Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΜητροπολιτικό Κολλέγιο: Η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση πανεπιστημιακής τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση πανεπιστημιακής τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση τουριστική εκπαίδευσης, καθώς προσφέρει σύγχρονα Πανεπιστημιακά Προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων [bachelors, masters και diplomas] τα οποία οδηγούν σε πανεπιστημιακά πτυχία διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει βραβευτεί για 4 συνεχή έτη ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» (Best Hotel Education Provider), στα Greek Hospitality Awards [2016, 2017, 2018 και 2019], τα οποία διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
 
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση τουριστική εκπαίδευσης, καθώς προσφέρει σύγχρονα Πανεπιστημιακά Προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων [bachelors, masters και diplomas] τα οποία οδηγούν σε πανεπιστημιακά πτυχία διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιας αναγνώρισης.
 
Κορυφαία Bachelors & Masters Διοίκησης Τουρισμού 
 
Το υπερσύγχρονο campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι
 
Η Βιβλιοθήκη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
 
Προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Βachelor) στη Διοίκηση Τουρισμού και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων με υποχρεωτική αμειβόμενη πρακτική άσκηση και προοπτικές διεθνούς επαγγελματικής σταδιοδρομίας. 
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διεθνή Φιλοξενία, την Οργάνωση Εκδηλώσεων και τη Διοίκηση Τουρισμού, που προσφέρεται από το διακεκριμένο Oxford Brookes University το οποίο κατέχει την 9η θέση στον κόσμο στις Σπουδές Τουρισμού, βάσει του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων QS Ranking 2019. 
 
Καινοτόμα Πανεπιστημιακά Προγράμματα Σπουδών για Chef 
Ambassador των πανεπιστημιακών σπουδών Γαστρονομίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, Chef Νίκος Ρούσσος.  
 
O βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin chef Νίκος Ρούσσος, ambassador των πανεπιστημιακών σπουδών Γαστρονομίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
Swiss Diplomas από τη Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο  
Ο κορυφαίος όμιλος Ecole hôtelière de Lausanne (EHL), σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα διεθνώς αναγνωρισμένα στον ξενοδοχειακό κλάδο Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης VET BY EHL. Τα προγράμματα οδηγούν στην απόκτηση ελβετικού Διπλώματος Πιστοποίησης (Swiss Diploma) σε 4 σύγχρονες εξειδικεύσεις και αποτελούν το διαβατήριο των αυριανών στελεχών της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας: 
 
Στόχος αυτής της διεθνούς συνεργασίας υπεροχής είναι η προσφορά σπουδών υψηλού επιπέδου με την εγγύηση της Ελβετικής παράδοσης και υπεροχής στην τουριστική εκπαίδευση.  Για τις ανάγκες των προγραμμάτων VET BY EHL έχουν δημιουργηθεί στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο πλήρως και πολυτελώς εξοπλισμένα εργαστήρια τα οποία προσομοιάζουν την πραγματική λειτουργία ενός Ξενοδοχείου 5 αστέρων
 
Ένα πραγματικό δωμάτιο Ξενοδοχείου 5* στα Hospitality Labs του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
 
Fine Dining Εστιατόριο για την εξάσκηση των φοιτητών
 
Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν Fine Dining εστιατόριο, πλήρως εξοπλισμένη Reception, πραγματικά Δωμάτια Ξενοδοχειακής Μονάδας και Εργαστήρια Οροφοκομίας, καθώς και κουζίνες με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας οι οποίες πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής ασφάλειας. 
 
Δύο ξεχωριστές διακρίσεις της Σχολής Τουρισμού
 
Το μοναδικό Κολλέγιο μέλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα Κολλέγιο, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) που είναι το Εξειδικευμένο Όργανο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπεύθυνο για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού διεθνώς. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι, επίσης, μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Ένωσης Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP). 
 
