Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ελληνική γαστρονομία: Γαρίδες Σαγανάκι

28 Σεπτέμβριος 2020, 13:14

Συνταγή του σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα ('Salonica').


Υλικά:
300 γρ. γαρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
2 τομάτες
1  πράσινη πιπεριά
1 Τσίλι ή καυτερή πιπεριά
20 γρ. ούζο
1 φέτα από χωριάτικο ψωμί

Για τη μους φέτας
100 γρ φέτα
μισή σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 φύλλα βασιλικό
Πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό:
Σοτάρουμε 1 κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο, 2 καρότα, τα κεφάλια της γαρίδας, σβήνουμε με κονιάκ, ρίχνουμε 2 ντομάτες χοντροκομμένες, 1 φύλλο δάφνης και λίγο τζίντζερ).

Τρόπος Παρασκευής:

Για τη μους φέτας:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μισή σκελίδα σκόρδο με το ελαιόλαδο και το βασιλικό, τη φέτα, το γιαούρτι, το πιπέρι και το αλάτι (αν χρειαστεί, αναλόγως πόσο αλμυρή θέλουμε τη μους). Αφού καθαρίσουμε τις γαρίδες και αφήσουμε μόνο την ψίχα, σε ένα σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες. Τις αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το σκόρδο, την πράσινη πιπεριά και το τσίλι και σβήνουμε με ούζο. Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι & πιπέρι και το ζωμό που έχουμε κάνει από τα κεφάλια της γαρίδας. Αφού πάρει βράση και λίγο πριν δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τις σοταρισμένες γαρίδες να πάρουν μια γρήγορη βράση και τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά.

Αφού έχουμε ψήσει τη φέτα του ψωμιού (με λίγο σκόρδο και ελαιόλαδο) έτσι ώστε να γίνει τραγανή, κόβουμε μισή τομάτα (αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους) σε μικρούς κύβους, τη μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο φρέσκο θυμάρι και τη βάζουμε πάνω από την τραγανή μπρουσκέτα μας.

Από πάνω βάζουμε τη μους φέτας και δίπλα τοποθετούμε τις μαγειρεμένες γαρίδες με τη γλασάρισμενη  σάλτσα.


Chef’s bio


Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Παντελεήμονα Πιερίας, ο σεφ Δημήτρης Τζιοβάρας, ήδη από τα εφηβικά του χρόνια, βρέθηκε να εργάζεται στον επισιτιστικό κλάδο. Πρώτα ως σερβιτόρος και ύστερα ως μάγειρας, πάντοτε τον έλκυε η αγάπη του για τις γεύσεις και τα αρώματα. Ακολουθώντας τον ζήλο και το πάθος του για την μαγειρική εδώ και 20 χρόνια, ο σεφ εργάστηκε επιτυχημένα με επαγγελματίες στην Ελλάδα τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε εστιατόρια. Οι ορίζοντές του διευρύνθηκαν ακόμα πιο πολύ, καθώς εργάζεται στο πλευρό του πολυβραβευμένου σεφ, Σωτήρη Ευαγγέλου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace και είναι μέλος της κουζίνας του εστιατορίου “Salonica”.



Ο κ. Τζιοβάρας προβάλλει τα δημιουργικά του πιάτα και μέσω της ιστοσελίδας HospitalityAmbassadeurs, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες του επισιτιστικού, αλλά και του ξενοδοχειακού κλάδου, με κοινό όραμα την αγάπη για τη φιλοξενία, καθώς και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top