εταιρείας“. 

 
Να σημειωθεί πως η Ellinair έχει συνεργασία με την HAHN AIR και interlining agreement με περισσότερους από 250 αερομεταφορείς, παρουσία σε όλα τα GDS (Παγκόσμια Συστήματα Διανομής) και συνεργασία με όλη την ταξιδιωτική αγορά, ενώ παρέχει προμήθεια στους ταξιδιωτικούς πράκτορες επί της αξίας του εισιτηρίου.
 
Σημαντικές είναι και οι διευκολύνσεις που προσφέρει η Ellinair στους επιβάτες της μέσα από την νέα εμπορική πολιτική που εφαρμόζεται από τις αρχές Ιουλίου, όπως η αγορά εισιτηρίου χωρίς αποσκευή, προτεραιότητα στην παραλαβή, πρόσβαση σε business lounges και χρήση fast lanes στον έλεγχο χειραποσκευών. Ο εμπορικός διευθυντής κ. Σταύρος Δαλιάκας δήλωσε μεταξύ άλλων πως “η Ellinair κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την ταξιδιωτική ευελιξία των επιβατών της σε σχέση τόσο με τη μείωση του κόστους, όσο και με την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών […] παραμένει έμπρακτα εγγυητής σταθερότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης“.

 
Η νέα εμπορική πολιτική σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών, παρέχοντας περισσότερες επιλογές, καθώς πλέον θα μπορεί κανείς να «δημιουργεί» το εισιτήριο που καλύπτει τις προσωπικές του ανάγκες.
  • Η πρώτη κατηγορία, η basic περιέχει τα απολύτως βασικά, δηλαδή το εισιτήριο, μια χειραποσκευή 8 κιλών και ένα μικρό προσωπικό αντικείμενο εντός καμπίνας (πχ τσάντα laptop ή χαρτοφύλακα).
  • Στη δεύτερη κατηγορία, την classic, στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται- εκτός από την χειραποσκευή και το προσωπικό αντικείμενο- και παραδοτέα βαλίτσα έως 23 κιλά  ενώ, τέλος
  • Στην τρίτη κατηγορία, comfort, ο επιβάτης, εκτός από όλες τις παροχές των 2 πρώτων κατηγοριών, απολαμβάνει και πρόσβαση στα lounges, προτεραιότητα αποσκευής, επιλογή θέσης, υπηρεσία fast track κ.α.
Η κάθε υπηρεσία μπορεί να αγοράζεται και ξεχωριστά, για παράδειγμα μπορεί κάποιος να αγοράσει εισιτήριο της κατηγορίας classic και να προσθέσει στο καλάθι του πρόσβαση σε lounge ή όποια άλλη υπηρεσία τον εξυπηρετεί. Επιπλέον, οι επιβάτες θα μπορούν να προσθέσουν και δεύτερη ή και τρίτη βαλίτσα ακόμα και μετά την έκδοση του εισιτηρίου.

 
Το ενδιαφέρον και η συμβολή της εταιρείας στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, εκφράζεται μέσω της διεύρυνσης των δρομολογίων της από την πρωτεύουσα προς τη νησιωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Συγκεκριμένα, από φέτος, η Ellinair από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο, πετάει και Αθήνα-Μύκονο και Αθήνα-Χανιά. Παράλληλα συνεχίζονται τα δρομολόγια προς Ηράκλειο, Χανιά και Σαντορίνη και ενισχύονται τα δρομολόγια προς Ρόδο, τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη. Εκτός από τα εσωτερικά δρομολόγια, η εταιρεία εκτελεί δρομολόγια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως Στουτγκάρδη, Βαρσοβία, Ταλίν, Cluj Napoca (Ρουμανία), Katowice (Πολωνία) ενώ για τη θερινή περίοδο πετάει κατευθείαν για τη Μόσχα από το Ηράκλειο, την Πάτρα και την Κέρκυρα. Ταυτόχρονα διατηρεί τη στρατηγική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και της Γεωργίας.
 
Όσον αφορά το κοινωνικό πρόσωπο της Ellinair, αυτό επικοινωνείται με την υποστήριξη φορέων και ομάδων όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Άλμα Ζωής» αλλά και μέσω της ενίσχυσης δράσεων καινοτόμου επιχειρηματικότητας, όπως τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και το Mindspark. 
 
 
Ellinair
14ο ΧΛΜ Θεσσαλονίκης-Ν.Μηχανιωνας, Κόμβος ΚΑΘΜ, Θέρμη, 57001
Τηλ: 801 100 81 82 (Για κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο Ελλάδος)
Τηλ: 2311 224 700 (Για κλήσεις από κινητό & για κλήσεις εκτός Ελλάδος)
Φαξ: 2310 486 135
 
Ωράριο Λειτουργίας Τηλεφωνικού Κέντρου
Από Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00 – 24:00
          
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024