Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο...*

Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης - 26 Ιούλιος 2021, 15:30

Το μυστικό για την μακροβιότητά του ερ\ίναι η υποδειγματική εξυπηρέτηση και η εντρύφηση από την οικογένεια όλους αυτούς τους αιώνες στην τέχνη της φιλοξενίας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα διθυραμβικά σχόλια των επισκεπτών.


To παλαιότερο εν λειτουργία ξενοδοχείο του κόσμου, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, βρίσκεται στην Ιαπωνία και ανήκει στην ίδια οικογένεια για περισσότερα από 1.300 χρόνια...

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Nishiyama Onsen Keiunkan, το οποίο ιδρύθηκε το 705 μ.Χ. από τον Fujiwara Mahito. Σήμερα το ξενοδοχείο των 37 δωματίων, με τους ολάνθιστους -μετά την άνοιξη- κήπους του, που έχει φιλοξενήσει σαμουράι, celebrities και πολιτικούς, που συρρέουν για τα ιαματικά του λουτρά, εκμεταλλεύεται η 52η γενιά της οικογένειας.

Το μυστικό για την μακροβιότητά του (μολονότι έχει να ανακαινιστεί από το 1997), όπως αναφέρουν οι τωρινοί ιδιοκτήτες του, πέρα από τη μαγευτική θέα και τα ιαματικά του λουτρά, είναι (τι άλλο;) η υποδειγματική εξυπηρέτηση και η εντρύφηση από την οικογένεια όλους αυτούς τους αιώνες στην τέχνη της φιλοξενίας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα διθυραμβικά σχόλια των επισκεπτών.

Πέρα από τα δωμάτιά του (οι τιμές πόρτας ξεκινούν από τα 400 ευρώ), τα οποία έχουν το λιτό παραδοσιακό ιαπωνικό στυλ, υπάρχουν, όπως είδαμε, υπαίθρια λουτρά (hot springs), καραόκε μπαρ, αλλά και εστιατόριο το οποίο σερβίρει τοπικό koshu beef.
*Αναδημοσίευση από το Marketing TipsO Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης είναι συγγραφέας, καθηγητής και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα μάρκετινγκ, ποιοτικής εξυπηρέτησης και διαχείρισης παραπόνων. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει MBA (Master of Business Administration) από το Cleveland State University. Έχει εργαστεί στο τμήμα μάρκετινγκ της Misko-Barilla, καθώς και από το 2000 έως σήμερα, ως καθηγητής μάρκετινγκ και ποιοτικής εξυπηρέτησης, στην τουριστική σχολή Le Monde. Είναι συνεργάτης της HotelTraining.gr.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top