Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στα 3 τρισ. δολ. ο τζίρος στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία έως το 2024

11 Νοέμβριος 2019, 12:36

Η μέση δαπάνη ανά άφιξη αναμένεται να αυξηθεί οριακά σε 1.101 δολ. έως το 2024, από 1.088 δολ. το 2019, γεγονός που υποδηλώνει τη στροφή προς υψηλότερες δαπάνες ανά ταξίδι.


Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του Euromonitor International, η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία συνεχίζει να ενδυναμώνεται και αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,3% ετησίως σε σταθερές τιμές, με εκτίμηση περίπου 3 τρισ. δολ. μέχρι το 2024. Το online κομμάτι θα αντιπροσωπεύει τη “μερίδα του λέοντος” στις ταξιδιωτικές πωλήσεις με 52%, ενώ οι πωλήσεις μέσω κινητών συσκευών το 1/4 του συνόλου των ταξιδιωτικών κρατήσεων σε αξία, καθώς ο κλάδος των ταξιδιών συνεχίζει τον ψηφιακό του μετασχηματισμό.

Επίδραση της ύφεση στην Ευρωζώνη σε βασικού ευρωπαϊκούς προορισμούς, σε αφίξεις (‘000) 2019–2024Το Euromonitor International αναμένει ότι οι διεθνείς αφίξεις θα ανέλθουν σε 1,8 δισ. ταξίδια έως το 2024 - μέγεθος που ωχριά σε σύγκριση με το καθαρό μέγεθος του εσωτερικού τουρισμού, που αναμένεται να φτάσει τα 19 δισεκατομμύρια. Το νούμερο αυτό οφείλεται στην αύξηση των εισοδημάτων στις αναδυόμενες αγορές, καθιστώντας τα ταξίδια πιο προσιτά σε ένα ευρύτερο φάσμα κοινών, προκαλώντας ετήσια αύξηση 8%, σε σύγκριση με την αύξηση 4,3% των διεθνών αφίξεων.

Η μέση δαπάνη ανά άφιξη αναμένεται να αντισταθμίσει τις πιέσεις των τιμών και θα αυξηθεί οριακά σε 1.101 δολ. έως το 2024, από 1.088 δολ. το 2019, γεγονός που υποδηλώνει τη στροφή προς υψηλότερες δαπάνες ανά ταξίδι, καθώς συνεχίζεται η στροφή των προορισμών σε μοντέλα αειφόρου τουρισμού.

Megatrends Shaping the Future of Travel - 2019 Edition
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top