Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςWTTC: Πως θα διασωθούν 100 εκατ. θέσεις εργασίας στον διεθνή τουριστικό τομέα

WTTC: Πως θα διασωθούν 100 εκατ. θέσεις εργασίας στον διεθνή τουριστικό τομέα

Κατά τη διάρκεια του 2019, ο τουρισμός ήταν υπεύθυνος για μία στις 10 θέσεις εργασίας (συνολικά 330 εκατομμύρια), συνεισφέροντας με 10,3% στο παγκόσμιο ΑΕΠ και δημιουργώντας μία στις τέσσερις συνολικά νέες θέσεις εργασίας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, πάνω από 121 εκατ. θέσεις εργασίας και βιοπορισμού στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού έχουν επηρεαστεί παγκοσμίως, δημιουργώντας τη χειρότερη οικονομική και κοινωνική κρίση που έχει υπαρξει ποτέ. Μια άνευ προηγουμένου κρίση απαιτεί άνευ προηγουμένου δράση και συνεργασία. Αυτό είναι προφανές στις συντονισμένες δράσεις που έχει λάβει η G20 (η Ομάδα των 20, ένα διεθνές φόρουμ για τις κυβερνήσεις και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών από τις 20 μεγάλες οικονομίες) ενόψει των πρώτων βημάτων της πανδημίας COVID-19.

Ο ενισχυμένος διεθνής συντονισμός για την άρση των εμποδίων και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και την ανάκαμψη του τομέα. Για να επιτευχθεί η ανάκαμψη, είναι απαραίτητο οι ταξιδιώτες να αποκτήσουν σιγουριά και εμπιστοσύνη όσον αφορά στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις πολιτικές για τη διευκόλυνση των εσωτερικών και διεθνών ταξιδιών.

Υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και της προεδρίας της της G20, ζητήθηκε από το WTTC (World Travel & Tourism Council) να καταρτίσει ένα σχέδιο για την υποστήριξη της ανάκαμψης του τομέα και να διασώσει 100 εκατ. θέσεις εργασίας.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Αυτή η ιστορική συνάντηση παρείχε την καλύτερη πλατφόρμα για τη δημιουργία μιας δημόσιας και ιδιωτικής συνεργασίας, που θα οδηγήσει στην ανοικοδόμηση ενός τομέα που έχει καταστραφεί από την πανδημία.

Η φύση αυτής της συνάντησης δεν μπορεί να υποτιμηθεί. είναι η πρώτη φορά που πολλοί διευθύνοντες σύμβουλοι και ηγέτες του τουριστικού τομεά έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στο ίδιο φόρουμ με τους υπουργούς Τουρισμού της G20 για να δημιουργήσουν ένα απτό σχέδιο για τη διάσωσή του. Αυτό το σχέδιο θα έχει εκτεταμένες συνέπειες. Θα αποφέρει πραγματικά και γνήσια οφέλη για τη βιομηχανία στο σύνολό της – από τις αερομεταφορές έως τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, τα ταξί έως τα ξενοδοχεία και όχι μόνο”.

Σύμφωνα με την έκθεση οικονομικών επιπτώσεων του WTTC για το 2020, ο τομέας Ταξιδιών & Τουρισμού θα είναι κρίσιμος για την ανάκαμψη. Κατά τη διάρκεια του 2019, ο τουρισμός ήταν υπεύθυνος για μία στις 10 θέσεις εργασίας (συνολικά 330 εκατομμύρια), συνεισφέροντας με 10,3% στο παγκόσμιο ΑΕΠ και δημιουργώντας μία στις τέσσερις συνολικά από τις νέες θέσεις εργασίας. Είναι επίσης ένας από τους τομείς διεθνώς, που απασχολεί άτομα όλων των κοινωνικοοικονομικών επιπέδων, ανεξαρτήτως φύλου ή εθνικότητας, σε ποσοστά 54% γυναίκες και 30% νέους.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024