Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζΓιατί πρέπει να επισκεφθείτε την Αγία Πετρούπολη το καλοκαίρι

Γιατί πρέπει να επισκεφθείτε την Αγία Πετρούπολη το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια στιγμή για να επισκεφθεί κανείς τα παλάτια της Αγίας Πετρούπολης ή να κάνει μια ημερήσια εκδρομή από την Αγία Πετρούπολη.

Η καλοκαιρινή περίοδος είναι η ιδανική στιγμή για να περιηθεί κανείς στα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Οι πτήσεις της Ellinair προσφέρουν ένα ευχάριστο ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη προς την Αγ. Πετρούπολη σε τρεις ωρες και 20 λεπτά, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, με ολοκαίνουργια αεροπλάνα τύπου Α319. Οι μέρες με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις δημιουργούν μια ενεργητική, εορταστική ατμόσφαιρα, σε όλη την πόλη. Το ταξίδι τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης είναι ευχάριστο.

Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στην Αγία Πετρούπολη κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο ή Αύγουστο, ο εκ των προτέρων σχεδιασμός είναι σημαντικός. Ετοιμαστε από τωρα τα πακέτα για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020 για να τα προβάλετε στους πελατες σας.

Το καλοκαίρι είναι επίσης η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε τα παλάτια της Αγίας Πετρούπολης ή να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή από την Αγία Πετρούπολη. Πολλά παλάτια ή κοντινά αξιοθέατα έχουν κήπους ή υπαίθριους χώρους για να τα απολαύσετε.

Το Ερμιτάζ
Τα Χειμερινά Ανάκτορα, γνωστά και ως Hermitage, άρχισε να αποκτά την μεγάλη του συλλογή όταν η Αυτοκρατορική οικογένεια άρχισε να το χρησιμοποιεί ως χειμερινή κατοικία τον 18ο αιώνα. Η συλλογή περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 3 εκατ. έργα τέχνης, που εκτίθενται σε τέσσερα κτίρια κατά μήκος του αναχώματος του ποταμού Neva. Το μουσείο στεγάζει έργα τέχνης που ξεκινούν από την κλασική εποχή μέχρι τη σύγχρονη τέχνη από όλο τον κόσμο. Εάν κάποιος έπρεπε να περάσει ένα λεπτό μπροστά σε κάθε έργο τέχνης, θα χρειαζόταν περισσότερα από επτά χρόνια για να τα δει όλα. Μια τέτοια εντυπωσιακή συλλογή αξίζει να την επισκεφθεί κανείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Μουσείο Faberge
Το όνομα της εταιρείας κοσμημάτων Faberge είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Οι κοσμηματοποιοί της Faberge εργάστηκαν με προμήθεια για τη βασιλική οικογένεια, δημιουργώντας εξαιρετικά χειροποίητα αντικείμενα – μεταξύ των πιο αγαπημένων ήταν και τα περίφημα αυγά Faberge, δώρα που δίνονταν από μέλη της βασιλικής οικογένειας το ένα στο άλλο κατά το Πάσχα. Μετά την Επανάσταση του 1917 η παραγωγή Faberge κοσμημάτων σταμάτησε και πολλά αντικείμενα που είχε στην κατοχή της η βασιλική οικογένεια εθνικοποιήθηκαν, ενώ πολλά σκορπιστηκαν σε όλο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη συλλογή βρίσκεται πλέον στην κατοχή του ρωσικού ολιγάρχη Vekselberg, ο οποίος παρουσίασε τη συλλογή του στο Παλάτι Shuvalov, το οποίο έγινε και το Μουσείο Faberge.

Μουσείο Άμυνας και Πολιορκίας του Λένινγκραντ
Η ιστορία της σύγχρονης Αγίας Πετρούπολης συνδέεται στενά με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πιθανόν, κάθε οικογένεια που ζει στην πόλη επηρεάστηκε από τον πόλεμο. Για 870 ημέρες, η πόλη υπέφερε από τις μακρύτερες και πιο καταστροφικές πολιορκίες στον κόσμο – την πολιορκία του Λένινγκραντ. Το Μουσείο Άμυνας και Πολιορκίας του Λένινγκραντ είναι το μοναδικό μουσείο αφιερωμένο σε αυτά τα τρομακτικά χρόνια, ενώ και το ίδιο αντιμετώπισε την καταστροφή σύντομα μετά την ίδρυσή του. Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα από επιζώντες της πολιορκίας, καθώς και όπλα, φωτογραφίες, έγγραφα και προσωπικές αναμνήσεις από τους αμέτρητους ανθρώπους που υπέφεραν στα χρόνια του πολέμου.

