Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςΕλλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Αίγυπτος οι σταθερές προτιμήσεις των Γερμανών και αυτό το καλοκαίρι

Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Αίγυπτος οι σταθερές προτιμήσεις των Γερμανών και αυτό το καλοκαίρι

Μεγάλη δημοτικότητα των προορισμών σε Ελλάδα, Ισπανία και Αίγυπτο, με το μερίδιό τους, στο σύνολο των κρατήσεων στο ANIXE Resfinity IBE, να ξεπερνά κατά πολύ τη ζήτηση του 2019.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας ακόμη καλός μήνας για τον ταξιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το “ANIXE’s Travel Industry Trends Report 2021“, με μηνιαία αύξηση 8,5% στις κρατήσεις. Η παγκόσμια αγορά “εκτοξεύτηκε” στο 72% περίπου του όγκου του Σεπτεμβρίου 2019 και στη Γερμανία η δραστηριότητα διατηρείται ακόμη στα επίπεδα του 80% του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου 2019. Η μικρή επιβράδυνση που συνέβη τον Ιούλιο του 2021 αντισταθμίστηκε γρήγορα. Δείχνει ξεκάθαρα ότι η ανάκαμψη του τουρισμού δεν είναι μια προσωρινή τάση. “Η ανάκαμψη διατηρείται και έχει γίνει μια σταθερή πραγματικότητα, και μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι τα επερχόμενα κύματα πανδημίας δε θα μας παραλύσουν πλέον”, αναφέρει η ANIXE.

Τον Ιούλιο, οι Γερμανοί πέρασαν τις διακοπές τους κυρίως στην Ισπανία, αλλά και στην Τουρκία, την Ελλάδα και τα τοπικά τους θέρετρα. Η έκρηξη για ανάγκη διακοπών, σε συνδυασμό με τη σχετικά ήπια πορεία του τέταρτου κύματος του COVID-19, ενθάρρυνε τους ταξιδιώτες να επιλέξουν με τόλμη ξένους προορισμούς. Ωστόσο, υπάρχει πτώση του ενδιαφέροντος πάνω από 20% σε τοπικά θέρετρα.


Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη δημοτικότητα προορισμών σε Ελλάδα, Ισπανία και Αίγυπτο, το μερίδιο των οποίων στο σύνολο των κρατήσεων στο ANIXE Resfinity IBE ξεπέρασε κατά πολύ τη ζήτηση του 2019. Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, που ήταν από τις πιο δημοφιλείς προορισμούς τον Σεπτέμβριο του 2019, βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο κρατήσεων και φαίνεται να επηρεάζονται ακόμη από τους πολύπλοκους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Το καλοκαίρι του 2021 οι Γερμανούς ταξιδιώτες έκαναν κρατήσεις στην ισπανική Πάλμα Μαγιόρκα και στην Τουρκία (Αττάλεια και Κωνσταντινούπολη). Η Χουργκάντα ​​της Αιγύπτου και τα ελληνικά θέρετρα της Ρόδου και του Ηρακλείου είχαν επίσης υψηλή βαθμολογία, αλλά η πιο σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος ήταν σε μια περιοχή όχι ιδιαίτερα δημοφιλή για καλοκαιρινές διακοπές: την Κωνσταντινούπολη.

Οι τέσσερις πιο δημοφιλείς πόλεις-προορισμοί τον Σεπτέμβριο του 2021 για τους Γερμανούς ταξιδιώτες είναι η Hurghada στην Αίγυπτο, η Κωνσταντινούπολη και το Side στην Τουρκία, η Ρώμη και το Βερολίνο. Ωστόσο, το τελευταίο, μαζί με μια άλλη γερμανική πόλη, το Αμβούργο, είχε αρκετά σημαντική πτώση σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Σε σύγκριση με την κατάσταση πριν από δύο χρόνια, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019 – η πιο σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των διακοπών ήταν ιδιαίτερα στη Hurghada, το Side και τη Ρώμη. Από την άλλη πλευρά, την πιο σημαντική μείωση (σε μερίδιο αγοράς) στο Resfinity Booking Engine είχαν οι Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Πράγα.

Τα δεδομένα της έρευνας δείχνουν ότι το γεύμα στο ξενοδοχείο ξαναγίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές. Τα εμβόλια έδωσαν μια αίσθηση ασφάλειας, η οποία, σε συνδυασμό με τη λαχτάρα για χαλάρωση, οδηγεί τους Γερμανούς τουρίστες να επιλέξουν προσφορές AI (All-Inclusive), HB (ημιδιατροφή) ή τουλάχιστον BB (Bed and Breakfast). Επιβεβαιώνεται επίσης από τη σύγκριση των τιμών του Σεπτεμβρίου 2019, όπου το τρέχον μερίδιο δωματίων στις επιλογές RO (Μόνο δωμάτιο) και BB (Bed and Breakfast) είναι 13% χαμηλότερο από την περίοδο πριν από την πανδημία.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024