Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Ελλάδα στις πρώτες προτιμήσεις των Αμερικανών για τα μετα-COVID διεθνή ταξίδια

26 Νοέμβριος 2020, 12:53

Το 50% των μελών-τουριστικών γραφείων του USTOA αναμένεται να επιστρέψει στην Ευρώπη το β' τρίμηνο του 2021. Από αυτά το 1/3 (33%) δήλωσε συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2021. Ιταλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελλάδα και Ην. Βασίλειο οι top προορισμοί.


Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων των ΗΠΑ (USTOA) δημοσίευσε τα ευρήματα από μια νέα έρευνα των ενεργών μελών του σχετικά με τα σχέδια για επιχειρηματική ανάκαμψη και επανέναρξη στην μετα-COVID εποχή.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου με ποσοστό απόκρισης του 88% των ενεργών μελών του USTOA, τα 2/3 (69%) των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι σίγουροι ή πολύ σίγουροι ότι οι κρατήσεις θα αυξηθούν το 2021. Εννέα στα δέκα μέλη εξέφρασαν αισιοξία ή συγκρατημένη αισιοδοξία όσον αφορά στις προοπτικές της εταιρείας τους για επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους το 2021. Σε ερώτηση για αύξηση νέων κρατήσεων τις τελευταίες 60 ημέρες, τα 2/3 (63%) των μελών ανέφεραν αύξηση στις νέες κρατήσεις, ενώ το 29% δεν ανέφερε καμία αλλαγή, με τις κρατήσεις να παραμένουν οι ίδιες.

Ο Terry Dale, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της USTOA δήλωσε: “Τον Αύγουστο, κάναμε την ίδια ερώτηση και μόνο το 1/3 (38%) των ενεργών μελών είχε δει αύξηση των κρατήσεων για τους δύο προηγούμενους μήνες, δείχνοντας μια θετική αύξηση της δυναμικής στον προγραμματισμό ταξιδιών από πλευράς καταναλωτών, από τις αρχές του καλοκαιριού”.

Ο USTOA ρώτησε τα μέλη του πότε κάνουν τις κρατήσεις τους οι νέοι επιβάτες για να ταξιδέψουν, με βάση αποκλειστικά τις κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 60 ημέρες. Τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

  • Περίπου το 92% των ενεργών μελών αναφέρουν ταξιδιωτικές κρατήσεις το γ’ τρίμηνο του 2021, ενώ τα 3/5 (79%) αναφέρουν νέες κρατήσεις για το δ’ τρίμηνο του 2021.
  • Τα 2/3 (69%) αναφέρουν κρατήσεις επιβατών για το β’ τρίμηνο του 2021, ενώ το 1/3 (33%) αναφέρουν νέες κρατήσεις για το α’ τρίμηνο του 2021.
  • Το 1/4 (21%) των μελών αναφέρουν κρατήσεις για το δ’ τρίμηνο του 2020 και το 60% για τις κρατήσεις του 2022.
  • Το υπόλοιπο 2% δεν ανέφερε καμία νέα κράτηση τις τελευταίες 60 ημέρες.

Οι ακυρώσεις / επιστροφές χρημάτων ήταν η Νο1 πιο συχνή ερώτηση από τους ενεργούς επισκέπτες που έκαναν νέες κρατήσεις τις τελευταίες 60 ημέρες, ακολουθούμενη από υγειονομικά πρωτόκολλα και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας / COVID. Η πιθανότητα ταξιδιού κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, ακολουθούμενη από αλλαγές / περιορισμούς του δρομολογίου. Το μέγεθος της ομάδας που θα ταξίδευε ρωτήθηκε λιγότερο συχνά.

Ο USTOA ρώτησε επίσης τι σχόλια έλαβαν τα ενεργά του μέλη από πελάτες που ταξίδεψαν με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το 1/3 (33%) των μελών δήλωσε ότι όλοι οι πελάτες τους ανέφεραν ότι τα νέα πρωτόκολλα δεν εμπόδισαν την εμπειρία τους, ενώ ένα άλλο 29% είπε ότι μόνο ένας μικρός αριθμός πελατών ανέφεραν ότι τα πρωτόκολλα που τέθηκαν σε εφαρμογή τους εμπόδισαν. Ο Dale σημείωσε ότι “το υπόλοιπο 38% δεν είχε συγκεντρώσει καν σχόλια σχετικά με τα πρωτόκολλα, κάτι που δείχνει ότι υπήρχαν πολύ περιορισμένα αρνητικά σχόλια από τους πελάτες”.