Ο μοναδικός Global Academic Partner του AHLEI στην Ελλάδα 
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί τον μοναδικό Global Academic Partner του American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI] στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, έχει το δικαίωμα να παρέχει τα παγκοσμίως φήμης Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πιστοποίησης των στελεχών τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων, τα οποία με την επιτυχή τους ολοκλήρωση οδηγούν στην απόκτηση των διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιητικών του American Hotel and Lodging Αssociation [AHLA]. 
 
Πρωτοποριακά Προγράμματα στον κλάδο του Yacht Hospitality 
Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που προσφέρει μια σειρά πρωτοποριακών προγραμμάτων εξειδίκευσης στον τομέα του Yacht Hospitality ο οποίος γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο: 
  • Yacht Steward: [Θαλαμηπόλος Σκαφών Αναψυχής]
  • Yacht Chef: [Αρχιμάγειρας Σκαφών Αναψυχής] 
  • G.U.E.S.T. 1: το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με την International Association of Maritime Institutions (IAMI), την πλέον σημαντική διεθνή ένωση ιδρυμάτων που σχετίζονται με τη ναυτική εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Τα παραπάνω προγράμματα προσφέρονται από τη Superyacht Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Campus Πειραιά όπου έχει διαμορφωθεί ειδικό Hospitality Centre, το οποίο περιλαμβάνει Προσομοιωτή Δωματίου, Προσομοιωτή Μπαρ, Εγκαταστάσεις Κουζίνας και Περιβάλλον Προσομοίωσης Σέρβις (Fine Dining), στα πρότυπα Σκαφών Αναψυχής. 
 
Διασύνδεση με την Τουριστική Αγορά Εργασίας
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων για την πρακτική άσκηση και την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών της Σχολής. Επιπλέον, διοργανώνει κάθε χρόνο τις Ημέρες Καριέρας Τουρισμού όπου εκατοντάδες φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Τουρισμού έρχονται σε άμεση επαφή με στελέχη από δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου. 
 
 
Επίσης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει καθιερώσει τον θεσμό “HoTEL Open Forum: Hosting the Hospitality Leaders”, στο πλαίσιο του οποίου φιλοξενούνται διαλέξεις από εξέχουσες προσωπικότητες του τουριστικού κλάδου, οι οποίες μοιράζονται με το κοινό πολύτιμες εμπειρίες από την πολυετή διεθνή ή εγχώρια καριέρα τους.  
 
 
Περισσότερα για τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο mitropolitiko.edu.gr
 
 
Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Αξίζεις τη διαφορά! 
Αθήνα Ι Μαρούσι Ι Πειραιάς Ι Θεσσαλονίκη Ι Ηράκλειο Κρήτης Ι Ρόδος Ι Λάρισα
 
Campus Αθήνας
Ακαδημίας 42, 10672, Αθήνα
Τηλ: 210 82 56 708
Φαξ: 210 82 16 382
 
Campus Αμαρουσίου
Σωρού 74, 151 25, Μαρούσι
Τηλ: 210 61 99 891
Φαξ: 210 61 99 320
 
Campus Πειραιά
Κολοκοτρώνη 110, Πλ.Τερψιθέας 18535
Τηλ: 210 41 21 200
Φαξ: 210 41 28 095
 
Campus Θεσσαλονίκης
Ελ. Βενιζέλου 14, 546 24, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 24 10 10 
Φαξ: 2310 25 32 70
 
Campus Ηράκλειο Κρήτης
Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, 71202, Κρήτη
Τηλ: 210 61 99 891 
Φαξ: 210 61 99 320
 
Campus Ρόδου
Βύρωνος 1, 85132, Ρόδος
Τηλ: 2241 240400 
Φαξ: 210 61 99 320
 
Campus Λάρισας
Κέντρο Εγγραφών: Ασκληπιού 29
6ο χλμ. Λάρισας –Νίκαιας, 41005, Λάρισα
Τηλ: 210 61 99 891 
Φαξ: 210 61 99 320
 
        
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024