Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΔημήτρης Μπούχαλης: Ο τουριστικός κόσμος δείχνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε την κρίση

Δημήτρης Μπούχαλης: Ο τουριστικός κόσμος δείχνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε την κρίση

Ο Δημήτρης Μπούχαλης, καθηγητής Τουρισμού στο Bournemouth University της Βρετανίας και διευθυντής του e-tourism Lab, μιλά στο TravelDailyNews για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19 από τους προορισμούς και τις τουριστικές επιχειρήσεις σε πρακτικό επίπεδο, όσο και για την αλληλεγγύη που μπορεί να επιδείξει ο τουριστικός τομέας απέναντι στην ελληνική -και όχι μόνο- κοινωνία.

Στην παρακάτω βιντεοσυνέντευξη, ο καθηγητής Τουρισμού στο Bournemouth University της Βρετανίας και διευθυντής του e-tourism Lab, κ. Δημήτρης Μπούχαλης, απαντά στις ακόλουθες ερωτήσεις:

– Θα ήθελα να εστιάσουμε για το τι θα πρέπει να κάνουν, από πλευράς στρατηγικού μάρκετινγκ, οι ξενοδόχοι και οι προορισμοί, ώστε να μην αποκοπούν και πολύ από τους πελάτες τους. Πώς θα πρέπει να χειριστούν την παρούσα κατάσταση;

– Είτε ανοίξουμε τον Μάιο (το υπεραισιόδοξο σενάριο – και πάλι σε κάποιες αγορές), είτε τον Ιούνιο είτε τον Ιούλιο, θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τώρα οι προορισμοί και οι επιχειρήσεις ή να σιωπήσουν, σεβόμενοι το πρόβλημα που υπάρχει;

– Τι συμβαίνει σε επίπεδο τουριστικών γραφείων;

– Βλέπετε ότι θα μπορούσε να ανοίξει κατά συγκεκριμένες αγορές ο τουρισμός μας;

– Πιστεύετε όι ο τουρισμός από εδώ και πέρα, θα εμφανίσει βαθιές διαφορές;

– Τι θα πρέπει να γίνει, τέλος, με τα ακυρωτικά από τα ταξίδια που δεν πραγματοποιήθηκαν;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024