Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Sex trafficking και sex tourism την εποχή της παγκοσμιοποίησης

30 Οκτώβριος 2019, 10:20

Η πρωτοτυπία της νέας διαπανεπιστημιακής έρευνας βρίσκεται στην εστίαση στη 'σκοτεινή πλευρά' της σχέσης μεταξύ φύλου, κινητικότητας και τουρισμού μέσω της σωματεμπορίας και του σεξουαλικού τουρισμού με διεπιστημονική προοπτική.


Νέα μελέτη από τις Ann Brooks (από το Australian Catholic University) και Vanessa Heaslip (από το Bournemouth University, Bournemouth, UK), εξετάζει τη σκοτεινή πλευρά της σχέσης μεταξύ φύλων, μετακίνησης των ανθρώπων, μετανάστευσης και τουρισμού. Συγκεκριμένα, εξετάζει την παγκόσμια βιομηχανία του σεξ και τη σχέση μεταξύ της σωματεμπορίας και του σεξουαλικού τουρισμού.

Πρόκειται για μία διεπιστημονική συγγραφή, που συνδυάζει κοινωνικοοικονομικές παραμέτρους, τις παραμέτρους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της μετανάστευσης, του τουρισμού και της υγείας και εξετάζει το συνδυασμό όλων αυτών των διασταυρωμένων παραμέτρων στην κατανόηση της σωματεμπορίας και του σεξουαλικού τουρισμού.

Η μελέτη υπογραμμίζει την ηθική και δεοντολογική ευθύνη της τουριστικής βιομηχανίας για την εξουδετέρωση του sex trafficking και του σεξουαλικού τουρισμού, ένα θέμα με το οποίο οι τουριστικές μελέτες δεν έχουν καταφέρει να ασχοληθούν εκτενώς. Όσον αφορά στην παρουσίαση του ανθρώπινου κόστους της εμπορίας ανθρώπων από την οπτική του φύλου, εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους οι τουριστικές βιομηχανίες ορισμένων χωρών προσπαθούν να ανταποκριθούν.

Ακόμη, ερευνώνται οι ατομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της σωματεμπορίας και του σεξουαλικού τουρισμού για τις διάφορες χώρες και για τα εμπλεκόμενα άτομα. Επιπλέον, εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους η τουριστική βιομηχανία αντιδρά στη σωματεμπορία και τον σεξουαλικό τουρισμό και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top