Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ελληνική γαστρονομία: Τσιπούρες Πλαταμώνα στο φούρνο, με σκόρδο, μαϊντανό, λαχανικά εποχής και τραγανό χωριάτικο ψωμί

01 Σεπτέμβριος 2020, 11:33

Συνταγή του σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα ("Makedonia Palace", εστιατόριο "Salonica").


Υλικά:
• 4 τσιπούρες φιλεταρισμένες
• 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 2 καρότα
• 300 γρ. μπρόκολο
• 2 πατάτες
• 150 γρ. κουνουπίδι
• 1 λεμόνι
• 50 γρ. βούτυρο
• 2 φέτες χωριάτικο ψωμί
• ελαιόλαδο
• λίγη κάπαρη
• φρέσκια ρίγανη
• αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής:
Παίρνουμε τις φιλεταρισμένες τσιπούρες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι η πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε το κάθε ψάρι και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και πολύ λεπτές φέτες σκόρδου.

Σκεπάζουμε τα φιλέτα και στα κενά του πυρέξ τοποθετούμε λαχανικά της αρεσκείας μας (καρότο, μπρόκολο κουνουπίδι, πατάτες) και φέτες από λεμόνι. Ελέγχουμε τα λαχανικά να έχουν το ίδιο πάχος.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε το σκεύος με μια λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, αφαιρώντας την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα λαχανικά μας και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο (για τη γαρνιτούρα).

Φρυγανίζουμε 2 φέτες χωριάτικο ψωμί στο φούρνο. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις φρυγανισμένες φέτες μαζί με λίγο ελαιόλαδο, μαϊντανό, σκόρδο και φλούδα από λεμόνι. Απλώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια κάθε τσιπούρας και το τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Αποσύρουμε τις τσιπούρες από το σκεύος και τις τοποθετούμε στο πιάτο. Τα υγρά που έχουν απομείνει στο σκεύος τα περιχύνουμε σε τηγάνι ή κατσαρολάκι μαγειρεύοντας σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο λεμόνι, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη. Όταν το μείγμα αρχίζει να ομογενοποιείται, ρίχνουμε δυο μικρά κομμάτια βούτυρο. Συνοδεύουμε τις τσιπούρες μας με τη ζεστή λεμονάτη σάλτσα.

Chef’s Bio



Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Παντελεήμονα Πιερίας, ο σεφ Δημήτρης Τζιοβάρας, ήδη από τα εφηβικά του χρόνια, βρέθηκε να εργάζεται στον επισιτιστικό κλάδο. Πρώτα ως σερβιτόρος και ύστερα ως μάγειρας, πάντοτε τον έλκυε η αγάπη του για τις γεύσεις και τα αρώματα. Ακολουθώντας τον ζήλο και το πάθος του για την μαγειρική εδώ και 20 χρόνια, ο σεφ εργάστηκε επιτυχημένα με επαγγελματίες στην Ελλάδα τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε εστιατόρια. Οι ορίζοντές του διευρύνθηκαν ακόμα πιο πολύ, καθώς εργάζεται στο πλευρό του πολυβραβευμένου σεφ, Σωτήρη Ευαγγέλου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace και είναι μέλος της κουζίνας του εστιατορίου “Salonica”.

Ο κ. Τζιοβάρας προβάλλει τα δημιουργικά του πιάτα και μέσω της ιστοσελίδας HospitalityAmbassadeurs, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες του επισιτιστικού, αλλά και του ξενοδοχειακού κλάδου, με κοινό όραμα την αγάπη για τη φιλοξενία, καθώς και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.



Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top