Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΠοδηλατώντας στο Ρέθυμνο

Ποδηλατώντας στο Ρέθυμνο

Tο Ρέθυμνο βρίσκεται στο κέντρο της Κρήτης και πρόκειται για μια από τις πιο καλοδιατηρημένες αναγεννησιακές πόλεις της Ελλάδας. Στο πλαίσιο προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης και του εναλλακτικού τουρισμού, διακρίθηκε και είναι πλέον μία από τις πόλεις που φέρει το σήμα «Bike Friendly».

H Παλιά Πόλη με τα λαβυρινθώδη και στριφογυριστά σοκάκια της, το βενετσιάνικο λιμάνι, η Φορτέτζα και οι μιναρέδες συνδυάζουν επιδέξια την ανατολική με τη δυτική αρχιτεκτονική, κάτι το οποίο μπορείτε να διαπιστώσετε, τόσο κατά τον περίπατό σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όσο και με την επίσκεψή σας στα κοντινά χωριά.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει ισχυρή προθυμία για ανάμιξη των ντόπιων, αλλά και των επισκεπτών, σε ό,τι αφορά την ποδηλασία. Το πρώτο βήμα έχει ήδη ολοκληρωθεί μέσω της ανάπτυξης των απαραίτητων υποδομών (20 χιλιόμετρα ποδηλατικού δικτύου στην πόλη του Ρεθύμνου). Το ποδηλατικό δίκτυο στην περιφέρεια του Ρεθύμνου περιλαμβάνει 22 διαδρομές με ποδήλατο στην ευρύτερη περιοχή, 12 από τις οποίες συνδέουν το Ρέθυμνο με διάσημα αξιοθέατα, καθώς επίσης μέσω της εξέλιξης της ποδηλασίας ως εργαλείου του εναλλακτικού τουρισμού.

Έχουμε την ευκαιρία να αναδημιουργήσουμε νέους τουριστικούς προορισμούς σε αξιόλογες πολιτισμικά και από άποψη φυσικού περιβάλλοντος περιοχές, που δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα. Με αυτό τον τρόπο, ανοίγονται νέοι δρόμοι στον τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα σας παρουσιάζουμε καινοτόμες διακοπές, γεμάτες ελευθερία.

Το Ρέθυμνο διακρίθηκε ως πόλη φιλική για ποδήλατο! Στο πλαίσιο προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης και του εναλλακτικού τουρισμού, είναι πλέον μία από τις πόλεις που φέρει το σήμα Bike Friendly, είναι δηλαδή μια πόλη φιλική προς τους ποδηλάτες. Το σήμα αυτό απονέμεται σε δήμους-τουριστικούς προορισμούς που πληρούν μια σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων κριτηρίων.

Η πόλη του Ρεθύμνου προωθεί την αειφόρα ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιφέρεια, με στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών. Αυτή την περίοδο, σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε την πόλη και την ευρύτερη περιοχή μέσω εναλλακτικών τρόπων, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς.

Για τους λάτρεις της φύσης, των περιπάτων, της πεζοπορίας και της ποδηλασίας, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ

Υπάρχουν πολυάριθμες επιλογές που προσφέρονται εντός της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της Παλιάς Πόλης, καθώς επίσης στην ύπαιθρο. Σύμφωνα με το σχέδιο της πόλης και με μια έρευνα που έχει διεξαχθεί από το Πολυτεχνείο Αθηνών, το ποδηλατικό δίκτυο πρόκειται να επεκταθεί. Έχει παρατηρηθεί ότι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων, όχι μόνο ντόπιων, αλλά και επισκεπτών, ενδιαφέρονται για την ποδηλασία και, ειδικότερα, για μια επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν εκδρομές με ποδήλατο, μέσα και έξω από την πόλη (σε άφθονα αξιοθέατα μεγάλης πολιτιστικής αξίας, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, στην Ελεύθερνα και το Αρκάδι).

Ποδηλατώντας, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν πολυάριθμα μουσεία, πινακοθήκες, αρχαιολογικούς τόπους, μοναστήρια και εκκλησίες και να συμμετάσχουν σε γιορτές και φεστιβάλ. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και να συμμετάσχουν σε πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων που προσφέρονται όλο τον χρόνο, όπως το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι παρελάσεις, τα πάρτι και η μουσική στο κέντρο της πόλης συνιστούν μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία. Η Γιορτή της Κρητικής Διατροφής είναι μια ευκαιρία να γευτούμε κρητικά πιάτα και τοπικά ποτά, ενώ το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ αποτελεί έναν τρόπο να βιώσουμε γεγονότα, εμπνευσμένα από την αναγεννησιακή περίοδο στην Κρήτη.


Φαράγγια, αρχαία μονοπάτια, διαδρομές Ε4, πολυάριθμα, μικρά, γραφικά χωριά, και ελαιώνες με άνθη και βότανα του Ρεθύμνου δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την πλούσια βιοποικιλότητα της Κρήτης. Κάθε χρόνο, οργανώνονται αθλητικές δράσεις και θαλάσσια σπορ.

Η πόλη του Ρεθύμνου μαζί με τον “Αρχέλωνα”, τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, γιορτάζει κάθε χρόνο τη γέννηση των μωρών της χελώνας Καρέτα-Καρέτα που αποτελεί είδος προς εξαφάνιση. Επιπρόσθετα, το Ρέθυμνο, όπως και ολόκληρο το νησί, προσφέρουν αυθεντικά πιάτα υψηλής ποιότητας, μαγειρεμένα με απλό και υγιεινό τρόπο.

Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες (περισσότερες μέρες με ηλιοφάνεια και λιγότερες μέρες με βροχοπτώσεις), η ορεινή ενδοχώρα, η φύση και τα τοπία κάνουν την περιοχή του Ρεθύμνου ιδανικό προορισμό για ποδηλασία.

Το Ρέθυμνο είναι, επίσης, ιδανικό για αγωνιστική ποδηλασία, καθώς διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, την οποία αναζητούν ποδηλάτες από ολόκληρη την Ευρώπη για την προπόνησή τους, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και των αρχών της Άνοιξης. Επιπλέον, το Ρέθυμνο είναι γνωστό για τις κοντινές αποστάσεις από τη βόρεια στη νότια ακτή, συνδυαστικά με το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. Όλα τα παραπάνω, μαζί με τη διάσημη κρητική διατροφή και τη φιλοξενία των ντόπιων θα αποζημιώσει τους ποδηλάτες για την επιλογή τους να επισκεφτούν το Ρέθυμνο.

Γραφείο Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης
Ελ. Βενιζέλου 20, Ρέθυμνο, Κρήτη, ΤΚ 74100
Τηλ: 28310 21459
Website: https://www.rethymno.guide
Email: tourism@rethymno.gr

      

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024