Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΕνοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για φέτος το καλοκαίρι

Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για φέτος το καλοκαίρι

Είτε ταξιδεύετε στην Αθήνα για δουλειά είτε για διασκέδαση, το σίγουρο είναι ότι το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ πιο διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Η Αθήνα είναι ένας προορισμός με εκατοντάδες μέρη να δει κανείς. Από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της μέχρι τις ζωντανές γειτονιές της και την ακούραστη νυχτερινή ζωή της, η ελληνική πρωτεύουσα γοητεύει τους επισκέπτες της. Είτε ταξιδεύετε στην Αθήνα για δουλειά είτε για διασκέδαση, το σίγουρο είναι ότι το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ πιο διαφορετικό από τα προηγούμενα.
 
Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα ήταν πάντα απαραίτητη, καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Με ένα αυτοκίνητο μπορεί ο επισκέπτης να δει πολλά μέρη πέρα από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, να επισκεφθεί πολύ ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους, όπως το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο ή το ναό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα, να εξερευνήσει δημοφιλείς περιοχές, όπως τη Γλυφάδα και την ευρύτερη περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας και φυσικά να κάνει κοντινές εκδρομές σε πανέμορφους προορισμούς, όπως το Ναύπλιο και η Χαλκίδα.
 
Ειδικά φέτος, όμως, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι πιο επιβεβλημένες από ποτέ. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς καλό είναι να αποφεύγονται, οπότε τα λεωφορεία και το μετρό της Αθήνας λόγω του συνωστισμού δεν αποτελούν καλή επιλογή την εποχή της πανδημίας. Η ασφάλεια είναι το νούμερο ένα ζητούμενο στην ενοικίαση αυτοκινήτου το 2020 και σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την υγεία σας.
 
 
Σας προτείνουμε να προσέξετε τα εξής, όταν νοικιάζετε αυτοκίνητο στην Αθήνα:
  • Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να παραλάβετε και να παραδώσετε το αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο δωρεάν. Το αεροδρόμιο απέχει από το κέντρο μία ώρα και το κόστος του ταξί είναι μεγάλο. Επιλέξτε μια εταιρεία ενοικίασης που παρέχει αυτή την υπηρεσία χωρίς επιπλέον χρέωση, αν θέλετε να αποφύγετε το μετρό ή τον προαστιακό προς το κέντρο της πόλης.
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων τηρεί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά τον COVID-19. Το αυτοκίνητο πρέπει να απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση και το προσωπικό να φορά μάσκα σε κάθε επαφή με τον πελάτη.
  • Κάντε την κράτησή σας online, ώστε να επωφεληθείτε από τις εκπληκτικές προσφορές που τρέχουν ειδικά για φέτος με εκπτώσεις που ξεπερνούν το 50% σε σχέση με πέρυσι. Στην online κράτηση, μάλιστα, η προπληρωμή δεν ξεπερνάει το 15% και επιστρέφεται, όταν ολοκληρωθεί η ενοικίαση.
  • Αν θέλετε να κινείστε στο κέντρο και να κάνετε κοντινές διαδρομές, καλό είναι να νοικιάσετε ένα οικονομικό αυτόματο αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι ξεκούραστο σε πιθανές συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Ωστόσο, και μεγαλύτερα οικογενειακά αυτοκίνητα προσφέρονται τη φετινή σεζόν σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
  • Ο μεγάλος περίπατος της Αθήνας, όπως έχει διαμορφωθεί εδώ και λίγες εβδομάδες, σημαίνει ότι ορισμένες κεντρικές αρτηρίες, όπως η Μητροπόλεως και η Ερμού στο ύψος του Μοναστηρακίου, δεν επιτρέπουν πλέον τη δίοδο στα αυτοκίνητα. Καλό είναι, συνεπώς, να παρκάρετε έξω από την περίμετρο του περιπάτου, σε περιοχές όπως το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Κουκάκι.
  • Εκτός από τα ιδιωτικά parking, στην Αθήνα ισχύουν παρκόμετρα, τα οποία χρεώνουν τη στάθμευση με την ώρα. Μπορείτε να αγοράσετε το παρκόμετρο σε οποιοδήποτε περίπτερο. Προσοχή χρειάζεται στους δρόμους, στους οποίους η στάθμευση επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους με άδεια. Επειδή το πρόστιμο είναι τσουχτερό, αποφύγετε το parking όταν η διαγράμμιση στο δρόμο είναι μπλε (αντί για άσπρη διαγράμμιση που υποδηλώνει τη στάθμευση με πληρωμή).
Ευχαριστούμε την Kosmos Car Rental για τις πολύτιμες συμβουλές που μας έδωσε.
 
 
Κάντε την κράτησή σας για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στην Αθήνα και απολαύστε τη μέγιστη ασφάλεια με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024