Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραYachting ώρα μηδέν

Yachting ώρα μηδέν

Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού προβολής και σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης του yachting, είναι σήμερα εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, πιο εμφανή από ποτέ.

Ακυρώσεις κρατήσεων, περιορισμένα ναύλα, τρέχοντα λειτουργικά έξοδα, δεμένα σκάφη αναψυχής και “ορατότης μηδέν” ως προς την ανάκαμψη στην οποία όλοι προσβλέπουν. Αυτή είναι σήμερα η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες Yachting  στην χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή, οι γειτονικές μας χώρες ρίχνουν όλο το βάρος στην προβολή και ανάδειξη του εν λόγω κλάδου, προσβλέποντας σε αύξηση των κρατήσεων τους όχι μόνο για τη φετινή χρονιά, αλλά και για τις επόμενες.

Την παρούσα χρονική συγκυρία, ο κλάδος μας αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση εν σχέσει με τη βιωσιμότητα του.

Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού προβολής και σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης του yachting, είναι σήμερα εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, πιο εμφανή από ποτέ.

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το yachting, γνωρίζουμε πως πρόκειται για τον κλάδο που θα ήταν λογικό, σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης, να αναδειχθεί περισσότερο από κάθε άλλον, καθότι προσφέρει στον ταξιδιώτη ιδιωτικότητα και ασφάλεια, όμως, ως είθισται, αρκούμαστε στις φιλότιμες προσπάθειες και στην καλή θέληση μερικών επαγγελματιών ή παραγόντων του κλάδου, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να τον αναδείξουν.

Η ομοψυχία και η συνεργασία των θεσμικών φορέων που τον συνθέτουν, τόσο ιδιωτικών όσο και δημόσιων ή δημοτικών, αποτελεί για εμάς το μοναδικό εργαλείο αναγέννησης και αναβάθμισης τόσο του προορισμού, όσο και του θαλάσσιου τουρισμού εν γένει, τον οποίο καλούμαστε να αναδείξουμε αλλά και να υπηρετήσουμε με αφοσίωση.

Αυτός ο δρόμος, είναι ο πιο τελεσφόρος, προκειμένου, να πάψει το yachting να αποτελεί τον “φτωχό συγγενή” του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Όλοι μπορούμε με ευκολία να συνάγουμε τα πολλαπλά και ποικίλα οφέλη που θα αποκόμιζε η χώρα μας από την άνθιση του θαλάσσιου τουριστικού προϊόντος και η παρούσα χρονική συνθήκη είναι αδιαμφισβήτητα η καταλληλότερη για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Ρόδο, ο Αναστάσιος Κωνσταντάρος, διευθύνων σύμβουλος BoatsAdvisor Hub&Events Reviewing Hub – Consulting for Yachting Businesses – Event Planning&Management, έχει εργαστεί για πάνω από μια δεκαετία  στη Γερμανία ως project manager στον κατασκευαστικό κλάδο και ως real estate consultant για τραπεζικούς ομίλους. Το πάθος του για ιστιοπλοΐα και το yachting τον οδήγησε να αλλάξει την καριέρα του, να επιστρέψει στη Ρόδο και να ιδρύσει την BoatsAdvisor Hub & Events, ως την πρώτη πλατφόρμα παγκοσμίως αξιολόγηση σκαφών αναψυχής απευθείας από το ναυλωτή του σκάφους, προσφέροντας επιπλέον υπηρεσίες consulting για εταιρείες Yachting, καθώς και υπηρεσίες project management & planning, αναλαμβάνοντας την διοργάνωση του Aegean Yachting Festival που θα πραγματοποιηθεί 23-25.10.2020 στη Ρόδο και έχει έντονη παρουσία στην ελληνική και διεθνή αγορά από το 2017.

Διευθύνων Σύμβουλος - BoatsAdvisor Hub & Events | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο κ.  Αναστάσιος Κωνσταντάρος είναι επικεφαλής της  BoatsAdvisor Hub&Events, που εξειδικεύεται στην συμβουλευτική ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού (yachting), στις ναυλώσεις σκαφών αναψυχής  και στη διοργάνωση φεστιβάλ, συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων της.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024