Μουσείο Dostoevsky
Η Αγία Πετρούπολη είναι η πόλη του Ντοστογιέφσκι. Όντας ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Ρώσους συγγραφείς για τα σύνθετα ζητήματα που αναφέρονται στα μυθιστορήματά του, πολλά από τα έργα του Ντοστογιέφσκι βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη, καθώς ήταν η πόλη στην οποία έζησε και εργάστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του. Το Μουσείο Dostoevsky λειτουργεί στο διαμέρισμα που ο Fyodor Dostoevsky είχε νοικιάσει στην Αγία Πετρούπολη και εργάστηκε πάνω σε διάσημα μυθιστορήματα όπως ‘Ο Σωσίας’ και ‘Οι Αδελφοί Karamazov”. Το διαμέρισμα αναδημιουργήθηκε όσο το δυνατόν ακριβέστερα από τα απομνημονεύματα της συζύγου του και των συγχρόνων του.

Πλοίο “Aurora”
Το ιστορικό πλοίο “Aurora” διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην μπολσεβίκικη επανάσταση του 1917. Το “Aurora ” καταστευάστηκε μεταξύ του 1897 και του 1900 στην Αγία Πετρούπολη και εντάχθηκε στόλο της Ρωσίας στη Βαλτική το 1903. Το πλοίο είναι 126,8 μέτρα σε μήκος, 16,8 μέτρα σε πλάτος και ζυγίζει 7.600 τόνους. Διατηρώντας ταχύτητα 20 κόμβων (23,3 μίλια ανά ώρα), μπορεί να ταξιδεύει για 1.440 μίλια, ενώ έλαβε μέρος και στον Ρωσο-Ιαπωνικό Πόλεμο (1904-05). Μεταξύ των εκθεμάτων του πλοίου οι επισκέπτες μπορούν να δουν ένα πορτρέτο του καπετάνιου του πλοίου, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης της Tsusima. Το 1917, ως το κύριο εκπαιδευτικό πλοίο του στόλου της Βαλτικής, ο Aurora ανέλαβε ενεργό ρόλο στη Ρωσική Επανάσταση. Τη νύχτα 25-26 Οκτωβρίου 1917, πυροδότησε ένα άσφαιρο βλήμα προς τα Χειμερινά Ανάκτορα (τότε κατοικία της Προσωρινής Κυβέρνησης), δίνοντας το μήνυμα στους επαναστάτες εργάτες, στρατιώτες και ναυτικούς της πόλης να καταλάβουν το παλάτι. Η στιγμή αυτή πυροδότησε ένα δραματικό επεισόδιο στην ιστορία της Ρωσίας και ήταν η αρχή για την πάνω από 70 χρόνια κομμουνιστικής ηγεσίας στη χώρα. Το “Aurora” σήμερα συντηρείται από μαθητές από την κοντινή Ναυτική Σχολή Nakhimov. Η είσοδος στο πλοίο είναι δωρεάν.

Η διάσημη λεωφόρος Nevsky Prospect
Η συγκεκριμένη λεωφόρος θεωρείται ο πιο διάσημος δρόμος της πόλης, κατά μήκος της οποίας (4,5 χλμ.) υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, αλλά και πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια. Η Nevsky Prospect είναι προσβάσιμη αυτήν μέσω πέντε σταθμών του μετρό και τεσσάρων γεφυρών. Μια επίσκεψη αξίζει και το θέατρο Mariinsky, με τα περίφημα κλασικά μπαλέτα του.

Τέλος, μια νυχτερινή κρουαζιέρα στον ποταμό Neva αξίζει… Συνήθως ξεκινά στις 00:30, διαρκεί κάτι παραπάνω από δύο ώρες, έχει ξενάγηση στα αγγλικά και είναι ευκαιρία να δει κανείς τα αξιοθετα της πόλης φωτισμένα από την πλευρά του ποταμιού.

Mouzenidis Travel
Φιλελλήνων 26, 105 57 Αθήνα
Τηλ.: 210 331 7542

Ellinair
Κεντρικά Γραφεία
14ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Ν.Μηχανιώνας, Κόμβος ΚΑΘΜ, Θέρμη, 57 001
Για κλήσεις από σταθερό Ελλάδος: 801 100 81 82 (για κρατήσεις θέσεων, αγορά και αλλαγές εισιτηρίων ή οποιαδήποτε πληροφορία)
Aπο κινητό και εκτός Ελλάδος: +30 2311 224 700
Ωράριο Λειτουργίας Τηλεφωνικού Κέντρου:
Από Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00 – 24:00
customer.serviceellinair.com
https://el.ellinair.com



Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024