Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςΈντονη η ανησυχία των επιχειρήσεων για το οικονομικό τους μέλλον

Έντονη η ανησυχία των επιχειρήσεων για το οικονομικό τους μέλλον

Η παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19 έχει οδηγήσει την πλειονότητα των εταιρειών (75%) σε ακύρωση της παρουσίας ή συμμετοχής τους σε εγχώρια ή διεθνή συνέδρια και εκθέσεις.

Η υγεία, το υπέρτατο αγαθό είναι στο στόχαστρο του κορονοϊού που ως ντόμινο παρασύρει στην πορεία του και πολλές πτυχές της καθημερινότητας εκατομμυρίων πολιτών, επαγγελματικών και επιχειρήσεων με τεράστιο αντίκτυπο και στην οικονομία.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και ευρισκόμενο σε διαρκή διάλογο και συνεννόηση με την επιχειρηματική κοινότητα προχώρησε στη διεξαγωγή έρευνας για τις επιπτώσεις του COVID-19 το διάστημα 16/3/2020 – 20/3/2020. Στην έρευνα συμμετείχαν 281 εταιρείες και οργανισμοί η πλειονότητα των οποίων έχει νόμιμη παρουσία στην Ελλάδα, αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται τόσο σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, οι περισσότερες εταιρείες ανησυχούν για το οικονομικό τους μέλλον και προβλέπουν μείωση των εσόδων τους με εξαίρεση αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων, των ποτών, της τεχνολογίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Όλες οι επιχειρήσεις ζητούν μέτρα για χρηματοοικονομική στήριξη από το κράτος, καθώς και δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, με στόχο την άμεση ανάκαμψη τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το ποσοστό επίπτωσης του COVID-19, στα πρόσθετα μέτρα που έχουν λάβει οι εταιρείες με σκοπό τη συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους τους, στις επιπτώσεις όσομ αφορά στην απασχολησιμότητα, αλλά και τα ποσοστά που σχετίζονται με το επίπεδο παραγωγικότητας εργασίας στο σπίτι σε σχέση με την εργασία στο γραφείο.

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο – Έρευνα για τις επιπτώσεις του COVID-19

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024