Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςFocus σε ένα ΘέμαTο 2021 έφτασε νωρίτερα σε δύο μαγευτικά νησιά!

Tο 2021 έφτασε νωρίτερα σε δύο μαγευτικά νησιά!

Η ιδέα για διακοπές σε ένα εξωτικό νησί περιλαμβάνει διασκέδαση κάθε μορφής, ειδικά για εκείνους που δεν έχουν δοκιμάσει κάποιους από τους εναλλακτικούς τρόπους που βρίσκει κανείς σε ένα νέο ταξίδι.

Η τελευταία δεκαπενταετία αποτέλεσε ένα όνειρο για τις μεγάλες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, έστω κι αν το ξεκίνημα της δεκαετίας του ’20 έκρυβε μερικές εκπλήξεις που επηρέασαν την κινητικότητα και την κατανάλωση. Η αλήθεια είναι ότι, σε γενικές γραμμές, η άνοδος της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών ήταν αρκετή για να βοηθήσει μικρότερες χώρες να αναπτυχθούν τουριστικά, μεγάλες εταιρείες να επεκταθούν σε νέες αγορές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν βελτιωμένες υποδομές.

Τα πράγματα αλλάζουν σταδιακά και το 2021 υπολογίζεται ότι θα είναι διαφορετικό και πιο ελπιδοφόρο. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη οι αερομεταφορές έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για το καλοκαίρι και ο τομέας του τουρισμού προετοιμάζεται για αφίξεις. Υπάρχουν, μάλιστα, περιοχές όπου τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες, καθώς και τεράστια ασφάλεια από κάθε κίνδυνο, τους επισκέπτες τους.

Το νησί της Μαδέιρα, ένας μικρός παράδεισος έκτασης 800 τετραγωνικών χιλιομέτρων με πληθυσμό περίπου 300 χιλιάδων κατοίκων, είναι ένα από αυτά. Βρίσκεται στα δυτικά των ακτών της Πορτογαλίας και αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθεί κανείς, ανεξαρτήτου ηλικίας. Η Μαδέιρα είναι γνωστή ως η Χαβάη της Ευρώπης, επειδή τα δύο νησιά αποπνέουν παραπλήσια ατμόσφαιρα και εμπειρία στους επισκέπτες τους.

Εκτός από το τροπικό κλίμα, που είναι προφανώς τέλειο για κάθε τουρίστα, ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει τα πάντα: ένα ρομαντικό μήνα του μέλιτος, ένα ταξίδι περιπέτειας ή μία αξιομνημόνευτη οικογενειακή εμπειρία διακοπών. Η Μαδέιρα τα περιλαμβάνει όλα, κι αν αυτά δεν είναι αρκετά, ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει ακόμη περισσότερες στιγμές χαλάρωσης. Για παράδειγμα, μπορεί να εκμεταλλευτεί τον χρόνο του για να λάβει μία ακόμη δόση απόλαυσης σε οποιοδήποτε από τα δύο καζίνο του νησιού.

Ούτως ή άλλως, η ιδέα για διακοπές σε ένα εξωτικό νησί περιλαμβάνει διασκέδαση κάθε μορφής, ειδικά για εκείνους που δεν έχουν δοκιμάσει κάποιους από τους εναλλακτικούς τρόπους που βρίσκει κανείς σε ένα νέο ταξίδι. Το σημαντικότερο είναι, όμως, ότι η Μαδέιρα είναι ένα νησί απομακρυσμένο και απομονωμένο, γεγονός το οποίο όχι απλώς δίνει την αίσθηση της ασφάλειας, αλλά την εξασφαλίζει κιόλας.


Φωτογραφία από τον Colin Watts από το Unsplash

Ένας άλλος παρόμοιος προορισμός, που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω στοιχεία και ίσως ακόμη περισσότερα, είναι η Ταϊτή. Αυτό το απίστευτο νησί βρίσκεται στη Γαλλική Πολυνησία και αποτελεί όνειρο ζωής για χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Η πανέμορφη τροπική φύση αποτελεί εχέγγυο για χαλάρωση, ενώ οι υπηρεσίες που έχει να προσφέρει αυτό το μοναδικό νησί θεωρούνται κορυφαίες.

Οι φανατικοί της αυτόνομης κατάδυσης θα ενθουσιαστούν από τον μαγευτικό βυθό του νότιου Ειρηνικού, ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας ή εκείνοι που απλώς θέλουν να αναζητήσουν λίγες στιγμής ηρεμίας στην ύπαιθρο, θα βρουν ό,τι ζητούν σε κάθε γωνιά της Ταϊτής. Φυσικά, υπάρχουν κι εκείνοι οι οποίοι το μόνο που ζητούν είναι να απολαύσουν ένα γευστικό κοκτέιλ κάτω από φοινικόδεντρα, πατώντας σε χρυσές ακρογιαλιές κι ακούγοντας τον παφλασμό του κύματος… Εννοείται ότι θα έχουν όλα αυτά μαζί κι ακόμη παραπάνω!

Η Ταϊτή προσφέρει, επίσης, μία ακόμη εναλλακτική σε σύγκριση με τη Μαδέιρα: σε πολύ κοντινή απόσταση μέσω αεροπλάνου μπορεί ο επισκέπτης να μεταβεί στο περίφημο Μπόρα Μπόρα. Αν η Ταϊτή θεωρείται παράδεισος, το Μπόρα Μπόρα είναι πιθανώς το μέρος όπου έζησαν οι πρωτόπλαστοι! Σε αντίθεση με το μεγάλο “αδερφάκι” του, έχει λιγότερη αστική πολυκοσμία, λιγότερη φασαρία και περισσότερες υπηρεσίες στη ύπαιθρο από τα κορυφαία ξενοδοχεία που λειτουργούν στο έδαφός του. Είναι, όμως, τόσο δημοφιλές που δεν είναι εύκολα προσβάσιμο για έναν ταξιδιώτη ο οποίος δεν έχει βάλει στόχο να βρεθεί στο Μπόρα Μπόρα πριν καν ξεκινήσει για την Ταϊτή.

Το νησί εξυπηρετεί μία και μόνη αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει μεγάλη πληρότητα και παρά τις συχνές πτήσεις, είναι πιθανό να μην βρει θέση ο επισκέπτης -ή να την πληρώσει ακριβά- αν δεν έχει ήδη φροντίσει να κλείσει θέση από νωρίς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ελπίδα για ένα γρήγορο ταξίδι παραμένει ζωντανή. Κι αν ο τουρίστας κλείσει την θέση του, το μόνο για το οποίο δεν θα ανησυχήσει είναι η διαμονή στο Μπόρα Μπόρα, καθώς τα ξενοδοχεία είναι πολλά και θεωρείται απίθανο να δυσκολευτεί να βρει κατάλυμα.

Η κεντρική φωτογραφία από τον Julius Silver από το Pixabay

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024