Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηIthra, το πρώτο πολυπολιτισμικό κέντρο στη Σαουδική Αραβία

Ithra, το πρώτο πολυπολιτισμικό κέντρο στη Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία κάνει ένα μεγάλο βήμα και δημιουργεί το πρώτο πολυπολιτισμικό κέντρο στο πόλη Dammam με τεχνολογικές καινοτομίες και έμφαση στην ανάπτυξη των ανθρώπων.

Με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και τον εκμοντερνισμό των κατοίκων της, η Σαουδική Αραβία κάνει ένα μεγάλο βήμα και δημιουργεί το πρώτο πολυπολιτισμικό κέντρο στο πόλη Dammam, ακριβώς εκεί που για πρώτη φορά το γεωτρύπανο βρήκε πετρέλαιο.
To μνημείο γύρω από την πρώτη εξόριξη πετρελαίου στην Σαουδική Αραβία.

Το King Abdulaziz Center for World Culture ή Ithra όπως το αποκαλούν όλοι είναι ένα μοντέρνο και καινοτόμο κέντρο που βοηθά στην πολιτισμική ανάπτυξη των ανθρώπων που ζουν στην Σαουδική Αραβία και τους εμπνέει στη μάθηση, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.

Το κτίριο είναι εντυπωσιακό με ύψος 90 μέτρων, δίνοντας την εντύπωση ενός πίδακα πετρελαίου, μιας και το πετρέλαιο είναι η πηγή του πλούτου της χώρας. 

 

Φαντασμαγορική φωτογραφία του κτιρίου ithra.

Ο στόχος του κέντρου είναι η υποστήριξη των ταλέντων των κατοίκων της τριγύρω περιοχής για να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό τους, παρέχοντας το χώρο, καθώς και ένα δημιουργικό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, για να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους.

Η Βιβλιοθήκη
Αφιερωμένη στην ανάπτυξη της γνώσης, η Βιβλιοθήκη θα παίξει στο κοντινό μέλλον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουλτούρα της χώρας. Αυτήν τη στιγμή διαθέτει 220.000 βιβλία στα αραβικά και στα αγγλικά, ενώ η συνολική χωρητικότητά της φτάνει το ένα εκατομμύριο. Η τεχνολογία παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη της Βιβλιοθήκης και είναι εκπληκτικός ο συνδυασμός του βιβλίου με ηλεκτρονικές εφαρμογές. Η Βιβλιοθήκη είναι τετραόροφη με ειδικό χώρο για τα παιδιά και το παιδικό βιβλίο, με ειδική περιοχή για τις εφαρμογές multimedia, ενώ μεγάλη έκταση καταλαμβάνει ο χώρος όπου οι επισκέπτες συγκεντρώνονται, με στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικότητας και της συνεργασίας.

Ο πύργος της γνώσης

O Πύργος, που βρίσκεται σε ύψος 90 μέτρων, είναι ένας χώρος που ενθαρρύνει τη γνώση σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και την κληρονομιά. Στο χώρο αυτό γίνονται εκδηλώσεις όπως αυτή με τίτλο “Taste the sky”, όπου παρουσιάζονται βίντεο, αλλά και πρακτικές εφαρμογές του αεροτζέλ, ενός πανάλαφρου καινοτόμου υλικού που είναι το ελαφρότερο στερεό υλικό στο κόσμο! Η πρακτική εφαρμογή του είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες του κέντρου.

Το κέντρο διαθέτει ακόμα σινεμά, χώρο θεατρικών παραστάσεων που φιλοξενεί παραστάσεις από όλο τον κόσμο, το Idea Lab, που παρουσιάζει καινοτόμες ιδέες από εφευρέτες και επιστήμονες, παιδικό μουσείο, και άλλους πολιτιστικούς χώρους.

                    

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024