Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η πανδημία αλλάζει και τα εργασιακά ξενοδοχειακά πρότυπα

Δημήτρης Σούκουλης - 27 Απρίλιος 2020, 16:43

Ίσως χρειαστεί και μια αναπροσαρμογή και στα διδακτέα μαθήματα των τμημάτων τουριστικής κατεύθυνσης με γνώμονα την ενίσχυση της δραστηριότητας και την διαφύλαξη πολλών θέσεων εργασίας.


Παρακολουθώντας τις εξελίξεις της πανδημίας παρατηρούμε ότι συντελούνται -υποχρεωτικά- με έντονο ρυθμό αλλαγές στη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων σε όλο το φάσμα του τουρισμού που αφορούν στα τμήματα κρατήσεων, τα τουριστικά πρακτορεία, τα τμήματα του room division στα ξενοδοχεία κ.λπ. Αυτό δεν αποτελεί κάτι καινούργιο, κάτι που ήρθε ξαφνικά. Το αναπαράγουν οι συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων με αποτέλεσμα να είμαστε ολοκληρωτικά σε μια ηλεκτρονική εποχή που δικαίως φέρνει αναστάτωση σε ομάδες εργαζομένων των αντίστοιχων τμημάτων. Ποιο είναι το αισιόδοξο σενάριο;

Μα φυσικά το F/B. Τα τμήματα που έχουν και θα έχουν σε μεγάλο βαθμό την αναγκαία παρουσία του ανθρώπου σε όλο το φάσμα λειτουργίας του. Μόνο που όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουμε ότι οι γνώσεις, η τεχνογνωσία, η παρακολούθηση των εξελίξεων αναφέρεται σε ανθρώπους - στελέχη που έχουν ταυτίσει το επαγγελματικό τους περίγραμμα με αυτό των διαχειριστών μιας πραγματικότητας χωρίς εφησυχασμό, έχοντας επωμιστεί κάποιες φορές τους προσδόκιμους στόχους της επιχείρησης και τη βιωσιμότητά τους.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στην τουριστική Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί ισχυρά στελέχη στον χώρο του F/B Management, λόγω της πολλαπλών σχολών ανά την επικράτεια, αλλά και λογω της σπουδαιότητας που απέκτησε το τμήμα. Επομένως ίσως χρειαστεί και μια αναπροσαρμογή και στα διδακτέα μαθήματα των τμημάτων τουριστικής κατεύθυνσης με γνώμονα την ενίσχυση της δραστηριότητας και την διαφύλαξη πολλών θέσεων εργασίας.
Ο κ. Δημήτρης Σούκουλης είναι εκπαιδευτικός Τουρισμού και διοικητικό στέλεχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top