Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΑγιά, ένας νέος ανεξερεύνητος και αυθεντικός προορισμός

Αγιά, ένας νέος ανεξερεύνητος και αυθεντικός προορισμός

Με 50 χλμ. ακτογραμμή και περισσότερες από 40 παραλίες κοσμικές, ερημικές, με άμμο η με βότσαλο αποτελεί, γι'αυτό το καλοκαίρι, μια ιδιαίτερη πρόταση προορισμού διακοπών και απόδρασης, δίνοντας ταυτόχρονα λύση για την τήρηση κανονικών αποστάσεων ασφαλείας.

Ο Δήμος Αγιάς βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο της Ελλάδας στην χερσαία ζώνη και στο κέντρο του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στοπυς πρόποδες του Ολύμπου και απέναντι από τη χερσόνησο του Άθω.

Αποστάσεις

  • Από Αθήνα και Θεσσαλονίκη: 3 ώρες, 1 ώρα και 30 λεπτά
  • Από Λάρισα: 40 λεπτά
  • Από Κοιλάδα Τεμπών: 10 λεπτά
  • 40 μίλια από Σκιάθο, 60 από Αλόννησο και 30 από Χαλκιδική

Με 50 χλμ. ακτογραμμή και περισσότερες από 40 παραλίες κοσμικές, ερημικές, με άμμο η με βότσαλο αποτελεί, γι’αυτό το καλοκαίρι, μια ιδιαίτερη πρόταση προορισμού διακοπών και απόδρασης, δίνοντας ταυτόχρονα λύση για την τήρηση κανονικών αποστάσεων ασφαλείας.

Μια περιοχή προορισμός με την αμεσότητα βουνού και θάλασσας σε ένα παρθένο και αβίαστο φυσικό περιβάλλον παρυφές του Ολύμπου ανάμεσα στο Κίσσαβο και το Μαυροβούνι. Τα φαράγγια, οι λίμνες ,τα μονοπάτια, το δέλτα του Πηνειού με τους ερωδιούς, δίνουν τη δυνατότητα εξερεύνησης του τόπου μέσα από ένα πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Την εικόνα αυτή την συμπληρώνουν, τα παραδοσιακά χωριά που αναπτύσσονται σε όλη την πλαγιά του Κισσάβου, οι ιαματικές πηγές του Κόκκινου Νερού, το πρώην Βασιλικό κτήμα στο Πολυδέντρι, τα αξιοθέατα, αλλά και τα μοναστήρια, τα ασκηταριά και οι εκκλησίες που αποτυπώνονται στο Όρος των Κελίων.

Ο τουρισμός στον Δήμο Αγιάς είναι, απλά, ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Σε συνδυασμό με την γευσιγνωσία από τα επώνυμα τοπικά προϊόντα (μήλα, κάστανα, κεράσια, ακτινίδια), αλλά και τα άγρια βότανα που θα συναντήσει ο φιλοξενούμενος βιώνει μια αρμονική συνύπαρξη αγροτικής ενασχόλησης και υπηρεσιών του τουρισμού. Όλα αυτά τα προσφέρουν απλόχερα οι ντόπιοι άνθρωποι διαθέτοντας τα καταλύματα και του χώρους τους, με ανθρώπινες χωρίς συγχρωτισμό συνθήκες διαμονής και διατροφής,  σε επισκέπτες με ταυτότητα.

Μέλημα και προσπάθεια στον Δήμο Αγιάς είναι η σύνθεση του τουρισμού με το φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό, με στόχευση στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής ώστε ο τόπος μας να παρέχει μια ανθρώπινη ποιότητα ζωής στους κατοίκους και επισκέπτες και να αποτελεί έναν προορισμό για όλο το χρόνο…

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024