Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΠολωνική αγορά: Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής αυτό το καλοκαίρι

Πολωνική αγορά: Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής αυτό το καλοκαίρι

Ποιοι προορισμοί επιλέχθηκαν συχνότερα τον Αύγουστο από τους Πολωνούς; 'Υπάρχει μόνο μία 'βασίλισσα' και το όνομά της είναι Ελλάδα', αναφέρει το Holidays.pl. Η Τουρκία βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Οι πελάτες του Holidays.pl επέλεξαν την Ελλάδα για φέτο το καλοκαίρι. Τον Ιούλιο τη χώρα μας επέλεξε το 36%, τον Αύγουστο το 40%. Η Τουρκία κατέλαβε τη δεύτερη θέση τον Αύγουστο, με ποσοστό 18%.

Οι επόμενες θέσεις τον περασμένο μήνα ανήκουν στη Βουλγαρία, την Πολωνία και την Ισπανία. Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί περιελάμβαναν επίσης την Τυνησία (6η θέση και μερίδιο 4% στις πωλήσεις) και την Αίγυπτο (8η θέση και 2% στις πωλήσεις) – αλλά το ενδιαφέρον για διακοπές σε αυτές τις χώρες δεν ήταν τόσο υψηλό, όπως στην περίπτωση της Τουρκίας.

Ο Klaudyna Fudala, εκπρόσωπος του Holidays.pl, δήλωσε: “Ας θυμηθούμε ότι οι πτήσεις προς αυτούς τους προορισμούς επανεκκίνησαν λίγο αργότερα. Επιπλέον, το χαμηλότερο ενδιαφέρον των τουριστών για την Αίγυπτο επηρεάστηκε αναμφίβολα από την καθιέρωση υποχρεωτικών τεστ για κορανοϊό για όλους τους ταξιδιώτες, που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, από την 1η Σεπτεμβρίου. Τα ταξιδιωτικά γραφεία και το Αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού κατέληξαν τελικά σε συμφωνία. Το τεστ PCR μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την άφιξη στην Αίγυπτο και το κόστος είναι 30 δολ.”

Τα All inclusive στην κορυφή
Η επιστροφή της Τουρκίας, της Τυνησίας και της Αιγύπτου στα πλάνα των διακοπών και, ταυτόχρονα, το μικρότερο ενδιαφέρον για Κροατία ή Ιταλία αντικατοπτρίστηκε στην επιλογή των ξενοδοχείων και των επιλογών για φαγητό. Τον Αύγουστο, οι Πολωνοί τουρίστες αποφάσισαν να κάνουν  διακοπές σε πεντάστερα ξενοδοχεία δύο φορές συχνότερα από τον Ιούλιο. Σχεδόν οι μισοί τουρίστες (47%) έκαναν κράτηση σε τετράστερο ξενοδοχείο (τον Ιούλιο ήταν 39%).

Για πολλούς Πολωνούς, το συνώνυμο των επιτυχημένων διακοπών είναι all inclusive -κάτι που μπορεί επίσης να φανεί στις αποφάσεις του Αυγούστου. Το 82% επέλεξαν all inclusive. Για τους πελάτες του holiday.pl αυτό είναι αύξηση 8% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Ένα 11% των παραθεριστών έκαναν κράτηση για διαμονή με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) και ένα 4% μόνο με πρωινό.

Διακοπές στο εξωτερικό και κατά προτίμηση με αεροπλάνο
Συνήθως η τάση για διακοπές στο εξωτερικό αεροπορικώς συνεχίστηκε τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Wybrzeże.pl, που συγκρίνει τις ταξιδιωτικές προσφορές περισσότερων από 100 ταξιδιωτικών γραφείων της Πολωνίας, το 94% από αυτά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτήν τη μορφή μεταφοράς (αύξηση 5% σε σύγκριση με τον Ιούλιο).

Ο Klaudyna Fudala σχολίασε: “Χάρη στα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που εισήχθησαν στα αεροδρόμια και στα αεροπλάνα, πιστεύουμε ότι αυτή η μορφή μεταφοράς εξακολουθεί να είναι η ασφαλέστερη. Αυτό επιβεβαιώνεται επίσης από τις απόψεις των ιολόγων που επισημαίνουν ότι χάρη στην κυκλοφορία του αέρα και τα φίλτρα HEPA, το επίπεδο καθαρότητας του αέρα στα αεροπλάνα είναι συγκρίσιμο με αυτό ενός χειρουργείου”.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024