Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΔ. Σοτοβίκης: 'Το ξενοδοχείο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει στον επισκέπτη την πραγματική φιλοσοφία ενός λαού'

Δ. Σοτοβίκης: 'Το ξενοδοχείο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει στον επισκέπτη την πραγματική φιλοσοφία ενός λαού'

Ο κ. Διονύσης Σοτοβίκης, αρχιτέκτονας και μέλος της κριτικής επιτροπής των Greek Hotel of the Year Awards, μιλά στο TravelDailyNews για ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν από πλευράς αρχιτεκτονικής και για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογήσει τις φετινές υποψηφιότητες στα βραβεία που αναδεικνύουν τα ελληνικά ξενοδοχεία της χρονιάς.

– Ποια θεωρείτε ότι είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα ξενοδοχείο ξεχωριστό τόσο συνολικά, όσο και σε επίπεδο αρχιτεκτονικής;

Το ξενοδοχείο δεν είναι απλώς ένας χώρος διαμονής, αλλά θα έπρεπε να αποτελεί ένα πολιτιστικό σημείο αναφοράς. Ο σχεδιασμός του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ υψηλή επιμέλεια, με απόλυτη κατανόηση της ιστορίας και του τόπου, με γνώμονα δημιουργίας την υψηλή αισθητική, το μέτρο, την τοπική ταυτότητα και κουλτούρα. Το ξενοδοχείο, λοιπόν, έχει τη δυνατότητα, όπως και ένα μουσείο, να μεταφέρει στον επισκέπτη την πραγματική φιλοσοφία ενός λαού, ως εμπειρία και βίωμα που μπορεί κάποιος να ζήσει, να αγγίξει, να δει κάτω από διαφορετικό φως.
 
– Ποια είναι σύμφωνα με την άποψή σας κάποια από τα πιο αξιόλογα από αρχιτεκτονικής άποψης ξενοδοχεία που εγκαινιάστηκαν ή ανακαινίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια;

Θα έλεγα πως ξενοδοχεία όπως το Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο που βραβεύσαμε πέρυσι στα Greek Hotel of the Year Awards αποτελούν παράδειγμα αξιόλογων προσπαθειών που κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Δε θα μπορούσα βέβαια, να μην αναφέρω και το Milos Cove, το resort πέντε αστέρων που σχεδιάσαμε και κατασκευάστηκε πέρυσι στη Μήλο.

– Σε ποια κριτήρια θα δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα αξιολογώντας τις υποψηφιότητες στα Greek Hotel of the Year Awards 2020;

Το ιδανικό ξενοδοχείο, θα ήταν αυτό που θα συνδυάζει σε απόλυτη ισορροπία τα προαναφερθέντα στοιχεία. Θα είναι, δηλαδή, ένα πολιτισμικό σημείο αναφοράς, ένα τοπόσημο, ένα σύγχρονο κτίριο υψηλής αισθητικής, άρτιο αρχιτεκτονικά, ενταγμένο πλήρως στο τοπίο, μια κοιτίδα φιλοξενίας, πολιτισμού και τουρισμού, ένα ζωντανό έργο τέχνης. Επομένως, όσο περισσότερο πλησιάζει ένα ξενοδοχείο σε αυτό το αρχέτυπο, αποκτά και μεγαλύτερη αξία.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024