Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζΗ airBaltic μεταφέρει την Ελλάδα στη 'μαγνητική' Λετονία (και το ανάποδο!)

Η airBaltic μεταφέρει την Ελλάδα στη 'μαγνητική' Λετονία (και το ανάποδο!)

Η αεροπορική εταιρεία της Λετονίας airBaltic ανακοινώνει την επέκταση της πτήσης των πτήσεων από τη Ρίγα στην Αθήνα. Οι πτήσεις από Ρίγα προς Αθήνα θα συνεχιστούν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2019 και θα ξεκινήσουν ξανά στις 4 Μαρτίου 2020. Την προαναφερόμενη περίοδο η airBaltic θα πετά από τη Ρίγα προς την Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα με Airbus A220-300 και η πτήση θα διαρκεί 3 ώρες και 10 λεπτά.

Η αεροπορική εταιρεία της Λετονίας airBaltic συνδέει την πρωτεύουσα Ρίγα με τον Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας και πλέον επεκτείνει τις πτήσεις της. Οι πτήσεις από Ρίγα προς Αθήνα θα συνεχιστούν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2019 και θα ξεκινήσουν ξανά στις 4 Μαρτίου 2020. Την προαναφερόμενη περίοδο η airBaltic θα πετά από τη Ρίγα προς την Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα με Airbus A220-300 και η πτήση θα διαρκεί 3 ώρες και 10 λεπτά.


Η Ρίγα εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρίγας, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στις χώρες της Βαλτικής. Από το αεροδρόμιο εξυπηρετούνται 20 αεροπορικές εταιρείες σε πάνω από 70 προορισμούς τη χειμερινή περίοδο και σε πάνω από 100 το καλοκαίρι. Το 2018 από το Αεροδρόμιο της Ρίγα “πέρασαν” πάνω από 7 εκατ. ταξιδιώτες, σχεδόν ο μισός αριθμός ολόκληρης της επιβατικής κίνησης της Βαλτικής.


Η πρωτεύουσα της Λετονίας ιδρύθηκε το 1201 και το ιστορικό της κέντρο είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με κτίρια ήδη από τον 16ο αιώνα.

Στην πλατεία του Δημαρχείου δεσπόζει το άγαλμα του πολιούχου Αγίου Ρονάλδου και η Οικία των Μαυροκέφαλων, δείγμα ολλανδικής Αναγέννησης.


Το κτίριο της Οικίας των Μαυροκέφαλων κατασκευάστηκε αρχικά τον 14ο αιώναγια τη Αδελφότητα των Μαυροκέφαλων, μια συντεχνία εργένηδων εμπόρων εφοπλιστών της πόλης. Βομβαρίστηκε από τους Γερμανούς το 1941 και κατεδαφίστηκε από τους Σοβιετικούς το 1948, αλλά χτίστηκε από το μηδέν το διάστημα 1996-1999. Τμήματα από το αρχικό κτίριο βρίσκονται μόνο στα υπόγειά του.


Με αρχιτεντονική Art Nouveau είναι χτισμένο περίπου το 1/3 των κτιρίων στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα η Ρίγα να είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κτιρίων Art Nouveau στον κόσμο, τα οποία κατασκευάστηκαν το διάστημα 1904-1914.


Η κεντρική αγορά της πρωτεύουσας βίσκεται κοντά στην παλιά πόλη, δίπλα στις όχθες του ποταμού Daugava και δίπλα στο διεθνή σιδηροδρομικό σταθμό και το σταθμό των λεωφορείων της Ρίγα και αποτελεί από μόνος του αξιοθέατο.

Rundale Palace

Το χτισμένο σε στυλ μπαρόκ για τον Δούκα του Courland, Ernst Johann von Biron Rundāle Palace, βρίσκεται στην Pilsrundale. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1736 και το 1972 έγινε μουσείο.

Το κτίριο, σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Bartolomeo Rastrelli, εξηπυρέτησε και ως νοσοκομείο για το στρατό του Ναπολέοντα κατά τη γαλλική εισβολή στη Ρωσία το 1812, ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές το 1919, κατά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας της χώρας. Σήμερα το Rundāle Palace Museum προσφέρεται για επίσημες δεξιώσεις, χορούς και συναυλίες, αλλά και γαμήλιες δεξιώσεις.

Το εθνικό πάρκο Kemeri National Park, μία ώρα περίπου οδικώς εκτός της πρωτεύουσας, εντάσσεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000, ενώ η λίμνη Kaniera εντός του πάρκου είναι εντάγμενη στο διεθνές δίκτυο RAMSARE, για την βιοποικιλότητά της.


Στην περιοχή της Sigulda, με την ομώνυμη πόλη, βρίσκεται και το Gauja National Park, το οποίο φιλοξενεί πλήθος δραστηριοτήτων κοντά στη φύση.


Το μεσαιωνικό κάστρο Turaida βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Gauja National Park της Sigulda και κατασκευάστηκε το 1214 για τους Λετονούς Αδελφούς του Ξίφους Sword (που μετέπειτα συγχωνεύθηκαν με το Τευτονικό Τάγμα).

Εντός του εθνικού πάρκου Gauja National Park, υπάρχουν πολλές ανακαινισμένες επαύλεις που λειτουργούν ως ξενοδοχεία.

Η airBaltic εξυπηρετεί περισσότερους από 70 προορισμούς από τη Ρίγα, το Ταλίν και το Βίλνιους, προσφέροντας τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προορισμούς καθώς και βολικές συνδέσεις μέσω της Ρίγα, προς το δίκτυο της εταιρείας που καλύπτει ευρωπαϊκούς προορισμούς, τη Σκανδιναβία, την CIS (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) και τη Μ. Ανατολή. Την θερινή περίοδο 2019, η airBaltic εγκαινίασε νέα δρομολόγια από τη Ρίγα προς το Δουβλίνο, τη Στουτγάρδη και το Λβιβ, καθώς και προς την Κω και τη Μινόρκα. Η airBaltic είναι ανώνυμη εταιρεία με έτος ίδρυσης το 1995. Βασικός μέτοχος είναι το Λετονικό Κράτος, κάτοχος του 80,05% ενώ ο Δανός επενδυτής Lars Thuesen κατέχει περίπου το 20% μέσω της ιδιόκτητης Aircraft Leasing 1 SIA. Ο στόλος της airBaltic αποτελείται από 39 αεροσκάφη – 19 Airbus A220-300, 8 Boeing 737 και 12 Bombardier Q400Next Gen.

Η airBaltic έχει βραβευθεί πολλαπλά με διεθνείς διακρίσεις για τις εξαιρετικές και καινοτόμες υπηρεσίες της. Το 2017, η εταιρεία βραβεύθηκε με τη διάκριση CAPA Regional Airline of the Year, ενώ το 2018 η airBaltic διακρίθηκε με το ATW Airline Industry Achievement Award ως Market Leader της Χρονιάς. Η airBaltic πέτυχε την καλύτερη επίδοση χρονικής ακρίβειας πτήσεων τα έτη 2014, 2015, 2016, 2017.

“Magnetic Latvia”, η καμπάνια της Λετονίας, επιχειρεί να φέρει πιο κοντά τους ταξιδιώτες στη χώρα της Βαλτικής. Στον business incubator της πρωτοβουλίας αυτής, στον οποίο εντάσσεται και η τουριστική καμπάνια της χώρας, συμμετέχουν πάνω από 600 λετονικές επιχειρήσεις.


 
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024