Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οι κατευθυντήριες γραμμές της ACI Europe για τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

17 Ιούλιος 2020, 16:09

Οι 'Guidelines for a Healthy Passenger Experience at Airports' αποσκοπούν στην παροχή λεπτομερούς καθοδήγησης στους φορείς διαχείρισης αεροδρομίων, στηρίζοντας τα αεροπορικά ταξίδια στην μετά COVID-19 εποχή, με έμφαση στην εγγύηση της υγείας και της ασφάλειας τόσο των επιβατών όσο και του προσωπικού.


Οι κατευθυντήριες γραμμές που συνέταξε η ACI Europe έχουν ως αφετηρία τα Πρωτόκολλα Ασφάλειας Υγείας της Αεροπορίας που δημοσίευσε η EASA (European Union Aviation Safety Agency) με την επιδημιολογική εμπειρογνωμοσύνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Οι οδηγίες της ACI Europe προσφέρουν ρεαλιστικές συμβουλές για τους αερομεταφορείς σχετικά με την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου, αντλώντας από πραγματικά παραδείγματα και πραγματικές καταστάσεις.

“Με αυτές τις νέες κατευθυντήριες γραμμές για μια υγιή επιβατική εμπειρία στα αεροδρόμια, η ACI Europe ανταποκρίνεται και λαμβάνει υπόψη της τη νέα πραγματικότητα που προκύπτει από την πανδημία του COVID-19. Αυτή η πανδημία προκάλεσε μέσα σε λίγες εβδομάδες μια παγκόσμια κρίση χωρίς προηγούμενο. Οι αερομεταφορές ήταν μεταξύ των πιο εκτεθειμένων τομέων, με την αεροπορική συνδεσιμότητα να έχει καταρρεύσει κυριολεκτικά, επηρεάζοντας τον τουρισμό, τις αλυσίδες εφοδιασμού, την περιφερειακή ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και τα προς το ζην.

Σκοπός μας στη δημιουργία αυτών των ολοκληρωμένων κατευθυντήριων γραμμών είναι να συμπληρώσουμε τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας των αερομεταφορών που έχουν συνταχθεί από την EASA και το ECDC για τον COVID-19, αναλύοντας τι πρέπει να λάβουν υπόψη και τι πρέπει να κάνουν τα αεροδρόμια για να εφαρμόσουν τις απαραίτητες αλλαγές για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους. Παρέχουν πρακτική καθοδήγηση βήμα προς βήμα με βάση μία νέα κανονικότητα’, εξετάζοντας όλες τις πιθανές ενέργειες, μεθοδολογίες, τεχνολογίες και επιπτώσεις”, σημειώνει ο γενικός διευθυντής της ACI Europe, Olivier Jankovec.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top