Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ελληνική γαστρονομία: Παραδοσιακή Κρεμμυδόπιτα

12 Οκτώβριος 2020, 16:04

Συνταγή του σεφ Παναγιώτη Μενάρδου ('M-eating').


Υλικά

  • 4 χωριάτικα φύλλα (μικρά)
  • 150 γρ. τυροβολιά
  • 30 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 1 αβγό
  • Άνιθος
  • 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο πράσινου κρεμμυδιού(για το δέσιμο)

Εκτέλεση
Λαδώνουμε με ελαιόλαδο τα φύλλα μας (20cm x 20 cm) και τα τοποθετούμε σταυρωτά. Έπειτα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη το τυρί, το κρεμμύδι, τον άνιθο, το αβγό, το αλάτι, το πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα υλικά να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μίγμα. Στη συνέχεια βάζουμε δύο μεγαλές κουταλιές από τη γέμιση στο κέντρο των φύλλων.

Κλείνουμε τα φύλλα σαν πουγκί και τα δένουμε με το φύλλο του φρέσκου κρεμμυδιού. Περιχύνουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για15 λεπτά.


Chef’s bio


O σεφ Παναγιώτης Μενάρδος είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου “M-eating” στη Χώρα της Μυκόνου. Η κουζίνα του είναι ελληνική δημιουργική, με μεσογειακές “πινελιές”, ενώ τα πιάτα του ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική τους.





Ο κ. Μενάρδος προβάλλει τα δημιουργικά του πιάτα και μέσω της ιστοσελίδας HospitalityAmbassadeurs, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες του επισιτιστικού, αλλά και του ξενοδοχειακού κλάδου, με κοινό όραμα την αγάπη για τη φιλοξενία, καθώς και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top