Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΗ κυβέρνηση δείχνει ένα απάνθρωπο πρόσωπο σε μια χούφτα ανθρώπους που διαφημίζουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

Η κυβέρνηση δείχνει ένα απάνθρωπο πρόσωπο σε μια χούφτα ανθρώπους που διαφημίζουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

1.800 ευρώ για 16 μήνες. Για 480 ημέρες. Δηλαδή 3,75 ευρώ την ημέρα. Εν έτει 2021, αντιμετωπίζουμε το φάσμα της πείνας, εμείς και οι οικογένειές μας.

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί άνεργοι 16 μήνες. Μέχρι τώρα, η κρατική βοήθεια σε έναν κλάδο που όλοι αρέσκονται να ονομάζουν “πρεσβευτές της χώρας”, είναι 1.800 ευρώ, Και 50 ένσημα. ΜΟΝΟ. Ποιός μπορεί να ζήσει με αυτά τα χρήματα, να ζήσει τα παιδιά του, να πληρώσει τις υποχρεώσεις του; ΚΑΝΕΙΣ. Άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, μένουν χωρίς ρεύμα, γιατί η ΔΕΗ αποφάσισε εν μέσω πανδημίας να διακόψει την παροχή.

Η κυβέρνηση δείχνει ένα απάνθρωπο πρόσωπο σε μια χούφτα ανθρώπους που διαφημίζουν, δεκαετίες τώρα την Ελλάδα σε ολο τον κόσμο. Που προβάλλουν την ομορφιά, τον πολιτισμό και την ιστορία αυτής της χώρας. Πλησιάζει η 25η Μαρτίου. Άλλες χρονιές, οι διπλωματούχοι ξεναγοί μιλούσαν στους επισκέπτες για το θαύμα της Ελληνικής Επανάστασης, που συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο, έκανε την Ευρώπη να υποκλιθεί, να δακρύσει. Ένα απο τα πολλά θαύματα αυτής της μικρής χώρας που άλλαξε τον ρού της ιστορίας τόσες φορές. Απο τους Περσικούς πολέμους στο έπος του Σαράντα. Οι διπλωματούχοι ξεναγοί είμασταν εκεί να υπενθυμίζουμε σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει Ελλάδα. Να κάνουμε τον κόσμο να δακρύζει. Φέτος, είμαστε εμείς, οι διπλωματούχοι ξεναγοί που δακρύζουμε. Γιατί το κράτος δε μας θεωρεί αξιοπρεπείς ανθρώπους. Δε μας θεωρεί πολίτες αυτής της χώρας.

Ο περιηγητικός τουρισμός δε λειτούργησε καθόλου το 2020 και για το 2021, η ελπίδα εργασίας μας απομακρύνεται όλο και περισσότερο, από Απρίλιο σε Μάιο, σε Σεπτέμβριο.

Κύριοι της κυβέρνησης:

800 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2020.
Καμιά βοήθεια για τους μήνες απο Μάιο μέχρι και Αυγουστο, με μηδενική εργασία, με ανεργία στο 100%.
Επίδομα 534 ευρώ για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και 50 ένσημα.

Το μαρτύριο της σταγόνας. Αγωνία, απελπισία.

Τίποτα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, με τα πάντα κλειστά, αλλά τα έξοδα να μας πνίγουν, και τό μέλλον μας ζοφερό. Πού είναι η πρόνοια για εμάς; Εξαφανισμένη. Εξαγγελία για επίδομα 534 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021. Ο Μάρτιος τελειώνει και αυτό το επίδομα, αυτά τα 1.000 ευρώ, ακόμα δεν έχουν δωθεί.

Κύριοι της κυβέρνησης:
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μπορεί κάποιος να ζήσει χωρίς έστω αυτά τα 1.000 ευρώ τρεις μήνες τώρα; Γιατί τόση αδιαφορία; Γιατί τόση αναλγησία απεναντί μας; Αφήνετε να περνούν οι μέρες, οι μήνες, για να μην μπορούμε, όταν πια δωθούν αυτά τα 1.000 ευρώ, να διεκδικήσουμε τίποτα για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μια που θα έχει περάσει ο χρόνος; Ζητήσαμε να μας δωθεί έστω αυτό το επίδομα των 534 ευρώ μέχρι τουλάχιστον και τον Μάιο και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα.

Βγαίνετε στα κανάλια και λέτε πώς “το θέμα των ξεναγών έχει λυθεί”. Αν εννοείτε τη σταδιακή εξόντωσή μας, τότε ναι, τα καταφέρνετε με γοργούς ρυθμούς και εμείς νοιώθουμε ντροπή να ζούμε σε μια χώρα που συνειδητά μας απαξιώνει, μας εξοντώνει.

1.800 ευρώ για 16 μήνες. Για 480 ημέρες. Δηλαδή 3,75 ευρώ την ημέρα. Εν έτει 2021, αντιμετωπίζουμε το φάσμα της πείνας, εμείς και οι οικογένειές μας.

Μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα τα βράδια; Εμείς όχι.


Ο κ. Κρίτων Πιπέρας είναι πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών.

Πρόεδρος - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ) | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο κ. Κρίτων Πιπέρας είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ).

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024