Οι ηλικιακές ομάδες επιβατών που ταξίδεψαν και έκλεισαν ταξίδια το διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2020 είναι:

  • Περίπου το 43% ήταν baby boomers (56-74 ετών)
  • Η επόμενη υψηλότερη κατηγορία ήταν η γενιά X (40-55 ετών) με 26%
  • Οι Millennials (24-39 ετών) με 15%
  • Η γενιά Z (23 ετών και κάτω) με 8%
  • Το υπόλοιπο 8% ήταν ηλικίας 75+

Επανεκκίνηση το 2021
Για το 51% των ενεργών μελών του USTOA που δε λειτούργησαν ή δε σχεδιάζουν να λειτουργήσουν το 2020, το 1/3 (31%) αυτών δηλώνει ότι σκοπεύει να επανεκκινήσει προτού να είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο COVID-19. Περισσότεροι από τους μισούς (54%) παραμένουν αβέβαιοι εάν θα λειτουργήσουν πριν ή μετά από ένα εμβόλιο. Η ίδια ομάδα ρωτήθηκε εάν θα επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους με τη διαθεσιμότητα rapid test COVID-19 σε αεροδρόμια και το 42% είπε “ναι”, ενώ το υπόλοιπο 58% εξακολουθεί να μην είναι σίγουρο.

Η εμπιστοσύνη των πελατών κατονομάστηκε ως η μεγαλύτερη πρόκληση ή εμπόδιο στη λειτουργία των τουριστικών γραφείων το 2021. Ακολούθησε το κλείσιμο των συνόρων και η σύγχυση μεταξύ των χωρών / πολιτειών, με την αβεβαιότητα ενός εμβολίου COVID-19 στην τρίτη. Ο συντονισμός των πρωτοκόλλων μεταξύ κρατών / συνόρων / προμηθευτών κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, ακολουθούμενος από τη διαθεσιμότητα rapid test COVID-19, τη συνδεσιμότητα πτήσεων, την ασφαλιστική κάλυψη για COVID-19, τα ΜΜΕ και την ανασφάλεια σχετικά με τους προμηθευτές (κλείσιμο ξενοδοχείων και άλλων, ασυνεπής τιμολόγηση, κ.λπ.) στην τελευταία θέση.

Οι κορυφαίοι προορισμοί
Στην ερώτηση ποιοι είναι οι τρεις κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί για τους οποίους κάνουν κρατήσεις οι ταξιδιώτες (με βάση μόνο νέες κρατήσεις), η Ιταλία ήταν στην πρώτη θέση. Ο Dale πρόσθεσε: “Η Ιταλία ήταν στην κορυφή της λίστας των καυτών προορισμών του περασμένου έτους και παρά τις προκλήσεις της τρέχουσας πανδημίας, παραμένει κορυφαίος υποψήφιος κάθε χρόνο”. Η Ιρλανδία ακολούθησε στη δεύτερη θέση, με τη Γερμανία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο σε ισοπαλία στην τρίτη θέση. “Η Ευρώπη έχει ισχυρή παρουσία στην έρευνα του περασμένου έτους και στην έρευνα της PwC τον προηγούμενο χρόνο, δείχνοντάς μας ότι υπάρχει ακόμα έντονο ενδιαφέρον και ανάπτυξη για τα ευρωπαϊκά ταξίδια μεταξύ των Αμερικανών καταναλωτών”.

Σχεδόν τα 2/3 (65%) των τρεχουσών κρατήσεων είναι για διεθνείς προορισμούς, ενώ το υπόλοιπο 35% πραγματοποιείται στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό). Ο Dale δήλωσε: “Όταν ρωτήσαμε για πρώτη φορά αυτήν την ερώτηση στην έρευνα του Μαΐου, το 80% των τωρινών κρατήσεων μελών ήταν σε διεθνείς προορισμούς, με το 20% των κρατήσεων στη Βόρεια Αμερική. Καθώς προχωρούσε η χρονιά, είδαμε μια σταδιακή αύξηση των κρατήσεων της Βόρειας Αμερικής, που τώρα φτάνει στο 35% συνολικά”. Τα ενεργά μέλη του USTOA σκοπεύουν να ακολουθήσουν μια προσέγγιση “έναν προορισμό τη φορά” για την επανάληψη των δραστηριοτήτων τους σε όλο τον κόσμο. “Αυτό που βλέπουμε από αυτήν την έρευνα είναι μια συνολική αλλαγή αισιοδοξίας για πολλούς διεθνείς προορισμούς από την επανεκκίνηση του α’ τριμήνου του 2021 στο β’ τρίμηνο του 2021”, πρόσθεσε.

Πιο συγκεκριμένα, το ήμισυ (50%) των μελών του USTOA αναμένεται να επιστρέψει στην Ευρώπη το β’ τρίμηνο του επόμενου έτους, το 1/3 (33%) εκ των οποίων δήλωσε συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2021. Τον περασμένο Αύγουστο που έγινε η ίδια ερώτηση, η απαντηση ήταν το α’ τρίμηνο του 2021 για ένα 38%, ενισχύοντας μια άλλη συγκρατημένη αισιόδοξη αλλαγή στο β’ τρίμηνο του 2021.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top