Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΗ Συμφωνία ΕΕ – Ην. Βασιλείου για το Brexit και τι σημαίνει για τα ταξίδια

Η Συμφωνία ΕΕ – Ην. Βασιλείου για το Brexit και τι σημαίνει για τα ταξίδια

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες θα έχουν ευρεία πρόσβαση για δρομολόγια προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, δε θα έχουν όμως τη δυνατότητα να συνδέουν προορισμούς εντός της ΕΕ.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ανακοινώθηκε η ιστορική συμφωνία διαζυγίου Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια νέα μετά-Brexit εποχή ανοίγεται στις σχέσεις των δύο πλευρών, αλλάζοντας ό,τι γνωρίζαμε για πολλά χρόνια.

Ο κ. Γιάννης Κλεώπας, διευθύνων σύμβουλος της Kleopas Alliott Business Consultants, εξετάζει μερικούς τομείς σχετικούς με την οικονομία και πως διαμορφώνεται το τοπίο με βάση την επιτευχθείσα συμφωνία:

Εξασφαλίζεται η αεροπορική, οδική και σιδηροδρομική σύνδεση των βρετανικών νησιών με την ηπειρωτική Ευρώπη, αλλά με μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματά που απολάμβανε το Ην. Βασίλειο όταν ήταν μέλος της ενιαίας αγοράς. Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες θα έχουν ευρεία πρόσβαση για δρομολόγια προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, δε θα έχουν όμως τη δυνατότητα να συνδέουν προορισμούς εντός της ΕΕ.

Για τους Βρετανούς αυτοκινητιστές θα ισχύουν περιορισμοί ως προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς που μπορούν να διασχίσουν για τη μεταφορά των εμπορευμάτων. Το ίδιο ισχύει και τους Ευρωπαίους αυτοκινητιστές στη Βρετανία.

Στόχος των ρυθμίσεων αυτών είναι να μην υπονομευθούν τα δικαιώματα των επιβατών, των εργαζομένων, αλλά και η ασφάλεια των μεταφορών.

Ταξίδια – Εργασία
Οι πολίτες του Ην. Βασιλείου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την περιοχή Schengen χωρίς Visa για 90 ημέρες.

Δημιουργείται νέος μηχανισμός για την αναγκαία υγειονομική κάλυψη των ταξιδιωτών. Για την εργασία και διαμονή σε άλλες χώρες θα χρειάζονται άδειες από τις εθνικές αρχές. Τα επαγγελματικά προσόντα που είχαν αποκτηθεί στο Ην. Βασίλειο, από δικηγόρους και λογιστές, δε θα αναγνωρίζονται στην ΕΕ και το αντίθετο.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024