Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ελληνική γαστρονομία: Λαυράκι καρπάτσιο με μαστίχα

15 Σεπτέμβριος 2020, 09:55

Συνταγή του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου (Makedonia Palace).


Για 4 άτομα

Υλικά

  • 400 gr. λαυράκι φιλέτο
  • 1 τεμ. λάιμ
  • 1 τεμ. πορτοκάλι
  • 1 τεμ. κόκκινο γκρέιπφρουτ
  • 10 γρ. τριμμένο τζίντζερ
  • Λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου, μαντζουράνας & βασιλικού
  • 1 τεμ. τομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 20 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ πιπεριά τσίλι κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 γρ. σκόνη μαστίχας
  • 4 γρ. ανθό αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιππέρι

Εκτέλεση
Κόβετε το λαυράκι σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείτε σε πιάτα. Ραντίζετε με χυμό από λάιμ και πορτοκάλι, προσθέτετε ξύσμα λάιμ, το ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι το τζίντζερ και αλατοπιπερώνετε.

Μετά από ένα λεπτό ρίχνετε την πούδρα μαστίχας και το ελαιόλαδο. Βάζετε από πάνω φυλλαράκια από κόλιανδρο, βασιλικό και μαντζουράνας όπως επίσης και ‘φιλέτα’ από πορτοκάλι και κόκκινου γκρέιπφρουτ.

Διακοσμήστε με ίνες από κόκκινο ξερό τσίλι και σερβίρετε αμέσως.


Chef’s Bio



O Σωτήρης Ευαγγέλου είναι ο Executive Chef του φημισμένου ξενοδοχείου Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη. Ένας πολυβραβευμένος σεφ με μεγάλη αγάπη στην ελληνική κουζίνα και συνεχή πορεία 35 ετών στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας.



Ο κ. Ευαγγέλου προβάλλει τα δημιουργικά του πιάτα και μέσω της ιστοσελίδας HospitalityAmbassadeurs, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες του επισιτιστικού, αλλά και του ξενοδοχειακού κλάδου, με κοινό όραμα την αγάπη για τη φιλοξενία, καθώς και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top