Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Υποσχέσεις και δηλώσεις που μένουν πυροτεχνήματα αλλά αφήνουν πίσω τους πληγές...

27 Απρίλιος 2021, 12:45

Μήπως τελικά αυτό το οποίο μας λείπει είναι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα και τελικά μήπως θα πρέπει κάποιοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται να σταματήσουν τις ατυχείς δηλώσεις και υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν;


Οι επιχειρηματίες του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα οι επιχειρηματίες του yachting βρίσκονται σε ένα διαρκές lockdown από τον Μάιο του 2020 έως και σήμερα με πτώση του τζίρου τους έως και 90%, αφού απαγορεύονται οι αφίξεις αναχωρήσεις σκαφών αναψυχής, και παρ’όλα αυτά έχουν απενταχθεί από όλα τα προγράμματα στήριξης που εξαγγέλλει κατά καιρούς η Κυβέρνηση.

Με χαρά και ανακούφιση ακούσαμε το άνοιγμα του Τουρισμού στις 15/5/2021 και ακόμα με μεγαλύτερη ικανοποίηση ακούσαμε την επίσημη δήλωση του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη ο οποίος συγκεκριμένα δήλωσε: “Γίνονται διμερείς συζητήσεις με χώρες όπως το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον, από 23/4/2021, θα επιτρέπεται το yachting (απόπλους/κατάπλους), καθώς και οι κρουαζιέρες χωρίς ενδιάμεσες στάσεις σε λιμάνια, οι λεγόμενες ‘blue cruises’”.

Βέβαια επειδή ο κ. Θεοχάρης μας έχει συνηθίσει σε πυροτεχνήματα και δηλώσεις, οι οποίες μένουν δηλώσεις είδαμε ότι αυτό ανακοινώθηκε και στο διαδίκτυο και ειδικότερα στην πλέον επίσημη ιστοσελίδα για τη χώρα μας την οποία επισκέπτονται όλοι οι ταξιδιώτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα προκειμένου να συμπληρώσουν την φόρμα PLF (https://travel.gov.gr/#/ )
Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι μετά την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ιστοσελίδα https://travel.gov.gr/#/ είναι ό,τι πιο επίσημο υπάρχει για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα μας ειδικότερα για τη μεγαλύτερη βιομηχανία που έχουμε, αυτή του τουρισμού.

Είμαστε λοιπόν στις 27/4/2021 και κανένας δεν ξέρει τίποτα, δεν ισχύει τίποτα από τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, δεν ισχύει τίποτα από την ανάρτηση στο διαδίκτυο και γενικά πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι πάλι ένα πυροτέχνημα.

Μήπως τελικά αυτό το οποίο μας λείπει είναι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα και τελικά μήπως θα πρέπει κάποιοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται να σταματήσουν τις ατυχείς δηλώσεις και υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν και να σταματήσουν να παίζουν με τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειες μας, τους εργαζόμενους μας και τις οικογένειες τους και πάνω από όλα με το κύρος της χώρας διεθνώς;
Ο κ. Μιχάλης Ροδίτης είναι ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Roditis Yachting, με έδρα τη Ρόδο.Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top