Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςFocus σε ένα ΘέμαΤο εμβληματικό Λούβρο στο Παρίσι φοβήθηκε τον κορονοϊό

Το εμβληματικό Λούβρο στο Παρίσι φοβήθηκε τον κορονοϊό

Εκτός από τα καρναβάλια όμως, φημισμένα μουσεία του εξωτερικού αναγκάστηκαν να αρνηθούν την είσοδο στους επισκέπτες υπό τον φόβο του κορονοϊού μεταξύ αυτών και το φημισμένο Λούβρο στο Παρίσι.

Ο παγκόσμιος τουρισμός έχει πληγεί σοβαρά από την εξάπλωση του κορονοϊού και την εκτεταμένη δημοσιότητα που δίνουν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης στο θέμα αυτό, που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη.
 
Πολλοί υποψήφιοι ταξιδιώτες ματαιώνουν ή αναβάλλουν τα σχέδιά τους, ενώ εμβληματικές τουριστικές τοποθεσίες και αξιοθέατα παραμένουν κλειστά, περιμένοντας νεότερες ενημερώσεις για την πορεία της επιδημίας του COVID-19.
 
Πρόσφατα ανακοινώθηκε η ματαίωση του φημισμένου σε παγκόσμιο επίπεδο καρναβαλιού της Βενετίας, που έλκει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Και στη χώρα μας όμως ματαιώθηκαν τα τοπικά καρναβάλια, στην Ξάνθη, το Ρέθυμνο, αλλά και την Πάτρα, όπου οι καρναβαλιστές αλλά και οι ντόπιοι επιχειρηματίες ένιωσαν έντονη απογοήτευση από τη σχετική απόφαση του υπουργείου.
 
Αν ήσουν και εσύ ανάμεσα σε όσους είχαν προγραμματίσει επίσκεψη σε κάποια ελληνική ή ευρωπαϊκή πόλη, για να μεταμφιεστείς και να ξεφαντώσεις σε αποκριάτικους ρυθμούς, και είδες τα σχέδιά σου να ματαιώνονται, υπάρχει μια εναλλακτική λύση, παίξε σε ένα ελληνικό online casino για να ζήσεις έντονες συγκινήσεις ώστε να ξεχάσεις αυτήν την αναποδιά.
 
Εκτός από τα καρναβάλια όμως, φημισμένα μουσεία του εξωτερικού αναγκάστηκαν να αρνηθούν την είσοδο στους επισκέπτες υπό τον φόβο του κορονοϊού, που ξεκίνησε την πορεία του από την Κίνα, αλλά εξελίχτηκε σύντομα σε παγκόσμιο πρόβλημα.
 
Μεταξύ αυτών και το φημισμένο Λούβρο στο Παρίσι, όπου χιλιάδες τουρίστες περίμεναν μάταια γύρω από την περίφημη πυραμίδα της κεντρικής αυλής, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστό το μουσείο, θεωρώντας ότι τα μέσα προστασίας είναι ανεπαρκή.
 
Περίπου 250 εργαζόμενοι, κυρίως οι φύλακες των έργων τέχνης και οι υπάλληλοι υποδοχής, ψήφισαν υπέρ του κλεισίματος του μουσείου, έως ότου η διοίκηση τους παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης της απειλής από τον ιό.
 
Δεν έχουν αναφερθεί κάποια κρούσματα του κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων στο Λούβρο, που υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση, υπό κανονικές συνθήκες. Κάποιες αίθουσες του είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστες και οι επισκέπτες συνωστίζονται σε όλη τη διάρκεια των εργάσιμων ωρών, κάτι που αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση ιών και μικροοργανισμών. Ανάμεσά τους, η αίθουσα όπου εκτίθεται η Μόνα Λίζα, το μοναδικό αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, η αίθουσα με τη Νίκη της Σαμοθράκης, κάποιες από τις αίθουσες με τα αιγυπτιακά εκθέματα, κ.ά.
 
Ανάμεσα στα αιτήματα των εργαζομένων είναι να εφοδιαστούν οι επισκέπτες με μάσκες μιας χρήσεως και να γίνονται έλεγχοι στην είσοδο, όπως σε πολλά αεροδρόμια, όπου θα διαπιστώνεται αν κάποιοι επισκέπτες έχουν πυρετό και πιθανά συμπτώματα ασθένειας. Εκπρόσωπος των συνδικάτων ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από τους επισκέπτες, τονίζοντας ότι κανείς δεν επιθυμεί να δει το Λούβρο κλειστό, αλλά είναι ένα αναγκαίο μέτρο για να προστατευτεί η υγεία εργαζομένων και επισκεπτών.
 
Η διοίκηση του μουσείου από την πλευρά της, χωρίς να διαφωνήσει ευθέως με τα αιτήματα των εργαζομένων, διευκρίνισε πως εργάζεται πάνω σε ένα συνολικό σχέδιο, επισημαίνοντας πως η γαλλική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 5000 ατόμων, όμως σε καμία περίπτωση δεν μαζεύονται τόσα άτομα σε κάποια από τις αίθουσες του Λούβρου.
 
Ένα άλλο φημισμένο αξιοθέατο της περιοχής του Παρισιού, το Παλάτι των Βερσαλλιών, είναι επίσης κλειστό για τους ίδιους λόγους, ενώ και οι εργαζόμενοι στο παρισινό μετρό συσκέπτονται για να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024